Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Usi interioare simple si culisante din sticla securizata

Le-am văzut la târgurile internaţionale de design şi m-am bucurat tare mult că se găsesc şi la noi. Uşile de interior din sticlă securizată sunt o soluţie foarte elegantă şi pot rezolva multe probleme legate de iluminarea interioară, mai ales în locuinţele mici de la noi. Mi-au plăcut ca şi design, dar mai ales pentru calitatea lor tehnică. Şi nici nu e de mirare. Sunt produse în Germania şi au modele care au fost şi premiate în 2012 cu red dot design, una dintre cele mai râvnite distincţii din domeniu.

Model usa sticla pentru ambient clasic Gemini de la Exclusive Doors

Model usa sticla pentru ambient clasic Gemini de la Exclusive Doors

Dar despre ce uşi este vorba? Grauthoff, denumite după bătrânul Heinrich Grauthoff care a început, în 1956, într-o baracă militară să fabrice uşi de interior. De atunci şi până acum Grauthoff a ajuns cel mai mare producător de uşi din Germania şi are sub cupola sa branduri renumite cum ar fi licht & harmonie (uşi din sticlă), Astra, White Varnish, Real Wood Doors. Sunt nume sinomine cu designul şi inovaţia şi ca atare cu cea mai desăvârşită calitate, tipică spiritului tehnic german.

licht & harmonie model Gemini prin Exclusive Doors

licht & harmonie model Gemini prin Exclusive Doors

Aflasem că aceste uşi se găsesc şi la în noi ţară de la arhitectul Roxana Iacob, care a conceput nişte amenajări interioare deosebite. Grauthoff este reprezentată la noi prin Exclusive Doors, care are showroomul în Otopeni, loc unde, trebuie să recunosc, ajung rar. Dar au şi o reţea de dealeri în ţară, aşa că uită-te pe site-ul Exclusive Doors şi vei găsi oraşele de unde le poţi achiziţiona.

licht & harmonie model Streamtyp1 prin Exclusive Doors

licht & harmonie model Streamtyp1 prin Exclusive Doors

Dar hai să-ţi spun despre uşile de sticlă securizată licht & harmonie. Ştii ce e ciudat? Că majoritatea din noi când spun uşă se gândesc la un singur produs. Dar adevărul este că o uşă e un sistem, indiferent dacă e din sticlă sau nu. Ea include mai multe componente şi, chiar dacă noi ne uităm la modelul foii de uşă, gândeşte-te că de fapt cele mai importante componente sunt balamalele, broasca şi tocul. Când acestea sunt de calitate, ai garantată o uşă pe viaţă. În caz contrar, te vei alege cu o foaie de uşă pe care nu o poţi închide. E atât de simplu!

licht & harmonie model Modus prin Exclusive Doors

licht & harmonie model Modus prin Exclusive Doors

De fapt şi premiile de design care sunt acordate la categoria uşi vizează sistemul de prindere şi închidere. La uşile din sticlă securizată aceste elemente sunt şi mai vizibile, deci cu cât sunt mai estetice, cu atât e mai greu ca ele să ascundă componentele tehnice, inginereşti ingenioase. Dar Grauthoff a reuşit cu succes. Sunt atât de discrete şi atât de elegante, încât nici nu-ţi dai seama că există, nu le sesizezi din prima.

licht & harmonie model Alana prin Exclusive Doors

licht & harmonie model Alana prin Exclusive Doors

Ce-mi place mie la uşile din sticlă securizată este că te uiţi prin ele :). Îţi deschid spaţiul în locuinţă, lasă lumină să pătrundă, dar te feresc de curent sau mirosuri neplăcute. Sunt o soluţie genială dacă vrei să reamenajezi bucătăria, să o deschizi către living, dar asta să nu vină la pachet şi cu mirosul de găteală. La fel, sunt excelente pentru uşile livingurilor care dau înspre holuri. Iar cele cu sistem de culisare… pfoa… sunt superbe.

licht & harmonie model Dante prin Exclusive Doors

licht & harmonie model Dante prin Exclusive Doors

Acum ar fi greşit să te aştepţi să fie ieftine. Greu poţi să vorbeşti despre calitate la un preţ mic, pe bune. E valabil pentru orice. Şi nici măcar nu-ţi pot oferi aici informaţii despre preţ pentru că fiecare uşă poate avea alt sistem de închidere, al mod de prindere, deci nu e vorba exclusiv de modelul foii de uşă. Asta e cea mai simplă problemă de rezolvat. De aceea te sfătuiesc să alegi întotdeauna uşi interioare din showroomuri specializate, pentru că ele îţi oferă şi meşterii pregătiţi, specializaţi pentru montaj, deci ai din start garanţie atât pentru produs, cât şi pentru montaj.

Model usa sticla Due Mare de la Exclusive Doors

Model usa sticla Due Mare de la Exclusive Doors

Cei de la Exclusive Doors au în echipă, pe lângă ingineri şi arhitecţi, şi un tehnician german. Asta m-a cucerit total! Problema la ei nu e cu montatul uşilor în sine, ci faptul că pereţii din casele noastre nu sunt deloc în stil german, deci au probleme cu diferenţele de centimetri, nu sunt egali şi drepţi. Dar neamţul din echipa Exclusiv Doors ştie cum să rezove problema şi îi consiliază şi pe cei din ţară. Iar dacă eşti arhitect, evident că ai la dispoziţie o mulţime de informaţii şi soluţii pentru proiectele tale, deci trebuie doar să-i contactezi.

Sistem Manet, model Feria usa sticla de la Exclusive Doors

Sistem Manet, model Feria usa sticla de la Exclusive Doors

Mie mi-au plăcut toate gamele lor de uşi, dar astea din sticlă securizată chiar sunt deosebite. Şi înainte de a cumpăra orice produs, element pentru casa ta, sfatul meu este să mergi să vezi ce există pe piaţă. Ia-o de sus în jos: ce e de top, ce e mediu şi ce e ieftin. Evident, o să ai în vedere preţul, dar până acolo, mergi de le vezi, pune mâna pe ele, deschide-le, închide-le, cere detalii, informaţii şi apoi hotărăşte-te. Măcar vei avea cu ce să faci comparaţie şi asta din propria ta experienţă!

licht & harmonie model Alinea prin Exclusive Doors

licht & harmonie model Alinea prin Exclusive Doors

licht & harmonie model Culinaria prin Exclusive Doors

licht & harmonie model Culinaria prin Exclusive Doors

licht & harmonie model Aero prin Exclusive Doors

licht & harmonie model Aero prin Exclusive Doors

licht & harmonie model Black prin Exclusive Doors

licht & harmonie model Black prin Exclusive Doors

8 comentarii la “Usi interioare simple si culisante din sticla securizata

 1. Pingback: Bucataria cu pereti din sticla | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

 2. doru
  august 8, 2013

  Eleganta si rafinamentul usilor de stica este neintrecuta in amenajarea interioara a unei locuinte.

 3. dana
  august 8, 2013

  In general toate modele de usi de interior sunt frumoase dar acestea de mai sus sunt chiar faine.Multumim

  • adela parvu
   august 8, 2013

   Ma bucur ca-ti plac Dana 🙂 O sa ma uit sa vad ce oferte aveti si voi pe dekodoors.ro

 4. Pingback: Un apartament de 50 metri patrati cu multe idei nastrusnice | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

 5. Pingback: Decor romantic intr-un apartament mic | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

 6. Pingback: Locuinta eleganta pentru o familie cu copii si animale de companie | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 39 de abonați.
%d blogeri au apreciat: