Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Stilurile de amenajare pentru primavara 2013

Dacă mergi chiar şi în cel mai mare magazin de bricolaj unde găseşti o mulţime de produse pentru casă, asta înseamnă că vei şti şi cum să-ţi amenajezi locuinţa? Din păcate răspunsul este negativ, iar specialiştii cunosc asta. Ca atare, un lanţ de magazine de bricolaj care se respectă îşi ghidează clienţii, le oferă repere pentru ca ei să-şi identifice mai uşor preferinţele.

Pure&simple Trend Hornbach

Sunt lansate două mari cataloage de amenajări, unul toamna şi celălalt primăvara. De către cine? Hornbach, care a apelat la designerii şi stiliştii lor, în colaborare cu profesorul Axel Venn de la Universitatea din Berlin, pentru a creiona tendinţele acestei primăveri. Dacă regăsiţi printre ele şi varianta de amenajare pe gustul vostru cu atât mai bine! Temele de inspiraţie pentru designerii Hornbach au fost natura şi elementele ei, de la lemn, nisip, pietre şi plante, dar şi moda vestimentară cu nuanţe şi decoruri vivace. Deci, de toate pentru toţi, concentrate în patru stiluri diferite bine gândite: flower fashion, light & dark, pure & simple, ocean feeling.

Flower fashion

Flower Fashion un stil colorat şi vesel
Flori, multe flori peste tot! De pe tapetul ce îmbracă pereţii până pe lenjeria de pat, florile pot deveni leitmotivul decorului locuinţei tale. La Hornbach găseşti tot ce ai nevoie pentru a-ţi amenaja casa în acest stil de la tapet, textile, perne, covoare, panouri decorative, perdele şi până la decoraţiuni şi plante verzi. De asemenea ai şi o gamă de piese de mobilier viu colorate.

Light & dark trend

Light & Dark un stil cu motive deco tip fagure, dungi, zigzag sau tablă de şah
Dacă nu vrei să rişti cu finisajele, alege ceva simplu: alb şi negru, iar pe acest fundal de nonculori fii creativ şi îmbracă suprafeţele cu materiale în nuanţe tari. Aşa alungi monotonia. Şi ca alăturarea să nu fie prea contrastantă, motivele decorative e bine să le păstrezi dintr-un registru cuminte, adică cât mai grafice şi uşor recognoscibile. Evident, dacă vrei să încerci o nuanţă gri pentru pereţi, perfectă ca şi contrast pentru culorile stridente, alege nişte corpuri de iluminat simple, dar frumoase pentru fiecare zonă a locuinţei, nu te limita doar la plafonieră.

Pure&simple Trend

Pure & Simple stilul cuminte şi relaxant. Nouă românilor ne plac tonurile de maro şi bej. Dar uite că în propunerea celor de la Hornbach nuanţele sunt mai deschise, iar spaţiile capătă o altă imagine. Par mai luminoase şi mai aerisite. Regăşeşti aici tonurile nisipului, lemnului, pietrelor. Pentru mai multă textură şi varietate finisajele sunt calcaroase, rugoase, iar textilele sunt şi ele din registrul natural, respectiv lână, in, bumbac. Culoarea o poţi da prin tablouri, obiecte decorative şi textile (covor, perne fantezie).

Ocean Feeling Trend

Ocean Feeling stilul care-ţi aduce aminte de vacanţe
Conform specialiştilor Hornbach, cuorile de albastru sunt preferatele europenilor, urmate de nuanţele de roşu. Aşadar este limpede de ce designerii au cercetat şi au elaborat acest trend. Dar nu orice fel de albastru, ci dintr-un registru tropical, nuanţe de apă sau care aduc aminte de pietre preţioase şi semipreţioase cum ar fi turcoazul, lapislazuli, opalul şi smaraldul. Pe un fundal de linişte şi relaxare merg de minune obiecte colorate în contrast cum ar fi portocaliu, galbenul sau roşu. Acum spor la cumpăraturi din cele peste 60.000 de produse aflate la raft în Hornbach! (dacă nu te descurci, trimite-mi un mail şi-ţi recomand un designer :)).

2 comentarii la “Stilurile de amenajare pentru primavara 2013

  1. Cristina Huzum
    mai 27, 2013

    wow…ce culori linistitoare si vesele….si apar si culorile mele dragi (turcoazul si verdele crud)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la februarie 26, 2013 de în In trend, Trenduri, design, travel, Uncategorized şi etichetată , , , , .

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 39 de abonați.
%d blogeri au apreciat: