Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Unde as evada in week-end? Pe o casa plutitoare…

De ceva vreme, înainte de week-end, invariabil îmi vin în minte imaginile acestui loc, așa că m-am hotărât să ți le arăt, poate vei găsi inspirație și pentru casa ta. Este un spațiu creativ, foarte flexibil, cosmopolit și prietenos, în mediul urban, dar construit și finisat cu materiale naturale. Da, este o locuință plutitoare, mai exact una amenajată pe un vas, care-ți oferă prilejul să evadezi oricând din zona care nu-ți mai place, să-ți schimbi peisajul urban sau vecinii. Cum să nu te gândești la ducă înainte de un week-end cu soare?

adelaparvu.com despre colectia Berlin de la Esprit Home 1

Dar dacă privești mai bine și imaginile, vei găsi multe idei pentru casa ta. Toate sunt combinate foarte frumos, de la finisaje, mobilă și până la decorațiuni textile. Este interesant cum aerul mecanic, rece, tehnologic dacă vrei al vasului este estompat cu textile viu colorate, un covor ce imită iarba și plante verzi în decor. Dintr-o dată totul pare plăcut, la cineva acasă. Ăsta e un truc excelent atunci când simți că vrei să schimbi ceva în casă dar nu știi ce. E de ajuns să aduci niște plante verzi, să cumperi câteva textile decorative noi și ambientul devine altul.

adelaparvu.com despre colectia Berlin de la Esprit Home 6

Culorile vii au forța de a conferi o stare optimistă, de a energiza, iar alăturate unor obiecte vechi se creează niște contraste foarte frumoase. Parcă și ceea ce este vechi pare să arate bine, devine mai prietenos, mai cald, de fapt își pierde din aerul oficial și important și nu-ți mai este teamă să atingi, să interacționezi cu astfel de obiecte. De regulă, datorită educației, avem tendința să ne purtăm diferit cu obiectele vechi, care au patină, față de cele noi. Avem senzația că obiectele vechi sunt mai prețioase, dar și mai delicate, ca atare trebuie să avem grijă de ele. Dar nu tot ce e vechi sau cu patină este și valoros, cum nu orice obiect minimalist sau viu colorat este ușor de înlocuit sau de serie.

adelaparvu.com despre colectia Berlin de la Esprit Home 2

Amenajarea de față îți vorbește despre culorile vii care, vezi și tu, se pretează excelent în locuințele cu mult lemn, fie ele rustice, clasice, moderne. Încearcă întotdeauna să privești un spațiu ca pe o foaie albă pe care desenezi cu obiecte mari colorate. Trebuie să găsești acel echilibru prin care nuanțele neutre sunt combinate cu cele vii. Tapetul în verde și gri este foarte grăitor în acest sens. Totul este armonios – o nuanță neutră cu una vie și veselă – ambele culori pe un fundal alb. Perfect! Peste mai poți pune fotografii, idei, bilețele, tablouri, oglinzi. Nu vor fi deranjante.

adelaparvu.com despre colectia Berlin de la Esprit Home 3

Îmi plac mult aceste imagini tocmai pentru că în ele regăsesc căldura unei locuințe, spiritul aventurier, dar și confortul contemporan. Singurul lucru care lipsește din imagini sunt cărțile :). Starea din fotografii vine să creioneze personalitatea unui oraș. Și oricât de surprinzător ți s-ar părea, află că e vorba despre Berlin, unul dintre cele mai cool metropole la ora actuală, atât de cool încât Esprit Home i-a dedicat în 2012 această colecție de obiecte de decor pe care o vezi în imagini, iar pe cool-cities.com ai aplicații care-ți arată cele mai tari locuri din acest oraș (și nu numai). Aș evada la Berlin? Cu siguranță da!

adelaparvu.com despre colectia Berlin de la Esprit Home 7

adelaparvu.com despre colectia Berlin de la Esprit Home 4

adelaparvu.com despre colectia Berlin de la Esprit Home 8

adelaparvu.com despre colectia Berlin de la Esprit Home

adelaparvu.com despre colectia Berlin de la Esprit Home

adelaparvu.com despre colectia Berlin de la Esprit Home 5

4 comentarii la “Unde as evada in week-end? Pe o casa plutitoare…

  1. Misos
    aprilie 29, 2013

    barcuta asta e in Romania?

  2. Cristina Huzum
    mai 13, 2013

    superb, o oaza de liniste si de recreere, un loc potrivit celor pregatiti sa viseze.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la aprilie 26, 2013 de în Imi place, Oameni, locuri, povesti, Travel design, Trenduri, design, travel şi etichetată , , , .

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 40 de abonați.
%d blogeri au apreciat: