Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Casa de vacanta din lemn masiv cu arhitectura moderna

Îmi place tare mult cum arată această casă. Deși este una de vacanță, dacă ar fi să-mi construiesc o locuință permanentă, așa mi-aș face-o. Este de altfel o casă premiată, fiind desemnată în 2011 cea mai frumoasă și prietenoasă mediului casă din lemn masiv. Arhitecții finlandezi de la Kari Lappalainen au gândit-o foarte ingenios și au reușit să integreze perfect alura modernă în peisajul terenului pe care a fost ridicată.

Honka_Lokki1

Casa, denumită Lokki, este realizată cu sisteme de bârne din lemn masiv de la Honka. Arhitecții au adaptat arhitectura ei, astfel încât materialele utilizate să fie perfect folosite, fără pierderi. Acoperișul tip fluture îi conferă casei un aspect inedit, pentru că dacă te uiți pe planul construcției (vezi mai jos), realizezi că totul a pornit de la un paralelipiped, reprezentat în plan ca dreptunghi. De asemenea, scările de acces și zonele de circulație, de lângă casă, îi conferă volum și contribuie la mascarea ingenioasă a fundație și a pilonilor pe care este ridicată .

Honka_Lokki2

Casa Lokki de la Honka este dotată cu panouri solare pe acoperiș, de asemenea are pompă de căldură. Inclusiv șemineul este integrat în circuitul termic al casei, astfel încât căldura obținută în urma arderii lemnelor să fie distribuită uniform în toate încăperile. Umiditatea este perfect controlată grație sistemului de climatizare eco, dar și grinzile din lemn masiv Honka au un aport important în calitatea aerului de la interior.

Honka_Lokki4

Interiorul este excelent gândit, adaptat perfect pentru funcțiunea de casă de vacanță. Are ferestre mari, iar ușile de acces apar și ele ca niște ferestre generoase. Centrul casei, unde e livingul și sufrageria, are suprafețe vitrate pe ambele laturi, deci multă lumină naturală, dar mai ales panorame superbe. Asta m-a atras pe mine. Mi se pare o casă perfectă pentru un artist, care și-ar putea amenaja atelierul perfect aici.

Honka_Lokki3

Casa Lokki are o suprafață interioară de 112 metri pătrați, iar dimensiunile casei la exterior sunt de 22,20 m x 7,30 m. Spre extremități sunt dispuse cele două dormitoare, iar bucătăria este deschisă către living, dar totuși inteligent retrasă. Deși există o singură baie, asta nu incomodează, cu atât mai mult cu cât centrul casei este liber, iar accesul către baie se face ușor din orice zonă a locuinței.

lokki Honka 4

Spațiul alocat livingului și sufrageriei măsoară 31 de metri pătrați, iar bucătăria 7 metri pătrați. Finisajele sunt simple, plăcute, o suprafață importantă din panourile de bârne din lemn masiv Fusion Honka fiind la vedere. Alte zone au fost acoperite cu plăci de gips-carton și vopsite în nuanțe de gri, asortate exteriorului (inclusiv ușile interioare sunt asortate cu vopseaua folosită pentru finiajul exterior).

Honka_Lokki5

Atenția la culoare este remarcabilă, cu atât mai mult cu cât de la interior se văd multe părți exterioare ale casei, datorită ferestrelor mari. Îmi place tot la această casă, inclusiv terenul pe care este ridicată :). Fără el, nici arhitectura sa n-ar mai fi fost la fel de spectaculoasă, nici panoramele la fel de relaxante. Dincolo de aspectele practice, mă relaxează numai să privesc casa Lokki și să visez la clipe de tihnă…

Lokki Honka 8

Lokki Honka 6

Lokki Honka 7

Lokki Honka 5

Lokki Honka 1

Lokki Honka 2

Lokki Honka 3

plan casa Honka Lokki

2 comentarii la “Casa de vacanta din lemn masiv cu arhitectura moderna

  1. Pingback: Casa din lemn cu interior traditional. Visul implinit al unui cuplu care a trait la bloc | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

  2. Pingback: Casuta din padure, locul perfect pentru refugiu | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 39 de abonați.
%d blogeri au apreciat: