Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Florarie minunat amenajata! Autorii sunt arhitectul Mariana Bercu si floristul Nicu Bocancea

Vrei să te umpli de frumos? Să te simți bine și să te bucuri de viață? Cumpără flori! Iar dacă le cumperi din cea mai nou amenajată florărie din București te alegi nu doar cu prospețime și culoare oferită de flori, ci și cu idei pentru casa ta. Arhitectul Mariana Bercu a reușit să transforme acest spațiu mic într-unul funcțional, perfect pentru o adevărată expoziție florală semnată de designerul Nicu Bocancea.

Floraria Iris Piata Dorobanti (1)

Și poate nu știai, dar îți spun că Nicu Bocancea este parte a familiei care conduce lanțul de Florării Iris. A crescut înconjurat de flori, părinții lui fiind și ei floriști. Dar nu doar că ajută la dezvoltarea afacerii, ci este direct implicat în ea ca și designer floral. S-a educat în Olanda și Franța, are la activ multe premii, iar pe lista de clienți fideli se află nume celebre. Și cu toate acestea este o persoană discretă, muncitoare și implicată. De ce spun asta? Pentru că la cât de talentat este ar fi putut să fie arogant și orgolios ca să reamenajeze singur florăriile, cum e cea din Dorobanți. Dar ca specialist știe să aprecieze munca altor specialiști, de aceea a apelat la un arhitect.

Floraria Iris Piata Dorobanti (9)

Florăria Iris din Piața Dorobanți nr.5 este mică și în toată perioada cât a fost reamenajată a funcționat pentru public. Asta a fost o provocare pentru arhitectul Mariana Bercu. E dificil să materializezi pe bucăți un proiect. Dar rezultatul este spectaculos. Am trecut de atâtea ori prin fața florăriei și nu mi-am dat seama că e șantier. Și uite acum, după o lună și jumătate de reamenajare, ce minunăție a putut să iasă. A fost nevoie de o reînnoire a spațiului vechi, dar mă bucur că n-a fost doar o igienizare, ci o transformare în linia magazinelor elegante din Dorobanți.

Floraria Iris Piata Dorobanti (3)

Peste tot unde te uiți vezi flori, dar locurile pentru expunerea lor au fost excelent gândite de arhitectul Mariana Bercu. Și totul este unitar, de la scafele discrete, la polițe ce par să coboare din plafon și masa de lucru ce plutește efectiv către vitrina ce dă înspre stradă. O structură metalică solidă susține consola mesei , îmbrăcată într-un mozaic simplu, dar de efect. Este o piesă de design gândită special de arhitect pentru a oferi suficient loc și manevră de lucru pentru florari, dar care să nu sufoce spațiul și să stingherească clienții.

Floraria Iris Piata Dorobanti (6)

Mie una mi se pare mai mult un spațiu de expoziție florală decât o florărie. Și asta numai dacă privești cu atenție aranjamentele propuse. Îți vin nenumărate idei și pentru acasă când intri aici. De la ramele suspendate în vitrină, la mesteacănii pe post de decor și suport pentru plante și până la sistemele de agățat pentru aranjamente fabuloase, adevărate candelabre florale. Nu cred că greșesc dacă-l denumesc spațiu expozițional floral, mai ales că aranjamentele vor fi mereu reînnoite în funcție de sezon. Autorul? Nicu Bocancea și alți floriști de la Iris. Bravo arhitectului Mariana Bercu și felicitări lui Nicu Bocancea, fără îndoială un adevărat artist al florilor!

Vrei să iei legătura cu specialiștii de la Florăria Iris – uite AICI contactul lor.

Și AICI aici contactul arhitectului Mariana Bercu.

Floraria Iris Piata Dorobanti (4)

Floraria Iris Piata Dorobanti (10)

Floraria Iris Piata Dorobanti (5)

Floraria Iris Piata Dorobanti (2)

Floraria Iris Piata Dorobanti (8)

Floraria Iris Piata Dorobanti (7)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 39 de abonați.
%d blogeri au apreciat: