Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Usi interioare si usi culisante la preturi bune fabricate in Romania

Deși în locuințele moderne numărul ușilor interioare este tot mai mic, când ai nevoie de ele constanți că prețul lor nu este deloc accesibil. Așa că am căutat, și pentru cei care mi-au scris pe mail, uși interioare și uși culisante la prețuri bune și le-am găsit la un producător român din Slatina. Vezi sub fiecare imagine numele modelului și prețurile pentru el. Atenție! Majoritatea firmelor dau prețul pentru foaia de ușă, deci fără balamale, broască și toc de ușă. Aici am pus și prețurile finale, care includ și aceste lucruri pentru ușile de dimensiuni standard.

Culoarea si modelul usii interioare conteaza in perceptia asupra ambientului. Foto Portas

Culoarea si modelul usii interioare conteaza in perceptia asupra ambientului. Foto Portas

Firma din Slatina promovează brandul Doorland România și este în căutarea de distribuitori în țară. Până când vor reuși să-și distribuie în mai multe orașe produsele, lucrează la noul lor site, iar până atunci îi găsești pe Facebook Doorland România. Pentru uși interioare e nevoie de consultanță, montaj și transport. Ei bine, Doorland România le asigură gratuit și pot adapta orice model de ușă pentru spațiul casei tale, respectiv pentru golul în care urmează să fie montată ușa.

Usa dubla model de la Prodecor, pret orientativ 1000 lei

Usa dubla model de la Doorland Romania, pret orientativ 1000 lei

Ușile interioare sunt produse din materiale ușoare,  respectiv în rama din lemn de rășinoase în care este inserată o structură celurară rezistentă. Structura la rândul ei este lipită la cald între două fronturi de HDF (high density fiberboard) peste care sunt cașerate folii decorative care imită aspectul și culoarea diferitelor esențe lemnoase. Canatul foii de ușă (muchia laterală) este finisat cu canturi în culoarea ușii.

Ateție! Pentru același model există varianta de ușă celulară și varianta de ușă reversibilă. Ce înseamnă asta? Ușa celulară are un element în plus pe lateralul ușii, numit fals, care acoperă tocul în partea unde e situată broasca. Este un element de decor. Ușa reversibilă e simplă, iar balamalele pot fi puse pe oricare parte. Aceasta diferență face ca ușa celulară să fie puțin mai scumpă.

Usa interioara cu sipca aplicata model Celine, de la Prodecor, pret 347 lei pentru foaia de usa, 593,96 lei cu totul inclus ca usa reversibila si 611,32 cu totul inclus ca usa celulara.

Usa interioara cu sipca aplicata model Celine, de la Doorland Romania, pret 347 lei pentru foaia de usa, 593,96 lei cu totul inclus ca usa reversibila si 611,32 cu totul inclus ca usa celulara.

Pentru ușile culisante Doorland România oferă o soluție simplă, dar binevenită pentru spațiile mici de bloc. Ei pot asigura un kit minim cu sistem de culisare în partea superioară, la vedere, iar dimensiunile acestuia pot fi adaptate în funcție de spațiu. Dar pentru montarea acestui tip de sistem, e nevoie ca în lateralul golului să existe un spațiu liber, la fel de lat ca și golul, pentru a permite culisarea ușii.

Kit usa culisanta de la Prodecor. Pret orientativ 600 lei pentru sistemul intreg cu tot cu foaie de usa.

Kit usa culisanta de la Doorland Romania. Pret orientativ 600 lei pentru sistemul intreg cu tot cu foaie de usa.

Acum, cum îți alegi ușa? Pentru ce culoare și model optezi? Eu te sfătuiesc ca pentru încăperile mici să alegi uși cât mai discrete, în niciun caz închise la culoare sau cu geam decorat. Ușa interioară ocupă o suprafață mare, așa că după ce o montezi va fi foarte vizibilă. Închipuiește-ți ca apare ca un imens tablou, doar că e fără expresivitate și culoare. Cu cât ușa interioară se confundă în ansamblul peretelui, cu atât senzația de spațiu aerisit va fi mai pregnantă.

Modele de usi de la Prodecor

Modele de usi de la Doorland Romania

Am fost în multe case în care au ales culoarea ușilor interioare similară mobilierului. Rezultatul? Camera părea și mai aglomerată (ușa părea la fel de masivă ca și dulapul din cameră). Pentru ca totul să arate unitar, poți asorta ușile interioare cu tâmplăria ferestrelor, dar în niciun caz nu-ți alege uși din PVC pentru acasă. Au un aer impersonal. Mai poți asorta ușile interioare cu nuanța pardoselii, ceea ce e mai ok decât varianta cu mobilierul pentru că acesta poate fi schimbat în timp, pe când finisajele le înlocuiești mult mai rar. Deci, cu cât mai simplu, cu atât mai bine.

Usa interioara decupata model Lisa, de la Prodecor, pret 366 lei pentru foaia de usa, pret 556,76 cu totul inclus ca usa reversibila si 629, 28 lei cu totul inclus ca usa celulara.

Usa interioara decupata model Lisa, de la Doorland Romania, pret 366 lei pentru foaia de usa, pret 556,76 cu totul inclus ca usa reversibila si 629, 28 lei cu totul inclus ca usa celulara.

Usa interioara decupata model Sabine, de la Prodecor, pret 397 lei pentru foaia de usa.

Usa interioara decupata model Sabine, de la Doorland, pret 397 lei pentru foaia de usa.

Usa interioara decupata model Janine, de la Prodecor, pret 347 lei pentru foaia de usa, 550,56 lei cu totul inclus ca usa reversibila si 611,32 lei cu totul inclus ca usa celulara.

Usa interioara decupata model Janine, de la Doorland, pret 347 lei pentru foaia de usa, 550,56 lei cu totul inclus ca usa reversibila si 611,32 lei cu totul inclus ca usa celulara.

Usa plina de la Prodecor, pret 290 lei. In pret sunt incluse tocul drept de 80 mm si decorul fag.

Usa plina de la Doorland Romania, pret 290 lei. In pret sunt incluse tocul drept de 80 mm si decorul fag.

Usa interioara decupata model Ines, de la Prodecor, pret 335 lei pentru foaia de usa, 550,56 lei cu totul inclus ca usa reversibila si 598,92 lei cu totul inclus ca usa celulara.

Usa interioara decupata model Ines, de la Doorland, pret 335 lei pentru foaia de usa, 550,56 lei cu totul inclus ca usa reversibila si 598,92 lei cu totul inclus ca usa celulara.

Usa interioara cu sipca aplicata model Sharon, de la Prodecor, pret 434 lei pentru foaia de usa, 624,96 cu totul inclus ca usa reversibila si 698,12 cu totul inclus ca usa celulara.

Usa interioara cu sipca aplicata model Sharon, de la Doorland, pret 434 lei pentru foaia de usa, 624,96 cu totul inclus ca usa reversibila si 698,12 cu totul inclus ca usa celulara.

Usa interioara decupata model Henriette, de la Prodecor, pret 471 lei pentru foaia de usa, 693,16 lei cu totul inclus ca usa reversibila si 735,32 cu totul inclus ca usa celulara.

Usa interioara decupata model Henriette, de la Doorland pret 471 lei pentru foaia de usa, 693,16 lei cu totul inclus ca usa reversibila si 735,32 cu totul inclus ca usa celulara.

Usa interioara decupata model Gala 4, de la Prodecor, pret 391 lei pentru foaia de usa, 654,72 lei cu totul inclus (balamale, broasca, toc).

Usa interioara decupata model Gala 4, de la Doorland Romania, pret 391 lei pentru foaia de usa, 654,72 lei cu totul inclus (balamale, broasca, toc).

Usa interioara Art 3 cu geam decorat de la Prodecor, pret 1066 lei pentru foaia de usa, pret cu boasca, balamale si toc 1330,52 lei.

Usa interioara Art 3 cu geam decorat de la Doorland, pret 1066 lei pentru foaia de usa, pret cu boasca, balamale si toc 1330,52 lei.

Usa interioara Art 2 cu geam decorat de la Prodecor, pret 998 lei pentru foaia de usa, pret 1262,32 cu totul inclus broasca, balamale, toc.

Usa interioara Art 2 cu geam decorat de la Doorland Romania, pret 998 lei pentru foaia de usa, pret 1262,32 cu totul inclus broasca, balamale, toc.

10 comentarii la “Usi interioare si usi culisante la preturi bune fabricate in Romania

 1. Pingback: Usi interioare si usi culisante la preturi bune fabricate in Romania | Site de anunturi – anunturi de cumparare, anunturi de vanzare, anunturi de cereri servicii si prestari servicii

 2. Pingback: Apartament cu finisaje si culori potrivite mobilierului wenge | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

 3. Pingback: Apartament cu bucatarie amenajata in hol | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

 4. sab
  septembrie 23, 2013

  Buna Adela,

  Un mic detaliu : firma Doorland Romania ( http://www.doorlandromania.ro ) mi-au comunicat ca nu asigura montajul, doar prin firme colaboratoare contra cost.

  • adela parvu
   septembrie 23, 2013

   Multumesc ca ai pecizat asta penru ceilalti cititori Sabin! La data la care am scris eu articolul spuneau ca asigura si asta 🙂 Multumesc inca o data!

 5. Pingback: Usi interioare si usi culisante la preturi bune fabricate in Romania | Promovare Site Optimizare

 6. Valeriana Secosan
  octombrie 7, 2013

  Multumesc mult,
  de aici am plecat (de la articolul tau) si am reusit sa-mi cumpar ceea ce voiam.
  sunt foarte multumita de ei.
  Ei sunt producatori si de aceea iti trebuie o firma de montaj tamplarie sa pui usile.

  • adela parvu
   octombrie 7, 2013

   Ce ma bucur! Inteleg ca esti multumita de produsele lor, nu? Ai gasit si o firma care sa ti le monteze? Daca da si ai fost multumita de ei, poti sa dai datele lor de contact la comentarii 🙂

   • Valeriana Secosan
    octombrie 8, 2013

    TCI METPLAST TRUCONS SRL
    Dl. Truica Aurel : 0758789341 (nu are site)

 7. Pingback: Apartamentul unei familii cu doi copii. Piese de design bine alese | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la martie 11, 2013 de în Idei pentru acasa, Uncategorized, Unde gasesc... şi etichetată , , , , , .

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 39 de abonați.
%d blogeri au apreciat: