Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Incantare si placere intr-o gradina din Iasi

Mi-a plăcut foarte mult această grădină! De ce? Pentru că are tot ceea ce și-ar dori cineva. Deși e mică, ai nenumărate zone unde să-ți încânți privirea, unde să te bucuri de natură și frumusețe. Flori, arbuști, copaci, oază cu nuferi, cascadă, un podeț superb lucrat și o zonă de relaxare în aer liber. Toate într-un spațiu modest, dar excelent de bine gândite și materializate. Este o lucrare a talentaților specialiști de la Belle Jardin, proiectul fiind semnat de peisagistul lor Claudiu Ivașcu.

adelaparvu.com despre belle jardin 4

Calitatea acestei amenajări transpare dincolo de imagini. Și nu este vorba doar de frumusețea plantelor. Grădina asta este vie! Îți poți închipui cum freamătă de viață. Imaginează-ți sunetele de aici, de la susurul apei și păsările care ciripesc în copaci, până la vântul care unduiește frunzele și crengile. Și încearcă să recompui mental mirosurile – de la pământul și iarba proaspete, frunzele și mușcatele cu parfum ierbos și până la parfumul delicat al florilor. Asta se numește grădină! Un spațiu în care toate simțurile îți sunt exaltate.

adelaparvu.com despre belle jardin 8

Deși nu-ți dai seama, la grădina asta s-a muncit mult înainte de plantarea primului copăcel. Ce provocare a fost faza de proiectare, mai ales că este vorba de un spațiu mic! Să ai atâtea zone într-o grădină restrânsă ca suprafață necesită ore bune de stat în fața calculatorului și de conceput fiecare. Dacă te uiți cu atenție pe imagini, vei constata cum gardul se pierde în context. Mai mult, există chiar și o denivelare de teren, frumos rezolvată cu plante așezate treptat pentru a forma un paravan multicolor și variat.

adelaparvu.com despre belle jardin 9

E frumoasă grădina asta și pentru că, pe lângă plante, materialele folosite sunt de calitate și frumos alăturate. Aleile, dalele de acces, podețul, jardinierele modulare montate unele peste altele, zona de relaxare acoperită, ce înlocuiește cu succes un chioșc tradițional, cascada sunt foarte bine poziționate și se armonizează între ele. Mai mult, sunt în perfect acord și cu arhitectura casei. Desigur, ceea ce e important, partea de irigații, pompa cascadei, cablurile pentru iluminatul pe timp de noapte, practic infrastructura, sunt ascunse vederii, dar ele există și sunt minunat rezolvate.

adelaparvu.com despre belle jardin 5

Când stai în grădina asta amenajată în Iași, oriunde te uiți o faci cu plăcere. Din orice unghi ai privi grădina, ea este frumoasă, fie că te uiți din casă, fie că ești în zona de relaxare din capăt sau pe podeț uitându-te la nuferi. Și mai mult decât atât, ea va fi deosebită în orice anotimp pentru că plantele alese sunt superb combinate pentru a oferi o panoramă încântătoare indiferent de vreme sau perioadă. Felicitări Claudiu Ivașcu, felicitări Belle Jardin pentru această grădină splendidă! Intră și tu pe blogul BelleJardin.ro și vezi și alte grădini. Oamenii ăștia chiar fac o treabă excepțională!

adelaparvu.com despre belle jardin 6

adelaparvu.com despre belle jardin 3

adelaparvu.com despre belle jardin 2

adelaparvu.com despre belle jardin 7

adelaparvu.com despre belle jardin 1

adelaparvu.com despre belle jardin

3 comentarii la “Incantare si placere intr-o gradina din Iasi

  1. Pingback: Gradina frumoasa amenajata pe un teren in panta | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

  2. Pingback: Cum transformi curtea intr-o gradina? Vezi 17 exemple inainte si dupa | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

  3. Pingback: O superba gradina interioara cu iaz amenajata intr-o vila din Iasi | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la mai 1, 2013 de în Coltul preferat, Idei pentru acasa, Plante, flori, gradina şi etichetată , , , .

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 40 de abonați.
%d blogeri au apreciat: