Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Atelierul lui Edmond – locul unde gasesti solutii inedite pentru casa ta

Este specializat în tehnica veche a icoanelor bizantine, a realizat și picturi murale, s-a ocupat de amenajări interioare, a făcut mobilă pe comandă și apoi s-a apucat și de finisaje. Da, a învățat singur cum să le aplice. A lucrat ani de zile în țară, apoi a plecat ărin Europa. Ultima oprire a fost în Anglia, la Londra, ca să vadă cum merge treaba și acolo în domeniul designului interior. Și pentru că a învățat multe, s-a gândit că cel mai bine e să se întoarcă în țară și să deschidă un altfel de showroom. De fapt un atelier, unde găsești finisaje altfel, de lux, uși din fag masiv produse la noi în țară la Piatra Neamț și mobilă din lemn masiv cu intarsii sau design modern de la IMAR Arad. Despre cine vorbesc eu aici? Despre Edmond Gabriel Timofti.

adelaparvu despre Atelier by Edmon (4)

Pe strada Washington din București, la numărul 16, la parterul unei vile vechi descoperi sediul atelierului. Influențat de Anglia, l-a numit Atelier by Edmon. Dar de ce se numește atelier? Pentru că nu e un showroom propriu zis, ci mai mult un loc unde poți vedea finisajele aplicate pe perete, ușile din fag și mobila de la IMAR, de unde a adus și o vitrină decorată cu intarsii și care adăpostește acum la interior porțelanuri Wedgwood de la Azay. Este un loc unde te duci cu programare pentru că lui Edmond îi place să povestească și să-ți explice pe îndelete ce soluții de finisare poate să-ți ofere, cum e cu mobila și dotarea a casei, mai ales dacă apelezi la el.

adelaparvu despre Atelier by Edmon (1)

Toți pereții atelierului sunt finisați cu materiale diferite și tehnici speciale. Și dacă-ți place ceva, pe lângă materiale, îți poate recomanda și meșteri. Iar mobila de la IMAR este noua lui pasiune, îi prețuiește pe cei de la Arad pentru priceperea lor. Se trage dintr-un tată pictor și bunic tâmplar, iar la astea se adaugă experiența din Londra. Acum vede cu totul altfel tot ce înseamnă manufactură. Și despre uși sau tâmplăria din lemn o să-ți povestească multe și o să-ți explice cum sunt făcute, la ce să te uiți când le cumperi, de ce fagul e mai bun decât teiul, cum rezistă mai bine și e mai dur, cum poate fi băițuit, cum e prelucrat etc. Deci, de aia e atelier, pentru că are mostre pentru orice soluție sau piesă despre care-ți vorbește. Uite, intră și tu pe site-ul lui byedmond.ro și du-te să te vezi cu Edmond. Vei găsi și afla multe lucruri interesante și deosebite pentru casa ta.

adelaparvu despre Atelier by Edmon (5)

adelaparvu despre Atelier by Edmon (12)

adelaparvu despre Atelier by Edmon (6)

adelaparvu despre Atelier by Edmon (8)

adelaparvu despre Atelier by Edmon (2)

adelaparvu despre Atelier by Edmon (11)

adelaparvu despre Atelier by Edmon (3)

adelaparvu despre Atelier by Edmon (10)

4 comentarii la “Atelierul lui Edmond – locul unde gasesti solutii inedite pentru casa ta

  1. Ivan Janeta
    iulie 20, 2013

    🙂

  2. Pingback: Timp de calitate la cursul floral Andeli Design gazduit de Atelier by Edmond | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

  3. Pingback: Idei pentru o baie cu atmosfera relaxanta | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

  4. Pingback: Penthouse in stilul anilor 60, cu un living rotund | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la iulie 19, 2013 de în Decoratori si designeri, Idei pentru acasa, Oameni talentati, Unde gasesc... şi etichetată , , , .

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 39 de abonați.
%d blogeri au apreciat: