Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Garsoniera in culori solare cu chicineta si pat rabatabil

Ai o practic o singură cameră. Cum faci să-ți încapă totul în ea? Și cum faci să arate totul mai spațios? Știi că am scris la un moment dat faptul că galbenul amplifică senzația de spațiu aerisit, mai mult decât albul. Și n-am glumit. De fapt această garsonieră o demonstrează pe deplin. Dar dincolo de culoare trebuie să ai grijă la funcțiuni și dintre acestea cele mai importante sunt spațiile de depozitare. Dacă nu ai unde să-ți pui lucrurile, de la mop până la haine, indiferent de locuință, ea va arăta dezordonat. Deci, începi cu spațiul pentru bucătărie, baie și dulapurile!

adelaparvu.com despre garsoniera in culori solare designer Sofia Zayas foto Micasa (1)

Bucătăria trebuie să te gândești bine cât de des o folosești. Dacă ești o persoană ocupată, o chicinetă îți este suficientă. Așa poți să renunți și la peretele despărțitor dintre ea și cameră (dacă ai aprobări și poți să-l desfințezi). De asemenea, o chicinetă o poți instala în altă parte, pentru că în loc de aragaz sau plită pe gaz, îți poți lua una cu inducție, deci electrică și pe asta o poți monta fără probleme în altă parte. Singura modificare de instalații îți rămâne la apă. Acum și baia e foarte importantă. Acolo trebuie să existe loc pentru mașina de spălat, măcar pentru una cu încărcare verticală, care e mai îngustă. De asemenea, trebuie să ai loc pentru chetii casnice – mop, găleata d-astea.

adelaparvu.com despre garsoniera in culori solare designer Sofia Zayas foto Micasa (2)

După ce ai rezolvat cu baia și bucătăria, în cameră te uiți după locul pentru dulapuri. Clar că holul nu-l desfințezi și îți faci acolo dulap, dar vei mai avea nevoie de depozitare. Poți comanda niște dulapuri joase sub fereastră. Și ca să nu ai patul mereu la vedere, îți poți face tot pe comandă un ansamblu cu pat rabatabil. Dimineața îl închizi și gata, garsoniera ta arată ordonat. Asta e o idee foarte bună, nu doar estetic, ci și pentru că la nevoie vei avea unde să cazezi oaspeți. Cineva poate dormi pe canapea, spre exemplu. Și chiar dacă nu vrei să ai canapea, locul ei îl poți folosi pentru birou sau pentru ce ai tu nevoie. Și dacă pentru birou alegi mobilă pe roți, vei avea și mai multă flexibilitate în a-ți adapta spațiul cum ai nevoie.

adelaparvu.com despre garsoniera in culori solare designer Sofia Zayas foto Micasa (6)

adelaparvu.com despre garsoniera in culori solare designer Sofia Zayas foto Micasa (8)

În privința decorului o culoare luminoasă, solară, te va ajuta mult. Uite, ca aici unde galbenul este combinat cu albul. Este excelentă alegerea asta pentru o garsonieră. Nici n-ai cum să devii pradă depresiei într-o astfel de locuință. Folosește mult spațiile pe verticală, cu rafturi, etajere. Cu cât mai simple, cu atât mai bine pentru că nu aglomerezi spațiul. Decorațiunile textile alege-le în ton cu suprafețele mari. Ai pe jos parchet în culoarea lemnului natur? Pune un covor apropiat ca și nuanță. Ai PVC vechi și nu-ți place? Acoperă-l cu o mochetă de la un capat la altul, mai puțin în zona chicinetei. Canapeaua la fel, alege pentru ea o tapițerie ori în nuanța pardoselii, ori în cea a pereților, ca să o camuflezi, să se piardă în peisaj. Culoare poți avea cu obiecte mici – perne, vaze, cărți, tablouri.

adelaparvu.com despre garsoniera in culori solare designer Sofia Zayas foto Micasa (7)

Deci, n-ai uitat prioritățile, nu? Spațiile de depozitare pentru lucruri si electrocasnicele mari sunt foarte importante! După ce le-ai rezolvat pe astea, ai bucătăria (sau chicineta) și baia puse la punct, restul le faci de la sine. Uite, mai jos ai și planul acestei garsoniere, care măsoară 29 de metri pătrați, amenajată de designerul Sofia Zayas. N-are balcon, dar dacă tu ai, folosește-l pentru depozitarea lucrurilor, dar frumos, nu puse una peste alta la grămadă. Organizarea și ordonarea locurilor din casa ta îți fac viața mai ușoară. Pur și simplu nu te mai enervezi că nu găsești lucrurile sau că n-ai unde să le pui. Sper că ți-au prins bine sfaturile mele 🙂

adelaparvu.com despre garsoniera in culori solare designer Sofia Zayas foto Micasa (5)

adelaparvu.com despre garsoniera in culori solare designer Sofia Zayas foto Micasa (4)

adelaparvu.com despre garsoniera in culori solare designer Sofia Zayas foto Micasa (3)

adelaparvu.com despre garsoniera in culori solare designer Sofia Zayas foto Micasa (9)

adelaparvu.com despre garsoniera in culori solare designer Sofia Zayas foto Micasa (10)

Sursa foto: Micasa

4 comentarii la “Garsoniera in culori solare cu chicineta si pat rabatabil

  1. fashionstoryandmore
    august 22, 2013

    Dc ai bun gust si imiginatie poti face lucruri minunate si in spatii mici.

  2. Pingback: Interior elegant cu sobe vechi intr-o casa cu arhitectura elvetiana | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

  3. Pingback: Idei ingenioase pentru amenajarea unei garsoniere | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 40 de abonați.
%d blogeri au apreciat: