Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Mobila si obiecte decorative de inchiriat pentru evenimente, nunti, cataloage, prezentari

Am avut de organizat un eveniment pentru un client care-și dorea un cigar corner, adică un loc pentru fumătorii de trabucuri. Având în vedere faptul că sala în care avea loc petrecerea era la Hotel Alpin din Poiana Brașov unde mobila disponibilă era cea de sală de conferințe, a trebuit să caut ceva mult mai adecvat. Și am găsit de închiriat exact ce-mi trebuia!

Mobila, obiecte deco si litere deco de inchiriat de la Somenthing Borrowed lovely rentals

Mobila, obiecte deco si litere deco de inchiriat de la Somenthing Borrowed lovely rentals

Alina și Ghica Popa sunt un cuplu de tineri creativi. Și-au făcut petrecerea de nuntă, alături de prieteni, într-un cadru restrâns, adică în grădină. Iar de decor s-au ocupat singuri. A fost atât de reușit evenimentul, iar pozele au ieșit atât de bine, încât prietenii lor le-au cerut să le facă și lor decorul pentru nuntă și petreceri private. Și pentru că ei sunt pasionați de obiecte vintage, pe care le cumpără preponderent de la Paris unde merg deseori în excursii, le-a venit ideea să le închirieze. Așa a luat naștere una dintre cele mai ingenioase afaceri de care am auzit în ultima vreme: Somenthing Borrowed lovely rentals.

Alina si Ghica Popa la petrecerea lor de nunta

Alina si Ghica Popa la petrecerea lor de nunta

Și chiar așa, de ce să pierzi timpul prin oraș, să te chinuiești să găsești obiecte asortate, să mai dai și o mulțime de bani, când Alina și Ghica îți pot da spre închiriere tot ce ai nevoie? Au ajuns să aibă chiar un depozit pentru că, deh, pasiunea e mare. Pur și simplu nu se pot abține să tot cumpere piese mici de mobilă și obiecte decorative. Dar secretul lor este că le aleg tematic, deci nicidecum la întâmplare. Așa că au creat adevărate colecții care pot fi închiriate pentru decorul tematic al unei nunții sau al unui eveniment.

Decor realizat de Somenthing Borrowed lovely rentals pentru petrecerea Perroni

Decor realizat de Somenthing Borrowed lovely rentals pentru petrecerea Perroni

Eu aș recomanda folosirea obiectelor lor și pentru cataloagele de prezentare al celor care produc mobilier clasică sau în stil provensal, cum ar fi cei de la Szel Mob, Sarmex sau Cristi-L , pentru că se potrivesc de minune.  Așa nu mai trebuie să cheltuiască o avere din bugetul lor pentru ambientare. Și dacă nu știu cum să le așeze sau nu găsesc un stilist și fotograf (pot și eu recomanda câțiva :)), pot să apeleze la serviciile Alinei, care este foarte talentată, după cum se vede și din în imagini și care te poate pune în legătură și cu fotografi experimentați.

Decor realizat de Somentingh Borrowed lovely rentals

Decor realizat de Somentingh Borrowed lovely rentals

La fel de bine aceste obiecte și piese de mobilier se potrivesc pentru cataloagele de prezentare a celor din sectorul nunților. Ești designer floral și ai nevoie de un ambient care să-ți pună în valoare creațiile sau vinzi rochii de mireasă? Cei de la Somenthing Boroowed lovely rentals sunt exact ceea ce cauți. Sau dacă pur și simplu vrei o nuntă mai altfel, poți foarte bine decora sala, camera miresei, sau locul pentru ședința foto cu obiecte de la ei.

Decor cu obiecte de la Somenting Borrowed lovely rentals

Decor cu obiecte de la Somenting Borrowed lovely rentals

Dar ceea ce nu se prea face la noi, și eu aș zice că merită, este decorul caselor ce urmează a fi vândute sau închiriate. Una e să faci poze la o casă goală și alta e să aibă deja un ambient primitor, mai ales dacă și arhitectura sa se potrivește cu obiectele din colecțiile Somenthing Borrowed lovely rentals. Și acum pe bune, nouă românilor chiar ne place stilul vintage sau shabby chic, exact stilul abordat de a Alina și Ghica Popa.

Obiecte decorative vintage de la Paris si lietere decorative de inchiriat de la Somenting Borrowed lovely rentals

Obiecte decorative vintage de la Paris si lietere decorative de inchiriat de la Somenting Borrowed lovely rentals

Prețurile? Ei bine, diferă foarte mult de la caz la caz. Una e să închiriezi două trei obiecte mici, și alta e să iei mai multe deodată. Sunt flexibili cu prețurile. Pentru că încă sunt la începutul afacerii, partea de transport este destul de costisitoarea deoarece apelează la curieri sau transportatori. Dar dacă le transporți singur, atunci ieși mult mai bine la prețul final pentru închirierea mobilierului și a obiectelor decorative.

Decor de la nunta Alinei si a lui Ghica cu obiecte de la Somenting Borrowed lovely rentals

Decor de la nunta Alinei si a lui Ghica cu obiecte de la Somenting Borrowed lovely rentals

Mobila si obiecte deco de inchiriat de la Somenthing Borrowed lovely rentals

Mobila si obiecte deco de inchiriat de la Somenthing Borrowed , inclusiv cadru semineu.

Ceea ce pot să vă spun eu din experiență este că am plătit pentru canapea 200 lei pe zi și pentru un fotoliu 150 lei pe zi, dar asta nu a inclus transportul, deși m-au ajutat și mi le-au livrat la Poiana Brașov unde aveam nevoie. Deci, am scăpat de o grijă în plus. Pentru asta am plătit separat și da, recunosc, m-a costat mult. Dar știi ce? A meritat. Am avut exact ceea ce clientul și-a dorit și asta contează cel mai mult!

Decor rustic realizat de Somenthing Borrowed lovely rentals

Decor rustic realizat de Somenthing Borrowed lovely rentals

Decor realizat de Alina Poapa cu obiecte Somenthing Borrowed lovely rentals

Decor realizat de Alina Popa cu obiecte Somenthing Borrowed lovely rentals

Un comentariu la “Mobila si obiecte decorative de inchiriat pentru evenimente, nunti, cataloage, prezentari

  1. Pingback: Decoratiuni shabby chic si vintage pe care le poti inchiria. Perfect pentru evenimente! | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 39 de abonați.
%d blogeri au apreciat: