Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Designerul Andrei Munteanu si creatiile sale pentru Giorgetti la Bucuresti

După mult timp, Andrei Munteanu revine în ţară. Motivul? Lansarea pieselor de mobilier semnate de el pentru prestigioasa firmă italiană Giorgetti. Dacă până acum am avut prilejul să-i văd piesele doar la târgurile internaţionale şi în showroomurile din străinătate, situaţia se va schimba. De ce? Pentru că le vom putea vedea şi în Bucureşti, la Innova Interiorism, unde Andrei va fi prezent, pe 21 martie, alături de staful companiei italiene pentru lansarea din România.

Piesele de mobila colectia Mould design Andrei Munteanu pentru Giorgetti in showroomul Innova Interiorism

Piesele de mobila Mould, design Andrei Munteanu pentru Giorgetti, la Innova Interiorism

Este un eveniment important, cu atât mai mult cu cât avem aşa de puţini designeri români de obiect care să fi reuşit să ajungă în atenţia firmelor de calibru internaţional. Aşa că joi, 21 martie, începând cu ora 19,00, cine doreşte să-l cunoască pe Andrei Munteanu, să audă cum a reuşit să ajungă să colaboreze cu branduri de prestigiu, să-i pună întrebări şi să-i vadă piesele, este aşteptat la showroomul Innova Interiorism.

Piese de mobila create de Andrei Munteanu pentru Giorgetti la Innova Interiorism

Piese de mobila create de Andrei Munteanu pentru Giorgetti, expuse la Innova Interiorism

Andrei Munteanu

Andrei Munteanu

Dar o să-ţi placă mult Andrei! Este jovial şi glumeţ. Şi îmi place că, deşi locuieşte de mult timp în Germania, vorbeşte foarte bine româneşte. Mai are mici dezacorduri, dar acestea nu-l fac decât să fie şi mai simpatic. Este o fire energică şi foarte sociabilă. La diferite evenimente de la Milano sau la Frankfurt, unde ne-am întâlnit, am fost impresionată că ştie să converseze şi în italiană, olandeză, nu mai spun de engleză şi evident germană. Este foarte curios, receptiv, modest. Şi asta îmi place! Nu este arongant, aşa cum te-ai aştepta de la cineva care ajunge să aibă succes.
Dar hai să-ţi spun pe scurt despre el, despre trecutul lui. Andrei Munteanu este născut în 1964 şi locuieşte de mult timp la Frankfurt, dinainte de 1989. În Bucureşti, unde s-a născut, a copilărit în zona Gării de Nord. A emigrat cu părinţii lui în Germania pe când era adolescent, licean. Mi-a mărturisit că i-a fost greu să cotinue liceul în alt sistem şi în altă limbă, dar a trecut peste dificultăţi prin mult studiu. De atunci a absolvit două facultăţi, fizica şi designul industrial, şi a ajuns pe lista designerilor internaţionali.

Piese de mobila Giorgetti din cele mai recente colectii in showroomul Innova Interiorism

Piese de mobila Giorgetti din cele mai recente colectii in showroomul Innova Interiorism

Este mândru pentru că una dintre canapelele create de el pentru Tribu, respectiv Pure Sofa destinată uzului exterior, a fost achiziţionată de către actriţa Jennifer Aniston (vezi foto mai jos). Colaborările lui Andrei Munteanu cu multe firme de mobilă cunoscute l-au recomandat şi pentru cel mai recent parteneriat cu Giorgetti, o companie italiană de prestigiu, cu un succes remarcabil mai ales în domeniul hotelier. Piesele celor de la Giorgetti se găsesc în multe hoteluri de patru şi cinci stele din lume, dar şi în locuinţe rezidenţiale de lux.

Piese de mobila Giorgetti in showroomul Innova Interiorism

Piese de mobila Giorgetti in showroomul Innova Interiorism

Deşi iniţial a fost atras de ştiinţe naturale, Andrei Munteanu şi-a găsit identitatea artistică exprimându-se ca designer. Ce-l inspiră în munca sa? Designul italian, arta şi stilurile anilor ’80, arhitectura japoneză şi arta primitivă. Pe toate încearcă să le îmbine în noile sale creaţii. De fapt, crede că designul este un soi de artă, dar cu diferenţe majore. Designul, în opinia lui Andrei, este o cale de crea un obiect artistic, dar care trebuie folosit zi de zi, după ce a fost produs la scară industrială şi comercializat conform standardelor moderne.

Piese de mobila Giorgetti la Innova Interiorism

Piese de mobila Giorgetti la Innova Interiorism

Unul din visele lui este să colaboreze cu firme producătoare din România. Îşi doreşte ca succesul lui pe plan internaţional să-l fructifice şi pentru românii lui. Aşa că cine e producător de mobilă, şi nu numai, ar putea avea parte de colecţii frumoase de obiecte create de Andrei Munteanu şi evindent promovare din plin. Sper ca pentru acest demers să-i pot fi de ajutor, aşa cum îmi doresc şi pentru alţi tineri designeri din ţară.

Colectia Mould design Andrei Munteanu pentru Giorgetti

Colectia Mould design Andrei Munteanu pentru Giorgetti

Ansamblul de canapele bora bora design Andrei Munteanu pentru MDF Italia

Ansamblul de canapele bora bora design Andrei Munteanu pentru MDF Italia

Pure Sofa design Andrei Munteanu pentru Tribu

Pure Sofa design Andrei Munteanu pentru Tribu

Un comentariu la “Designerul Andrei Munteanu si creatiile sale pentru Giorgetti la Bucuresti

  1. Moldovan Diana
    martie 27, 2013

    Elegante, cu o linie cursiva si atent studiata. Sunt frumoase!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la martie 20, 2013 de în Decoratori si designeri, Oameni talentati.

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 39 de abonați.
%d blogeri au apreciat: