Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Living modern in tonuri de lila

Dacă vrei să-ți reamenajezi livingul și să-i reînnoiești imaginea, cu siguranță amenajarea de față te poate inspira. Este vorba despre o cameră de zi unde s-a dorit extinderea spațiului de depozitare pentru că nu exista unul necesar pentru cărți și obiecte, dar și crearea unui loc de luat masa care să nu ocupe prea mult loc. De asemenea, s-a urmărit și așezarea mobilierului în așa fel încât să nu deranjeze accesul către balcon, dar nici accesul în cameră. Plus, o reîmprospătare a aspectului întregii încăperi.

Inainte si dupa amenajarea livingului

Inainte si dupa amenajarea livingului

Soluția pentru reamenajarea de față a venit de la designerul Ursula Maile care a ales piese de mobilă și decorațiuni contemporane. Este interesant faptul că mobila deschisă la culoare ajută foarte mult la percepția de spațiu generos într-o încăpere mică. Toți avem impresia că albul mărește – o prejudecată preluată din vestimentație. Într-o ambientare, albul pur și simplu reflectă lumina, deci amplifică impresia de spațiu luminos. Asta cu atât mai mult cu cât este în constrast cu o culoare frumoasă, cum este nuanța intensă de lila din paleta de culori Schoner Wohnen. Dar culoarea este aplicată în spatele canapelei, tocmai pentru a nu obosi privirea și se continuă frumos la nivelul pardoselii cu covorul mătăsos de la Floor to Heaven. Pe peretele opus celui lila este unul alb cu mobilă asemenea, care lasă spațiul degajat.

adelaparvu.com despre living lila Schoner Wohnen Foto Stefan Thurmann (1)

Toate obiectele folosite aici sunt de calitate și provin de la producători renumiți. Este interesant cum locul canapelei „Confluences” de la Ligne Roset este protejat față de intrarea în cameră cu biblioteca „SH05 Arie” de la e15 Design. Este creată și o separare discretă față de locul de luat masa dotat cu o masă simplă model „Rio” de la Habitat. Este frumoasă rezolvarea mobilierului de depozitare de lângă masă, cu corpurile joase, discrete, dar încăpătoare. Polița suspendată vine să ofere loc pentru decorațiuni, dar la nevoie și pentru veselă. Parchetul este și el de calitate de la Padador și e un finisaj ce conferă întregii încăperi o imagine unitară. Ceea ce-mi place mult este mascarea caloriferului cu un grilaj din lemn, care oferă o imagine ordonată locului de sub glaful lat al ferestrei. O amenajare reușită a cărei organizare o poți vedea AICI, respectiv planul camerei. Asta ca să ai și mai multe indicii despre cum poți așeza obiectele în cameră.

adelaparvu.com despre living lila Schoner Wohnen Foto Stefan Thurmann (2)

adelaparvu.com despre living lila Schoner Wohnen Foto Stefan Thurmann (4)

adelaparvu.com despre living lila Schoner Wohnen Foto Stefan Thurmann (3)

4 comentarii la “Living modern in tonuri de lila

 1. Mihaela Victorita Ciocoiu
  august 19, 2013

  imi place

  • adela parvu
   august 19, 2013

   Da, e o culoare frumoasa si o amenajare reusita. Multumesc Mihaela!

 2. Catalin ENACHE
  august 19, 2013

  Place, place, place.. 😉

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la august 18, 2013 de în Coltul preferat, Idei pentru acasa, In trend, Trenduri, design, travel şi etichetată , , , , .

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 40 de abonați.
%d blogeri au apreciat: