Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Un apartament mic, dar excelent organizat

Mi-a plăcut soluția de reamenajare a acestei locuințe mici pentru că sunt multe idei care te pot inspira și pe tine. Și mă refer în special la modul de organizare al zonei de zi, care este un spațiu lung și îngust, adică gen vagon. Aici au fost înșiruite bucătăria, sufrageria și livingul într-o ordine logică și eficientă. Da, este frumos și decorul, coerent și unitar cromatic de la o încăpere la alta, dar asta este până la urmă partea ușoară. Mai greu este să poți găsi cea mai bună modalitate să-ți încapă toate lucrurile în casă, mai ales când ai și un copil.

adelaparvu.com despre living in stil vagon Foto Micasa(1)

Intrarea în locuință se face direct în zona de zi. Practic bucătăria se deschide în stânga, iar în față este fereastra livingului. Lățimea spațiului coincide cu cea a ferestrei, deci loc foarte îngust. Dar aici s-a ajuns după reamenajare. Spațiile de depozitare sunt esențiale. Degeaba ai un living spațios, dacă tu nu ai loc să-ți pui obiectele. Așa că aici pereții ușori din gips-carton au fost repoziționați astfel încât în dormitoare să existe suficient loc în lateralul paturilor pentru dulapuri mari. Practic unul din dormitoare a deveni living, iar spațiul generos al camerei de zi a fost reconfigurat pentru dormitoare. Ca atare, accesul în balcon se face printr-unul din dormitoare. De asemenea, după ușă a fost creat un loc de depozitare, deci imediat la intrarea în casă, ceea ce nu era inițial.

adelaparvu.com despre living in stil vagon Foto Micasa(2)

Care a fost soluția de ambientare a acestei dificile zone de zi? Reorientarea mobilierului din living, respectiv canapeaua în fața ferestrei. Asta maschează și caloriferul și oferă sufiecient spațiu în fața canapelei. Bucătăria este deschisă, dar doar cât să ofere suficientă lumină naturală, care provine de la fereastra generoasă din capătul opus. În rest, mobilierul este excelent grupat, inclusiv pentru a crea delimitarea față de living. Corpul de mobilier, ce separă zonele, include spații de depozitare și cuptorul cu microunde. Între bucătărie și living se află sufrageria, excelent poziționată.

adelaparvu.com despre living in stil vagon Foto Micasa(4)

Acum, în privința decorului unui spațiu lung și îngust, tip vagon, exemplu de față este unul foarte reușit. Când ai un astfel de spațiu, secretul e este să creezi un joc de zone verticale care să-l împartă. Uite, fâșia de cărămidă este perfectă aici. Creată fix în fața intrării în dormitor, deci se creează iluzia unui spațiu separat. De partea opusă, mai există și un tablou colorat, care atrage atenția, deci nu este în niciun fel deranjant că totul e dispus în stil vagon. Apoi, corpul de bucătărie dinspre living are spatele colorat, deci o altă zonă care distrage atenția de la lungime. Dacă ar fi fost tot alb, ca mobila de bucătărie din fundal, percepția asupra spațiului ar fi fost alta, una care ar fi incomodat. Contează și prezența covorului din living și culoarea canapelei, tocmai pentru aceste separări care taie verticala.

adelaparvu.com despre living in stil vagon Foto Micasa(6)

adelaparvu.com despre living in stil vagon Foto Micasa(5)

Mai departe, dormitoarele sunt reușit amenajate. Deși e mai important să ai culoarea în fața ochilor, aici zona tăbliei patului a fost zugrăvită într-o nuanță asortată movului prezent și în camera de zi. De ce? Pentru că într-o locuință nu stai cu ușile închise, și atunci dacă ești în sufragerie, îți va fi plăcută vederii culoarea din dormitor. La fel, din dormitoare se vede zidul de cărămidă din camera de zi, deci decorul este gândit în ansamblul locuinței, nu doar pentru fiecare cameră în parte. Ăsta e un secret al designerilor de interior, de aceea locuințele amenajate de ei sunt speciale.

adelaparvu.com despre living in stil vagon Foto Micasa(7)

adelaparvu.com despre living in stil vagon Foto Micasa(3)

Este important ca într-o locuință mică să aplici aceeași paletă de culoare și să folosești aceleași finisaje. Uite, pardoseala este îmbrăcată peste tot în aceeași nuanță, pereții sunt albi, alternați cu zone de nuanțe de lavandă. Este ideal să procedezi așa, să folosești aceeași culoare, dar nuanțe diferite. Asta nici nu plictisește, conferă personalitate fiecărei camere, dar locuința ta va părea mai spațioasă și mai coerentă. Când finisajele sunt unitare, te poți juca mai ușor și mai liber cu decorațiunile. Costă și mai puțin, le schimbi mai repede când te plictisești de ele și îți tranformă rapid imaginea încăperilor. Sper că ți-a plăcut și că ai găsit ideile potrivite pentru casa ta.

adelaparvu.com despre living in stil vagon Foto Micasa(8)

adelaparvu.com despre living in stil vagon Foto Micasa(11)

adelaparvu.com despre living in stil vagon Foto Micasa(10)

adelaparvu.com despre living in stil vagon Foto Micasa(9)

Sursa foto Micasa

7 comentarii la “Un apartament mic, dar excelent organizat

 1. Silvia Olindaru
  august 30, 2013

  10+ au facut minuni cu spatiul!

 2. Catalin ENACHE
  august 30, 2013

  Surprinzator! Ghivece cu flori nu au? 😛

 3. Tudor Harapu
  august 31, 2013

  Vrem un articol si cu locuinta ta…..aia de vara macar!

 4. Pingback: Familie mare, casa asemenea | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 39 de abonați.
%d blogeri au apreciat: