Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Solutie ingenioasa pentru living cu bucatarie deschisa

De mult timp aveam de gând să-ţi scriu despre soluţia aceasta pentru că se potriveşte foarte bine în multe cazuri de la noi. Este vorba despre bucătăria care comunică deschis cu livingul, dar totuşi este separată. Practic, nu mai există perete de delimitare între cele două spaţii, dar totuşi ele sunt clar delimitate. Cum? Cu ajutorul mobilierului. Modul cum este grupat mobilierul face ca mirosurile de la gătit să fie direcţionate către fereastra din bucătărie. Acum, dacă vei adopta soluţia asta şi vei face mici ori sarmale, clar se va simţi şi în living, dar impactul asupra nărilor va fi mult diminuat comparativ cu o bucătărie total deschisă şi separată de living cu o masă de tip bar.

adelaparvu.com despre separare cu mobila de bucatarie designeri Clara Masllorens si Guillermo Escobedo Foto Micasa (1)

Un astfel de mobilier este destul de dificil de realizat, deşi pare o soluţie la îndemână. Având în vedere că aici există un decupaj în mobilă, respectiv locul suplimentar de servire şi de lucru către living, a fost necesară ancorarea corpurilor superioare de plafon cu o tijă. De regulă, mobilierul de bucătărie are spatele corpurilor din materiale uşoare, placaje subţiri. Pentru această soluţie e nevoie de foi de PAL la fel ca şi pentru lateralele dulapurilor, deci mai groase, pentru că ele au nu doar rol estetic, ci şi de susţinere, de rezistenţă. Ca atare, trebuie să te aştepţi ca o astfel de soluţie să coste mai mult.

adelaparvu.com despre separare cu mobila de bucatarie designeri Clara Masllorens si Guillermo Escobedo Foto Micasa (3)

În cazul de faţă, bucătăria concepută de designerii de interior spanioli Clara Masllorens şi Guillermo Escobedo a fost realizată pe comandă la firma Santos, una care oferă calitate, şi a costat cu tot cu electrocasnice 8800 de euro. Să ştii că şi la noi preţul ar ajunge similar pentru o astfel de soluţie la firme precum Innova, Nolte, Hulsta, Delta Studio, dar ai avea parte de calitate garantată. Ca şi soluţie este foarte ingenioasă, tocmai pentru că separă inteligent şi eficient zonele. Culoarea contează enorm pentru că acest roşu îl percepi ca un perete colorat. Dar poţi alege foarte bine alte nuanţe, conform preferinţelor personale.

adelaparvu.com despre separare cu mobila de bucatarie designeri Clara Masllorens si Guillermo Escobedo Foto Micasa (2)

adelaparvu.com despre separare cu mobila de bucatarie designeri Clara Masllorens si Guillermo Escobedo Foto Micasa

Sursa foto Micasa

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 39 de abonați.
%d blogeri au apreciat: