Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Amenajare romantica intr-un apartament de bloc din Bucuresti

Apartamentele de bloc sunt mai dificil de amenajat, mai ales când îți dorești o atmosferă romantică. De ce? Pentru că într-o locuință de bloc ești limitat în primul rând de spațiile mici, unde mobila clasică, cea prin care poți creiona cel mai ușor o ambianță romantică, este pur și simplu prea masivă. Apoi pentru că nu te ajută arhitectura interioară, tavanele sunt prea joase, camere împărțite, poziția ușilor te incomodează. Dar iată că designerul Simona Bonea de la biroul Avantgardesign ne oferă o soluție și încă una foarte elegantă prin amenajarea de față realizată într-un apartament din București.

adelaparvu.com despre amenajare Avantgardesign (1)

Îmi place foarte mult soluția de decorare și mobilare a acestei locuințe pentru că piesele de mobilă sunt moderne și totuși interiorul are un aer romantic. Cum a reușit designerul Simona Bonea asta? Secretul constă în decorațiuni, culorile și textura finisajelor și alegerea unor corpuri de iluminat și mici piese de mobilier care să sugereze romanticul. Plus că designerul a știut cum să mascheze cablurile din casă (a și prevăzut prizele unde trebuie :)). Uită-te cu atenție la imagini și hai să-ți spun câteva din secretele aplicate aici de către designer.

adelaparvu.com despre amenajare Avantgardesign (8)

În primul rând finisajele care ocupă suprafețe mari sunt deschise la culoare. Pe fundalul alb al pereților, în living zona dedicată zonei tv, unde e și mobila a fost aplicată o nuanță discretă de liliachiu. Se potrivește perfect cu nuanța perdelelor și e în ton și cu cea a mobilierului, foarte simplu și modern de altfel. Apoi, chiar dacă a lăsat mult alb în zona de zi, în dreptul sufrageriei există o textură similară cărămizii, dar de fapt este un placaj cu piatră naturală de la Rock Star Construct. Asta aduce un plus de varietate. Și acest perete este continuat cu o etajeră modernă, care separă interesant și cât trebuie bucătăria cu locul de luat masa față de living. Și în bucătărie, în locul faianței, designerul a ales o placare cu sticlă, care dă senzația de mai mult spațiu (nu-l împarte așa cum îți dă impresia faianța).

adelaparvu.com despre amenajare Avantgardesign (5)

În al doilea rând, mobilierul care ocupă o suprafață mare, de la cel din living până la cel din dormitor, sunt preponderent albe. Astfel sunt create contraste plăcute cu pereții sau, dimpotrivă, piesele mari sunt în același ton cu peretele din spatele lor. E ca și cum corpurile suspendate din bucătărie s-ar pierde pe fundalul alb. La fel se întâmplă și cu dressingul din dormitor. În zona de zi, unde încăperile comunică una cu alta, pardoseala este aceeași, ceea ce dă impresia unui spațiu mult mai generos (în poze chiar pare foarte mare). Trucul a fost ca pentru bucătăria aflată la vedere pardoseala acoperită cu gresie să fie cât mai îngustă, adică atât cât trebuie, și montată fără rosturi ca să pară dintr-o bucată (deci să nu împartă spațiul).

adelaparvu.com despre amenajare Avantgardesign (2)

Acum decorațiunile, corpurile de iluminat și finisajele cu temă romantică contează enorm! Uite, tapițeria care e și ea deschisă la culoare nu este la fel pentru toate scaunele. Deși în living e un scaun la fel ca cele din sufragerie (pentru a da un ton unitar) materialul textil are alt model. De asemenea, perdelele și draperiile chiar dacă sunt în același stil sunt în combinații de culori diferite chiar în același spațiu. Pentru pereți s-au folosit culori și texturi interesante. În living tapetul de la Decora House se continuă pe același perete și în sufragerie. Asta estompează aspectul tehnic al bucătăriei aflată în imediata vecinătate, dar dă și impresia de ansamblu armonios. La fel, în dormitor, tapetul ce marchează locul patului vine să ofere un plus de eleganță și prin culoare să inducă senzația de relaxare și aer proaspăt.

adelaparvu.com despre amenajare Avantgardesign (6)

În rest, micile obiecte vin să aducă un plus de culoare atât cât trebuie. Vezi, spre exemplu, taburelete mov din living situate sub masă, vazele roșii și cuvertura din dormitor, modelul floral de pe peretele din bucătărie, pernele fantezie din living. La toate acestea se adaugă corpurile de iluminat în nuanță de bronz și cu alură clasică ce vin să accentueze și prin formă și prin lumină atmosfera romantică. Interesante sunt covoarele, foarte moderne, deschise la culoare, care-ți dau impresia de spațiu mai amplu și care se leagă cu mobilierul modern, geometric. Multe piese de mobilă au fost făcute pe comandă, dar toate sunt de la Delta Studio. Sper că ai aflat lucruri interesante. Și știi ce? Dacă-ți dorești o consiliere profesionistă din partea designerului Simona Bonea, te costă doar 150 de euro. Uite, intră pe site-ul biroului avantgardesign.ro și ia legătura cu ea. Sigur te va ajuta să-ți faci locuina frumoasă!

adelaparvu.com despre amenajare Avantgardesign (9)

adelaparvu.com despre amenajare Avantgardesign (3)

adelaparvu.com despre amenajare Avantgardesign (7)

7 comentarii la “Amenajare romantica intr-un apartament de bloc din Bucuresti

 1. Ecaterina Catalina
  iulie 17, 2013

  ce bine arata,e sectaculos de frumos

  • adela parvu
   iulie 18, 2013

   Ce inseamna talentul unui designer. Si ce inseamna sa nu-ti fie teama de alb, dar nici de culori 🙂

 2. Ivan Janeta
  iulie 17, 2013

  Superb amenajat.

  • adela parvu
   iulie 18, 2013

   Da, o cunosc pe Simona Bonea de mult timp. Mi se pare ca amenajarea asta a scos la iveala si sensibilitatea ei. E o persoana cu totul speciala si o doamna foarte frumoasa si delicata.

 3. divanissimi
  iulie 20, 2013

  si canapea de la divanissimi , multumim:)

  • adela parvu
   iulie 20, 2013

   Divanissimi din Brasov 🙂 Dar trebuie sa va faceti site-ul ca nu va pot linkui ca sa afle lumea mai multe despre voi. Mai ales despre canapelele cu perne umplute cu puf de gasca 🙂 Si mai trebuie sa va faceti o pagina de fani pe Facebook 🙂 Pentru curioasi uite o pagina personala ca sa spun asa: https://www.facebook.com/divanissimi

 4. Maria Lovisteanu
  septembrie 7, 2013

  Sigur au stiut clientii ce vor, designerii mai mult te incurca. Simona Bonea nu e deloc tehnica si incearca sa-ti vanda cat mai multe lemne de la Delta (patronul este fostul sot). Fuge de responsabilitate, daca indraznesti sa-i spui ca nu-ti place ceva din ce ti-a propus, intrerupere colaborarea si te lasa cu produsele nelivrate. Mai grav este ca trebuie sa si platesti inainte.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 40 de abonați.
%d blogeri au apreciat: