Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Bougainvillea minunatie de planta, dar nu-i place la noi

Peste ce dau, în volumul Jurnalul cu faţa ascunsă a lui Fănuş Neagu, la pagina 62? Peste o descriere a îndrăgitului arbust bougainvillea – “Plantă de sorginte subtropicală care poartă numele căpitanului Louis Antoine de Bougainville descoperitor al insulelor Tahiti, Samoa şi Noile Hebride.” Asta mi-a adus aminte de minunatele zile petrecute în Tunisia, unde am fost fascinată de florile bogate şi de varietatea coloristică a bougainvillei.

adelaparvu.com despre bougainvillea (10)

Ce pot să-ţi spun despre planta asta? Că o găseşti peste tot unde te duci în jurul Mării Meditearaneene, de la greci, italieni, spanioli, la marocani, tunisieni şi la evrei, turci. Este absolut fabuloasă. Partea tristă este că nu poate fi aclimatizată la noi, deoarece nu suportă frigul, în special îngheţul. Vei găsi de cumpărat şi la noi în sere şi florării, dar plantele sunt mult mai pitice. De regulă sunt aduse din zona muntoasă a Greciei, unde este mai frig. Din păcate foarte puţine rezistă şi la noi şi, nici pe departe, nu ajung  să fie atât de bogate şi impresionante, cum le vezi prin locurile unde-i place.

adelaparvu.com despre bougainvillea (1)

Ce poţi să faci ca să te bucuri de ea? Păi nu prea ai ce face decât să mergi în vacanţe în locurile unde o poţi surprinde în toată splendoarea ei sau să faci multe poze atunci când o întâlneşti în mediul ei natural. Eu una aşa am procedat. Am surprins această plantă peste tot prin Tunisia unde am reuşit să ajung. Bougainvillea a fost, pe lângă măslin, una din plantele care ne-a însoţit. Te las să te bucuri de poze şi te invit să-mi trimiţi şi tu altele mai frumoase, dacă ai 🙂

adelaparvu.com despre bougainvillea (7)

adelaparvu.com despre bougainvillea (6)

adelaparvu.com despre bougainvillea

adelaparvu.com despre bougainvillea (9)

adelaparvu.com despre bougainvillea (4)

adelaparvu.com despre bougainvillea (3)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la iunie 10, 2013 de în Idei pentru acasa, Imi place, Plante, flori, gradina, Prin orase, magazine si targuri, Travel design, Trenduri, design, travel şi etichetată , .

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 39 de abonați.
%d blogeri au apreciat: