Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Cum sa decorezi frumos o logie sau o terasa

Când am dat peste ideile designerului, care a creat aceste ambiente în spații exterioare, am realizat care sunt obiecte esențiale pentru un decor interior reușit. Da, știu că pare straniu, dar e o provocare să amenajezi pe o terasă generoasă sau o logie, deci un spațiu exterior protejat, ca pe o altă încăpere a casei, care să-ți dea senzația că e la interior. Designerul în cauză este cunoscut din emiuninile tv americane unde își folosește creativitatea pentru a propune și materializa, cu buget limitat, soluții de decorare pentru diverse spații de locuit. Este vorba despre Brian Patrick Flynn, iar în articolul de față vei vedea trei propuneri pe care le-a făcut pentru livinguri exterioare.

adelaparvu.com despre designerul Brian Patrick Flynn Foto Hayneedle.com (1)

Există anumite piese și obiecte care creionează o ambianță plăcută, acel sentiment de acasă. Uite, spre exemplu în imaginea de mai sus e chiar terasa designerului. Este un spațiu îngust, după standardele americane, dar arată fantastic. Secretul? A folosit o singură canapea în formă de U în locul mai multor piese de exterior. Asta îi asigură un confort sporit, la fel ca și pergola ce umbrește locul, dar care și e și suport pentru plante verzi. De asemenea, prezența unui corp de iluminat suspendat și a covorului, te duc cu gândul la un living, nu-i așa? Nici n-ai crede că asta e o terasă. Plus că plantele sunt acolo nu doar de decor, ci și ca paravan fața de vecini. Absolut minunat!

Și cum imprimi sentimentul de acasă într-un spațiu mic? Prin draperii înalte. Așa accentuezi verticala spațiului. Nu mai spun de faptul că fiind într-un zonă exterioară, nu te-ai aștepta să găsești aici perdele. Dar sunt la fix pentru intimitate și te protejează și de soare. Un alt element neobișnuit pentru exterior, dar care dă bine în orice decor: arta. Poți improviza, nu e neaparat nevoie să fie un tablou veritabil. Pentru exterior îmbraci, pe ambele părți, un șasiu de lemn cu o pânză colorată și ai senzația că este o piesă de artă. O poți folosi și ca paravan. Și la fel, folosește piese de mobilă confortabile, cu multe perne în locul șezlongurilor.

Homes-Designer-Cozy Outdoors

Dacă terasa ta e foarte mică, dar relaționată direct cu o încăpere, încearcă să aplici aceeași schemă de culori existentă în cameră și la exterior. Așa vei avea impresia că terasa este în continuarea camerei de zi, o senzație reciprocă și din sens invers. Și vezi că un covor țesut poate imprima imaginea de locuință, cu atât mai mult cu cât e vorba despre exterior. Deci, corpurile de iluminat, mobila confortabilă, decorațiunile textile și lucrările artistice contează în decorul unui spațiu de locuit cu personalitate. Da, și m uitat de plante 🙂

adelaparvu.com despre designerul Brian Patrick Flynn Foto Hayneedle.com (2)

Fotografii: AP Photo / Brian Patrick Flynn, Hayneedle.com

6 comentarii la “Cum sa decorezi frumos o logie sau o terasa

 1. Ivan Janeta
  august 1, 2013

  Foarte frumos 🙂

  • adela parvu
   august 1, 2013

   Da, chiar frumos. Si e o inspiratie buna si pentru interioare, nu doar pentru terase 🙂

 2. Tudor Harapu
  august 1, 2013

  cainele e viu?

 3. Catalin ENACHE
  august 2, 2013

  Ce frumos, au si ghivece de flori… 😉

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 39 de abonați.
%d blogeri au apreciat: