Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Cum faci loc de birou in dormitor

Dacă nu ai o cameră suplimentară, dar vrei să amenajezi un mic loc de birou, fie pentru tine, fie pentru copii, această idee de la Rigips îţi poate prinde bine. Practic, cu un perete din plăci de gips-carton şi un sistem de uşi glisante, rezolvi problema. E clar că te va costa ceva bani, dar rezultatul final arată bine. Sistemele de uşi glisante au preţ mare, ele reprezentând mai mult de 50% din costul total, pentru că plăcile de Rigips nu sunt scumpe, la fel nici foile de uşă din sticlă, în cazul în care alegi această variantă. Ca să fie mai avantajos ca bani, poţi alege ca peretele despărţitor să aibă o singură uşă glisantă, nu două.

Loc de birou separat cu usi glisante in dormitor. O idee de la specialistii Rigips

Înainte de toate, trebuie să faci calcule ca să vezi dacă poţi pune în aplicare soluţia prezentată. Trebuie să ai în vedere ca spaţiul alocat pentru dormitor să aibă acces către uşă (spre baie sau hol). Spaţiul pentru birou trebuie să aibă pentru o singură persoană dimensiuni minime de 220 cm lăţime (80 cm pentru masa de birou, 60 cm pentru scaun şi 60 cm pentru libertate de mişcare în spatele scaunului) şi 120 cm lungime (permite şi aşezarea unui dulăpior pe rotile sub birou cu lăţime de 40 cm). Pentru două personae poţi face concesia, ca în imagine, ca lungime a să fie de 220 cm (un birou nu mai lung de 100 cm). Peretele cu sistemul de glisare nu ocupă mai mult de 25-30 cm.

Perete cu placi Rigips formeaza capataiul de pat, iar in lateral sunt dispuse usile glisante.

Perete cu placi Rigips formeaza capataiul de pat, iar in lateral sunt dispuse usile glisante.

Pentru spaţiul dormitorului dimensiunile minime trebuie calculate în funcţie de cele ale patului matrimonial, la care se adăugă minimum 60 cm pe toate cele 3 laturi libere, deci cu excepţia capătâiului de pat poziţionat către perete. Dacă mai vrei în spaţiul dormitorului şi dulap, lucrurile se complică. Pentru un dulap de haine simplu cu dimensiunile de 60 cm lăţime x 120 cm lungime, trebuie să calculezi un spaţiu de 160 cm lăţime ( cu uşa deschisă se adaugă 60 cm, plus alţi 40 cm pentru mişcare) şi 120 cm lungime. De asemenea, ai în vedere şi dispoziţia uşilor, ferestrelor şi a modului în care se deschid ele, ca să vezi dacă se potriveşte acasă la tine această idee.

Pentru acest proiect specialiştii Rigips  au montat în peretele de gips-carton un sistem de uşi glisante Pocket ® Schiebetürbox de la Brandt.

Pentru acest proiect specialiştii Rigips au montat în peretele de gips-carton un sistem de uşi glisante Pocket ® Schiebetürbox de la Brandt.

Profilele folosite pentru construcţia peretelui Rigips sunt standard şi duble. Grosimea peretelui rezultată în cazul acestui proiect a fost de 12,5 cm.

Profilele folosite pentru construcţia peretelui Rigips sunt standard şi duble. Grosimea peretelui rezultată în cazul acestui proiect a fost de 12,5 cm.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 39 de abonați.
%d blogeri au apreciat: