Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

CELEBRATION! Trei ani de arta contemporana romaneasca

afis CELEBRATION Aniversare 3 ani DanaArtGallery
Când e vorba de artă lucrurile sunt simple: îţi place cumperi, nu-ţi place nu cumperi. Dar zău că dacă dai pe mobilă mii de lei, chiar merită să dai pe o lucrare de artă o sumă similară. Cu arta n-ai ce pierde, nu se strică, nu se uzează, ci continuă să te inspire şi să te umanizeze. Da, n-ai ce pierde. Din contră! Valoarea ei creşte. Aşa că dacă vrei să adaugi o notă de originalitate casei tale sau biroului, eu îţi recomand să investeşti în artă. Repet, nu trebuie să te pricepi, să fii istoric sau critic de artă, trebuie doar să cumperi ceea ce-ţi place, ceea ce te inspiră.

Artist Delia Orman "Ce se intampla pe cealalta parte a lumii", 40 x 40 cm,  420 lei reducere la 378 lei la CELEBRATION

Artist Delia Orman „Ce se intampla pe cealalta parte a lumii”, 40 x 40 cm, 420 lei reducere la 378 lei la CELEBRATION

Recunosc faptul că-i iubesc pe artiştii români foarte mult nu doar pentru că sunt creativi, ci mai ales pentru că sunt generoşi unul cu altul. Uite, vă dau un exemplu concret: Daniela Zbârcea este pictoriţă şi pentru că ştie cât de greu e la noi în ţară ca un artist să trăiască din propria-i artă a înfiinţat DanaArtGallery. Este mai mult decât o galerie virtuală, este practic un suport pentru artişti de-a interacţiona cu publicul larg pentru că Daniela organizează foarte multe evenimente prin care să fie promovată arta contemporană.

Artist Daniela Zbarcea "3 Secunde", tehnică mixtă, 60 x 80 cm,  4136 lei redus la 3723 lei la CELEBRATION

Artist Daniela Zbarcea „3 Secunde”, tehnică mixtă, 60 x 80 cm, 4136 lei redus la 3723 lei la CELEBRATION

Curând se împlinesc trei ani de la înfiinţarea galeriei, ocazie perfectă pentru o nouă expoziţie, sugestiv intitulată CELEBRATION. Danilea Zbârcea alături de Adrian Panaite (care nu e artist :)) au reuşit în cei trei ani să organizeze peste 70 de expoziţii pentru artiştii români, de la pictori la fotografi, designeri şi până la arhitecţi. În acest timp au reuşit să lege şi o minunată colaborare cu Teatru Odeon care le-a pus la dispoziţie o sală pentru o expoziţie deschisă pe perioada de funcţionare a teatrului.

Artist Andreea Vintila  "The window", ulei pe panza, 60 x 50 cm,  2801 lei redus la 2521 lei la CELEBRATION

Artist Andreea Vintila „The window”, ulei pe panza, 60 x 50 cm, 2801 lei redus la 2521 lei la CELEBRATION

Deci, vernisajul expoziţiei CELEBRATION are loc joi 19 februarie ora 18,30 la Teatrul Odeon. Cine merge la spectacol are şi ocazia să cumpere o lucrare frumoasă semnată de un artist român. În articolul de faţă sunt prezentate câteva lucrări, dar artiştii prezenţi cu lucrări în expoziţie sunt mulţi.

Iată lista: Andreea Vintilă, Daniela Zbârcea, Otilia Canavra, Gabriela Aniței, Mirela Bichigeanu, Eugen Vasile Iovan, Raluca Polea, Matei Enric, Laura Avramescu Cherciu, Antoaneta Zoltan, Ramona Stanca Virtosu, Daniel Crăciun, Cornelia Gherlan, Adriana Vasile, Bogdana Contraș, Dominic Virtosu, Violeta Chirculescu, Florin Ghebosu, Anca Mitroi, Mirela Momanu, Raluca Deca Caragea, Cristina Țintă.

Artist Dominic Virtosu "Balloons", 80 x 100 cm, tehnica ulei pe panza 2860 lei redus la 2584 lei in cadrul CELEBRATION

Artist Dominic Virtosu „Balloons”, 80 x 100 cm, tehnica ulei pe panza 2860 lei redus la 2584 lei in cadrul CELEBRATION

Şi dacă nu ajungi la vernisaj, dar te interesează să cumperi o lucrare de artă, intră pe site-ul galeriei că ai de unde alege. Ai acolo chiar şi portofoliile artiştilor, deci îţi poţi repera preferaţii. Ştii vorba mea, nu? O viaţă avem. Colorată să fie!

Artist Bogdana Contraș "Viitorul sună bine", 70 x 50 cm, acrilic pe pânză, 2340lei redus la 2106 lei  in expozitia CELEBRATION

Artist Bogdana Contraș „Viitorul sună bine”, 70 x 50 cm, acrilic pe pânză, 2340lei redus la 2106 lei in expozitia CELEBRATION

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 39 de abonați.
%d blogeri au apreciat: