Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Locuinta cu pereti gri si decoratiuni in nuante pastelate

Dacă ți-ar povesti cineva, fără să-ți arate, că are pereții gri acasă, sigur ai strâmba din nas. Dar vei vedea aici că griul este o nuanță foarte elegantă pentru o locuință urbană. Desigur, contează mult și ce fel de gri folosești, plus cu ce-l combini. De asemenea, este importantă luminozitatea încăperilor. Spațiile cu ferestre generoase, cu lumină multă sunt mult mai potrivite a avea finisajul pereților gri comparativ cu cele mici și întunecoase. Dar hai să afli cum poți amplifica pastelurile într-un astfel de ambient.

adelaparvu.com despre locuinta cu pereti gri si decor pastelat Foto Micasa 1

Griul se potrivește cu orice culoare. Devine mult mai elegant alăturat nonculorilor, adică alb și negru. Nu întâmplător arhitectul a ales aici pardoseala albă, la fel ca și tâmplăria, ceea ce îți dă iluzia unui spațiu mult mai mare decât în realitate. De asemenea, griul este fundalul perfect pentru pasteluri, cremuri și merge de minune și cu nuanța lemnului natur sau a tapițeriilor vechi de piele (nuanța aceea coniac). Așa că atunci când nu știi ce culoare să alegi pentru pereți, griul este o rețetă sigură.

adelaparvu.com despre locuinta cu pereti gri si decor pastelat Foto Micasa 4

În privința culorilor, nu te complica niciodată să alegi obiectele mari de mobilier în anumite culori, mai ales dacă ai și piese vechi pe care vrei să le integrezi în noua amenajare. Ai grijă la calitatea și forma mobilierului, fără brizbrizuri, fără picioare complicate sau tapițerie cu nu-știu-ce model. Culorile le poți avea prin decorațiuni. Uite, aici în acest living ai senzația că tot ambientul e pastelat, dar dacă privești cu atenție vei sesiza că nuanța de lavandă a covorului îți dă senzația asta. La fel, pernele fantezie, tabloul, obiecte decorative din sticlă, alese în tonuri pastelate, completează cromatic încăperea.

adelaparvu.com despre locuinta cu pereti gri si decor pastelat Foto Micasa 2

Mai departe, bucătăria este și ea asortată livingului. De această dată culoarea este prezentă la nivelul mobilierului. Movul pastelat se potrivește excelent cu electrocanicele din inox. Și ansamblul întreg reproduce paleta de culori din living, doar că aici griul este prezent prin dotările funcționale și la nivelul pardoselii, iar albul prin placările de la nivelul frontului de lucru și a pereților din zonă. Ca să ai parte de o imagine ordonată în bucătărie, îți va fi de ajutor soluția ușilor și sertarelor fără mânere. Se acționează ușor printr-o simplă apăsare. Dar lipsa mânerelor este un indiciu asupra calității mobilierului. Oricum, chiar dacă ai mânere, cu cât sunt mai discrete, cu atât mai bine.

adelaparvu.com despre locuinta cu pereti gri si decor pastelat Foto Micasa 7

Când dormitoarele sunt simple și funcționale la nivelul finisajelor și al dispuneri mobilierului, decorul îl poți personaliza ușor. Pentru camera copilului alegerea unui tapet lavabil, cu model discret aduce un plus de dinamism. La fel, decorațiunile sunt cele care aduc culoare și indică vârsta și preocupările celui ce deține camera. În dormitoare întodeauna ia în calcul cuvertura și lenjeria patului ca pe o suprafața mare, cu impact semnificativ în decorul camerei. Altfel, totul va părea dezordonat. Și ca să nu ai senzația că dulapul îți cade în cap, alege pentru ușile lui o culoare mai deschisă decât cea a pardoselii sau vopsește pereții într-o culoare apropiată de cea a dulapului. Așa îl faci să se piardă, să devină ca un fundal.

adelaparvu.com despre locuinta cu pereti gri si decor pastelat Foto Micasa 10

Aici, în această locuință și băile sunt foarte frumos amenajate. Fiecare dormitor beneficiază de baie proprie. Griul este prezent și aici și vezi ce bine dă în combinație cu albul și finisajul de lemn natur deschis. Totul devine mai cald și mai plăcut datorită prezenței detaliilor din lemn. Dacă ar fi fost peste tot inox, crom, baia ar fi părut rece. De asemenea, ideea moziacului este binevenită, mai ales într-o baie mică unde suprafețele sunt mult jucate, ca aici unde există și loc de duș și de cadă. Cu plăci ceramice obișnuite s-ar fi pierdut mai mult material pentru un montaj de calitate.

adelaparvu.com despre locuinta cu pereti gri si decor pastelat Foto Micasa 8

Locuința aceasta este frumoasă și amenajarea coerentă pentru că are personalitate, iar arhitectul care  cnceput decorul a știut cum s-o imprime în fiecare colțișor. Cărțile, corpurile de iluminat, piesele de mobilă vechi, tablourile vin să creioneze o povestea unei case de familie. Parcă poți întrevedea preocupările și pasiunile fiecărui membru prin varietatea lucrurilor din ea. Sunt mai multe obiecte, diferite, dar care rimează împreună. Asta încercăm să facem și în viață – să armonizăm toate planurile ei. Dacă îți place această locuință rețeta ar fi asta: suprafețe mari neutre, decorațiuni și obiecte colorate.

adelaparvu.com despre locuinta cu pereti gri si decor pastelat Foto Micasa 11

adelaparvu.com despre locuinta cu pereti gri si decor pastelat Foto Micasa 12

adelaparvu.com despre locuinta cu pereti gri si decor pastelat Foto Micasa 9

adelaparvu.com despre locuinta cu pereti gri si decor pastelat Foto Micasa 5

adelaparvu.com despre locuinta cu pereti gri si decor pastelat Foto Micasa 3

Arhitect Maria Lantero Moreno, foto Micasa

3 comentarii la “Locuinta cu pereti gri si decoratiuni in nuante pastelate

  1. Catalin ENACHE
    august 30, 2013

    Catelul este tare frumos… 😉

  2. Pingback: Casa cu arhitectura veche si decor de poveste | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la august 29, 2013 de în Coltul preferat, Idei pentru acasa, In trend şi etichetată , , , , .

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 40 de abonați.
%d blogeri au apreciat: