Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Amenajare pornita de la un fotoliu unicat

Noi femeile putem înțelege cum se poate ca un obiect, care-ți place, să devină punctul de pornire al unei amenajări. Nu mai vorbesc despre ținute vestimentare, rămân la tema blogul meu. În cazul de față o doamnă a mers să vadă expoziția Photoliu la Iconic Food Wine & Design, unde a dat peste un elegant fotoliu în stil Art Deco tapițat cu mătase Hermes. Ei bine, i-a plăcut atât de mult, încât în jurul lui a creat toată ambinetarea pentru livingul ei din casa pe care o are în cartierul Pipera din București.

adelaparvu.com despre amenajare Photoliu (1)

Și s-a folosit la maximum de serviciile oferite de Photoliu. Ți-am mai scris despre acest nou concept creat de tânăra și talentata Irina Pogonaru (și da, mai este și frumoasă :)). Ea îți oferă posibilitatea de-ați personaliza fotoliile din lemn masiv pe care le are pe site, dar și tapițeriile pieselor de mobilă din casa ta, pe care le-ai achiziționat din altă parte. Exact cum s-a întâmplat și în cazul de față. Clientei i-a plăcut forma fotoliului din expoziție, dar a ales să-l pesonalizeze cu o tapiterie elegantă Christian Lacroix pentru spătar și o mătase bogată de la Dedar într-o nuanță intensă de mov. Poate te-ai prins, dar îți spun eu ca să nu existe dubii: clientei îi place lavanda, ceea ce se simte în livingul ei. Pornind de la fotoliul pe care singură și l-a personalizat, a ales ca și restul camerei să fie asortată la această piesă unicat.

adelaparvu.com despre amenajare Photoliu (7)

Partea frumoasă este că cei de la Photoliu te ajută pas cu pas. Pe lângă faptul că execută lucrări de tapițare, te și consiliază ce materiale să alegi și ce culoare se potrivește pentru suportul din lemn masiv și sculptat al fotoliilor. Evident că te sfătuiesc și cum să asortezi piesele între ele și ce să alegi ca îmbrăcăminte pentru piesele tale vechi de mobilă. Uite, aici canapeaua veche a devenit una elegantă cu noua tapițerie din catifea Sanderson, iar pernele decorative sunt în ton cu fotoliul de la care a pornit tot decorul. Și draperiile sunt frumos asortate, nu doar ca și culoare, ci și ca textură. Au un luciu subtil la fel ca și catifeaua canapelei. Și da, sunt realizate tot de către echipa Photoliu.

adelaparvu.com despre amenajare Photoliu (5)

Prețurile sunt pe măsura serviciilor. Totul este din categoria premium – de la materiale și până la finisaje. Plus că în preț intră și consilierea și transportul. Ca să-ți faci o idee, își spun că fotoliul personalizat din imagini a costat 600 de euro. Este prețul pentru piesa întreagă, care a fost finisată și cu o vopsea specială perlată. Retapițarea canapelei și a pufului a fost făcută cu o catifea prețioasă marca Sanderson, iar pernele decorative cu materiale de la Scion, Christian Lacroix și Sanderson. Costul pentru toate au fost în jur de 850 de euro.

adelaparvu.com despre amenajare Photoliu (10)

Desigur că materialele contează mult, iar acestea sunt din gama de lux și arată foarte elegant. Oricum, chiar dacă ai un buget mai mic, intră pe www.photoliu.com sau pe pagina facebook.com/photoliu și vezi toate lucrările și posibilitățile de personalizare. Cere un preț pentru ceea ce te interesează, mai ales că cei de la Photoliu îți pot imprima textilele pentru tapițerie cu ce modele vrei tu și acestea sunt mai accesibile în comparație cu cele semnate de designeri celebri.

adelaparvu.com despre amenajare Photoliu (9)

adelaparvu.com despre amenajare Photoliu (3)

adelaparvu.com despre amenajare Photoliu (6)

adelaparvu.com despre amenajare Photoliu (4)

adelaparvu.com despre amenajare Photoliu (2)

adelaparvu.com despre amenajare Photoliu (8)

2 comentarii la “Amenajare pornita de la un fotoliu unicat

  1. Ivan Janeta
    august 9, 2013

    Interesant 🙂

  2. Pingback: Adela Parvu « Photoliu Photoliu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 39 de abonați.
%d blogeri au apreciat: