Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Mobila romaneasca din lemn masiv de mare succes peste hotare

Da, este o mobilă din lemn masiv. Și este faină! Îmi plac mult piesele cu design rustic românesc, dar și colecțiile adaptate pentru interioare clasice sau moderne. Dar cel mai mult sunt încântată că o asemenea calitate este oferită de o firmă românească, care a început producția în urmă cu 20 de ani, într-un atelier cu 10 angajați, și a ajuns să exporte mobilă peste hotare, având acum 200 de oameni talentați și pricepuți care lucrează în fabrica modernizată din Câmpeni. Despre cine îți vorbesc? Despre Transilvania Production, firma din județul Alba, care reușește să îmbine tradiția cu tehnologia într-un mod exemplar.

adelaparvu.com Mobila din lemn masiv de la Transilvania Production 1 (5)

Poate că atunci când vezi selecția de imagini, vei spune că mobila din lemn masiv nu ți s-ar potrivi în locuința ta de bloc. Dar eu am ales acele imagini care mi-au plăcut mie. Au și colecții cu piese potrivite pentru tine. Și nu e musai să-ți mobilezi casa integral cu piese de aici. Este suficient să-ți cumperi doar câteva corpuri. În plus, oamenii ăștia nu fac doar producție de serie, ci preiau și comenzi, deci orice ți-ai dori din lemn masiv, poți avea de aici. Mobila rustică, preferata mea, are mare succes în țări precum Franța, Elveția și Germania, în special pentru amenajarea cabanelor și caselor de vacanță. Am ales să ți-o arăt și ție ca să vezi că astfel de piese ar da foarte bine și în pensiunile noastre, casele de la țară sau cele de vacanță. Ar fi un mod frumos prin care, nu doar am păstra tradiția, dar ne-am și bucura de ea, la noi acasă.

adelaparvu.com Mobila din lemn masiv de la Transilvania Production 1 (13)

Îți spuneam că în fabrica din Munții Apuseni artizanatul se îmbină cu tehnologia modernă. De ce? Cum? În ziua de azi, posibilitățile de-a oferi calitate și rapiditate în execuție în lipsa mașinăriilor moderne este o utopie. Ai nevoie de ele pentru a prelucra lemnul, dar și pentru finisaje impecabile. Și asta chiar dacă detaliile sculptate sunt realizate de mână sau sunt folosite procedele tradiționale de îmbinare a lemnului, cum ar fi ansamblările în cep și scobitură sau coadă de rândunică.

adelaparvu.com Mobila din lemn masiv de la Transilvania Production 1 (6)

Mobila este realizată din lemn masiv de brad, molid și pin, copaci exploatați din zona muntoasă Apuseni. Dar fiecare copac tăiat este înlocuit cu un puiet nou. De sute de ani, aici, oamenii folosesc lemnul pădurilor la construcția caselor, manufacturarea mobilierului, dar și a diverselor obiecte necesare în gospodărie. Există practic o adevărată tradiție a lemnului, iar ea este valorificată și de către Transilvania Production. Multe ornamente, detalii și forme ale pieselor sunt inspirate din arta artizanală locală. Și asta îmi place foarte mult. Sunt exact acele amănunte care te fac să rezonezi cu piesele astea.

adelaparvu.com Mobila din lemn masiv de la Transilvania Production 1 (12)

E ciudat faptul că atunci când o firmă românească are succes pe piața occidentală devine mai valoroasă și în ochii noștri. Dar ei au fost aici de 20 de ani și s-a vorbit prea puțin despre ceea ce fac și pot să ofere. Sunt mândră de ei că au evoluat în timp, iar acum au știut să-și facă și un catalog frumos de prezentare , ceea ce este mai rar la producătorii noștri, mereu concentrați pe producție și mai puțini atenți la imagine și promovare (mai au și ei de lucrat la site și la partea de comunicare :)). Eu zic așa, înainte să crezi că fac doar mobilă rustică, pe care repet am ales-o pentru că mi-a făcut mie cu ochiul (am pus și câteva imagini la final cu mobila în stil Provence și un dormitor clasic), intră pe site-ul lor AICI și vezi toate colecțiile. În plus, îți recomand să te uiți și peste CATALOGUL 2013 de unde eu am selectat câteva bucăți de imagini. E foarte frumos! Ție cum îți place?

adelaparvu.com Mobila din lemn masiv de la Transilvania Production 1 (1)

adelaparvu.com Mobila din lemn masiv de la Transilvania Production 1 (4)

adelaparvu.com Mobila din lemn masiv de la Transilvania Production 1 (2)

adelaparvu.com Mobila din lemn masiv de la Transilvania Production 1 (11)

adelaparvu.com Mobila din lemn masiv de la Transilvania Production 1 (3)

adelaparvu.com Mobila din lemn masiv de la Transilvania Production 1 (10)

adelaparvu.com Mobila din lemn masiv de la Transilvania Production 1 (9)

adelaparvu.com Mobila din lemn masiv de la Transilvania Production 1 (7)

adelaparvu.com Mobila din lemn masiv de la Transilvania Production 1 (8)

7 comentarii la “Mobila romaneasca din lemn masiv de mare succes peste hotare

 1. Ivan Janeta
  august 1, 2013

  parca ma vad la bunici 🙂

 2. Pingback: Casa din lemn cu interior traditional. Visul implinit al unui cuplu care a trait la bloc | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

 3. Pingback: Cum poti combina doua stiluri – rustic si shabby chic | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

 4. Pingback: Mobila rustica, dar altfel de la Maria Production | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

 5. Pingback: Mobila moderna intr-un decor rustic si arata fantastic! | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

 6. Pingback: Locuinta eleganta pentru o familie cu copii si animale de companie | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

 7. Pingback: Casa in stil country. Arata de senzatie! | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 40 de abonați.
%d blogeri au apreciat: