Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Amenajare rustic eleganta in alb si albastru cu aer de vacanta

Inedită amenajarea de față și nu doar pentru că totul e în alb și albastru. Sunt multe idei aici care ar putea fi adaptate foarte bine pentru o garsonieră. Dar să le luăm pe rând și să-ți spun câteva cuvinte despre această căsuță. În primul rând îți este clar, după decor, că e una de vacanță, nu? În al doilea rând, după culori, parcă ți-ar vorbi de Grecia. Ei bine, chiar în Grecia este, mai exact  în ansamblul Ekies All Senses Resort, unde proprietara Alexandra Efstathiadou și-a petrecut multe vacanțe ca și copil aici și unde a revenit ca adult, a cumpărat locul și l-a transformat într-o oază de relaxare.

adelaparvu.com despre Ekie All Senses Resort Foto Design Hotels (1)

Alexandrei i-au trebuit nouă ani ca să modernizeze toate căsuțele disponibile aici și a apelat la mai multe birouri de arhitectură pentru a creiona în fiecare dintre ele un decor diferit. Scopul ei a fost ca să îmbine stilul tradițional grecesc cu facilitățile moderne, folosindu-se de materiale naturale și finisaje prietenoase mediului, dar și de cele mai bune și performante dotări. Mie mi-a plăcut din toate această căsuță, unde am observat ingenioase idei de amenajare.

adelaparvu.com despre Ekie All Senses Resort Foto Design Hotels (9)

Mi-a plăcut la nebunie pardoseala, care arată excelent în spațiile cu pereți și tavan alb, unde și mobila este din lemn și la fel de imaculată. Mi-a plăcut soluția pentru dormitor, cu lavoarul și oglinda situate în spatele patului și separarea locului de wc într-un spațiu dedicat. Dar interesant este faptul că tăblia patului e o structură fixă îmbrăcată în ceramică. Și arată foarte interesant. Când duci lipsă de spațiu, asta poate fi o soluție ingenioasă pentru o garsonieră (și structura o poți îmbrăca în lambriuri, tapet). Și în loc să fie ascuns totul după pereți, care evident ar fi ocupat din încăpere, o perdea amplă rezolvă problema intimității.

adelaparvu.com despre Ekie All Senses Resort Foto Design Hotels (4)

M-a surprins și modalitatea de rezolvare a dressingului. Pe peretele vopsit în albastru intens o structură din lemn, parțial deschisă și pe alocuri cu traforuri, oferă spațiu de depozitare pentru haine, dar și un loc pentru masa de machiaj. Mobilierul existent aici e în cea mai mare parte fix, tocmai pentru a folosi eficient fiecare centimetru pătrat disponibil.

adelaparvu.com despre Ekie All Senses Resort Foto Design Hotels (7)

Și pentru a conferi un aer rustic elegant s-a apelat la lambriuri, structura din lemn a acoperișului a fost lăsată la vedere, iar motivele decorative sunt simple, dar sugestive și în acord cu tema aleasă. Locul de canapea, dar și cel de birou au și ele mobilier fix, dar confortabil și bine poziționat. Și e frumos faptul că pereții colorați sunt de o parte și alta a patului, ceea ce îți dă o senzație de prospețime, plus că te bucuri de culoare pentru că o vezi mai bine decât dacă ar fi fost aplicată pe peretele din spatele patului, cum se obișnuiește. E adevărat că, fiind o casă de vacanță, nu are bucătărie, dar ideile de aici chiar le văd adaptate într-o garsonieră. Trebuie să fii doar puțin mai deschis la nou și să ai curajul să le aplici.

adelaparvu.com despre Ekie All Senses Resort Foto Design Hotels (10)

adelaparvu.com despre Ekie All Senses Resort Foto Design Hotels (3)

adelaparvu.com despre Ekie All Senses Resort Foto Design Hotels (2)

adelaparvu.com despre Ekie All Senses Resort Foto Design Hotels (8)

adelaparvu.com despre Ekie All Senses Resort Foto Design Hotels (5)

adelaparvu.com despre Ekie All Senses Resort Foto Design Hotels (6)

4 comentarii la “Amenajare rustic eleganta in alb si albastru cu aer de vacanta

 1. Ivan Janeta
  iulie 20, 2013

  Foarte frumos amenajat.

  • adela parvu
   iulie 21, 2013

   Da si mie mi-a placut foarte mult. E atat de simplu si elegant.

 2. ionescu catalina
  iulie 22, 2013

  foarte frumos si simplu. pacat k noi nu ne permitem sa facem asemenea alegeri deoarece nu ne permitem un lucru scump, in schimb cumparam mai multe lucruri ieftine care in final se dovedesc mai scumpe . nu suntem obisnuiti sa alegem ceva scump dar de bun gust ,in schimb ne multumim cu ceva ieftin si de proasta calitate.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 40 de abonați.
%d blogeri au apreciat: