Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Ghivece pentru ierburi aromatice si flori atasate de fereastra

Ce plăcere e să rupi câteva frunze proaspete de pătrunjel şi să le adaugi în mâncarea preparată de tine acasă! Sau să ai mentă la ghiveci pe care să o foloseşti la băuturi răcoritoare :). Uite, poţi planta şi tu acasă ierburi aromatice, iar pentru asta designerii de la Weiland au creat nişte ghivece cu suporturi ingenioase. Le poţi monta simplu pe perete, fie pe orinzontală, fie pe verticală, folosind acelaşi sistem de prindere, dar foarte inovator este faptul că le poţi prinde chiar de tocul ferestrei!

Sistemul Vega cu ghivece detasabile montat pe rama ferestrei

Sistemul Vega cu ghivece detasabile montat pe rama ferestrei

Sistemul ce cuprinde suportul şi ghivecele se numeşte Vega şi este produs în Germania de firma Hecht International. Mi-a atras atenţia pentru că este practic, deci perfect mai ales în bucătăriile noastre mici, unde orice spaţiu economisit prinde bine. Plus că arată foarte drăguţ să ai un set de trei ghivece la feareastră. Şi cu ce? Cu ierburi aromatice. Ghivecele sunt livrate cu etichetă specială, un autocolant şi cretă, ca să ai scrise pe ele şi denumirea plantei, asta pentru cei mai puţin familiarizaţi cu plantele :). Dar mie îmi place şi ca design treaba cu eticheta. Îi dă o notă mai personală.

Sistemul Vega cu ghivece detasabile

Sistemul Vega cu ghivece detasabile

Sistemul permite montarea până la trei ghivece de plante, care pot fi poziționate variabil și umplute cu orice vrei până la urmă, deci pot fi şi plante de apartament sau bulbi de flori. Vega are cleme speciale, care permite montarea cu ușurință pe rama ferestrei, fără găurire sau înșurubare și pot fi uşor desprinse pentru curățare pentru că sunt detaşabile. Ingenios, nu? Plus că ai patru opţiuni de montare – orizontale sau verticale, pe geam sau pe perete. Iar sistemul cuprinde tot, de la cleme pentru fereastră şi până la elementele de fixare în perete. Şi dacă montezi aşa ceva pe fereastră, aceasta poate fi deschisă și închisă în mod normal. Singura condiţie este ca fereastra trebuie să fie de cel puțin 72,5 cm lăţime sau înălţime pentru a se putea instala uşor sistemul.

Sistemul Vega montat pe verticala

Sistemul Vega montat pe verticala

Un alt sistem care mi-a plăcut de la Hecht International este cel pentru glafurile înclinate, care ţine în siguranţă jardinierele sau ghivecele împiedicând alunecarea lor. Şi acest sistem se poate prinde de rama ferestrei cu cleme speciale, fără găurire sau înşurubare, iar fereastra poate fi folosită în mod normal. Rama ar trebui să aibă minimum 74 cm şi maximum 110 cm lăţime. Adâncimea sistemului poate varia între 15,5 şi 19 cm. Şi este din aluminiu, deci rezistă la intemperii. Acum eu am încercat să aflu şi preţuri şi despre distribuitori, dar oamenii din Germania pare-se că se mişcă puţin mai greu. Oricum, mie produsele lor îmi plac foarte mult, şi chiar cred că e o idee de afaceri bună să distribui aşa ceva şi la noi în ţară. Uite AICI site-ul firmei germane!

Sistem de siguranta pentru jardiniere si ghivece

Sistem de siguranta pentru jardiniere si ghivece

Cleme pentru sistemul de siguranta al ghivecelor si jardinierelor

Cleme pentru sistemul de siguranta al ghivecelor si jardinierelor

4 comentarii la “Ghivece pentru ierburi aromatice si flori atasate de fereastra

 1. Georgescu Mihaela
  mai 9, 2013

  Ce interesant,nici nu stiam ca exista asa ceva.Imi place

  • adela parvu
   mai 10, 2013

   Si mie mi-a placut. Sper sa-mi raspunda curand cei din Germania sa vedem de unde le-am putea cumpara si cat ar costa.

 2. Mariana Radulescu
  mai 10, 2013

  La cap.mobilier pictat,va sugerez un nume,un artist si un om exceptional,IRINA SILIVESTRU,o tanara de o sensibilitate aparte,mi-am luat permisiunea sa va sugerez acest lucru ,pt ca m-am abonat de curand si sunt fericita ca v-am gasit;Cu IRINA am bucuria sa colaborez,in micul meu magazin de decoratiuni .Are s.personal-Magic Art-se  pot vedea din lucrarile ei acolo,dar magia este ea, prin pasiunea si diversitatea lucrarilor  ei.                                                                                                                                                                          galeria latina

  ________________________________

  • adela parvu
   mai 10, 2013

   Multumesc foarte mult pentru recomandare! Am sa iau legatura cu dvs. sa-mi dati datele ei de contact. Multumesc inca o data!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 40 de abonați.
%d blogeri au apreciat: