Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Idei pentru casa din spectaculosul Insolito

Când scriu aceste rânduri afară e mohorât, cu o ploaie măruntă ce-ți macină starea de bine. Așa că îmi doresc să te revitalizez cu idei, dar și cu imagini dintr-un loc minunat, însorit, perfect pentru o vacanță de vis. Te invit să descoperi un boutique hotel din însorita și fascinanta Brazilie, dar să descoși și soluțiile de amenajare interioară absolut ingenioase aplicate aici în Isolito Hotel.

adelaparvu.com despre Insolito Brazilia Foto Design Hotels (1)

Clădirea, pare așa o vilă mai somptuoasă. Ei bine, asta a și fost o vilă de vacanță, dar proprietarul  ei a întrevăzut oportunitatea de a o transforma într-un boutique hotel, maia les că locația, peninsula Buzios, oferă niște peisaje absolut superbe. Așa că a apelat la celebrul arhitect brazilian Otavio Raja Gabaglia, care a reproiectat și gândit spațiile, iar rezultatul este de-a dreptul uimitor.

adelaparvu.com despre Insolito Brazilia Foto Design Hotels (2)

Iar arhitectul Gabaglia s-a gândit să integreze perfect clădirea în panorama naturală a peninsulei. S-a folosit de combinația de materiale naturale, de la bârne de lemn, învelitoarea din ceramică și ferestrele generoase pentru a păstra clădirea joasă cu doar două etaje pentru a o camufla perfect în vegetația stâncilor de aici. Astfel a reușit să păstreze în hotel atmosfera primitoare a unei reședințe de vacanță. Trebuie să menționez că în acest sat pescăresc brazilian Buzios actrița Briggite Bardot s-a îndrăgostit de peisaj, iar șarmul locului cu parfum de anii 60 a fost perfect păstrat și în acest boutique hotel.

adelaparvu.com despre Insolito Brazilia Foto Design Hotels (14)

Panorama către Oceanul Atlantic este fascinantă, mai ales când vegetația specifică și piatra portugheză sunt folosite pentru exterioare. Tranziția de la clădire, o construcție făcută de om, spre natura sălbatică, este astfel lin făcută. Și asta deși la interior sunt folosite piese de design, decoruri și materiale premium, de lux. Dar simplitatea și modul artistic în care au fost combinate emană rafinament și eleganță, în locul unei opulențe stridente.

adelaparvu.com despre Insolito Brazilia Foto Design Hotels (23)

Autorii designului de interior au fost inițial, în 2006, biroul Janierobasedarchitect din Rio și decoratorul Luiz Fernando Grabowsky. Ei au prevăzut ferestre ample, astfel încât peisajele să apară ca adevărate tablouri naturale la interior. De asemenea au mărit numărul teraselor, astfel încât fiecare turist să simtă atmosfera specială de vacanță și să-ți dorească să exploreze împrejurimile de o frumusețe răpitoare. Rezultatul? Un hotel modern, dar care se integrează perfect în natură.

adelaparvu.com despre Insolito Brazilia Foto Design Hotels (5)

Piesele de mobilier și materialele sunt în majoritatea lor de la producători brazilieni, și în dese cazuri sunt din materiale reciclate. Chiar și trunchiurile și rădăcinile de copaci vechi de sute de ani, găsite la fața locului, eșuate printre stânci, au fost folosite pentru a creiona spațiile exterioare sau mese de la interior. Este o amenajare ce vorbește despre cultura braziliană. Proprietarul și-a dorit ca acest hotel să nu utilizeze piese de mobilier și materiale provenite din defrișările masive care se fac în țara sa, iar acest demers s-a dorit a fi felul său de a protesta împotriva acestor acțiuni și de a demostra că se pot face lucruri minunate cu obiecte sau materiale reciclate.

P1000452

Hotelul are diferite anexe care promovează cultura braziliană. Astfel, în diferite corpuri de clădiri dai peste Casa Cultura Negra, Casa Terra-Brazil, Casa Fotografia e Literature și  Casa de Musica, fiecare temă fiind evidentă prin decorul interior. De aceea ai parte de o expoziție în toată regula de la design de mobilier, la fotografie, pictură și design de obiect. Proprietarul hotelului Insolito a călătorit de-a lungul imensei sale țări pentru a închega o colecție inedită de piese, de la cele create de artiști până la cele semnate de artizani locali. De aceea, dup o renovare în 2006, designul interior a fost reîntregit și regândit de proprietarul hotelului Emmanuelle Meeus de Clermont Tonnerre. Intră AICI pe site-ul hotelului și află mai multe despre Insolito, inclusiv costurile pentru camere și cum poți ajunge în Brazilia pentru vacanța ta de vis!

adelaparvu.com despre Insolito Brazilia Foto Design Hotels (4)

adelaparvu.com despre Insolito Brazilia Foto Design Hotels (13)

Și ce idei ai putea aplica de aici? păi în primul rând uită-te cu atenție la tăbliei de pat din dormitoare sau la decorul de deasupra căpătâiului. Vezi cum lenjeria albă, pernele decorative sunt asortate cu perdele, tapițeria fotoliilor sau mocheta și covoarele de aici. Plătește atenție și la combinația de piese de mobilier, unele moderne, altele de-a dreptul rustice. E vorba de variatate, de a crea contraste. Și desigur artă, vezi cum un tablou poate schimba aspectul unei încăperi. În rest, observă și grădina, pereții verticali din plante și cum construcțiile din lemn sunt întregite de pete de culoare pe suprafețe perfect drepte. Totul e un mix între perfect plan și rugos, între nuanțe naturale și culori exotice – așa cum e și în natură, nu?

adelaparvu.com despre Insolito Brazilia Foto Design Hotels (7)

adelaparvu.com despre Insolito Brazilia Foto Design Hotels (9)

adelaparvu.com despre Insolito Brazilia Foto Design Hotels (25)

P1000453

adelaparvu.com despre Insolito Brazilia Foto Design Hotels (11)

adelaparvu.com despre Insolito Brazilia Foto Design Hotels (10)

adelaparvu.com despre Insolito Brazilia Foto Design Hotels (26)

adelaparvu.com despre Insolito Brazilia Foto Design Hotels (22)

adelaparvu.com despre Insolito Brazilia Foto Design Hotels (8)

adelaparvu.com despre Insolito Brazilia Foto Design Hotels (24)

adelaparvu.com despre Insolito Brazilia Foto Design Hotels (12)

adelaparvu.com despre Insolito Brazilia Foto Design Hotels (3)

adelaparvu.com despre Insolito Brazilia Foto Design Hotels (15)

IMG_4020

P1000117

P1000424 copy

adelaparvu.com despre Insolito Brazilia Foto Design Hotels (6)

4 comentarii la “Idei pentru casa din spectaculosul Insolito

 1. Cris
  mai 31, 2013

  Pune-ma sa aleg o camera din cele prezentate aici. Ei bine…nu pot! :)) Imi plac toate, toate! Imi plac culorile, imi place ca au geamuri maaaari si imi plac baile!
  Gata, m-am hotarat: aleg camerele cu geam in fata patului ca sa pot admira privelistea si seara si dimineata direct din pat 😉

 2. Ivan janeta
  iunie 29, 2013

  Wow ce frumusete aici as sta toata viata fara sa-mi pese de nimic de traficul din Bucuresti de aerul poluat daca as fi aici as uita de toate si m-as relaxa total =D

  • adela parvu
   iunie 29, 2013

   Si eu cand sunt obosita, ma uit peste articolul asta si ma inchipui pe o terasa de acolo…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 39 de abonați.
%d blogeri au apreciat: