Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Bucatarie deschisa catre living. Totul in nuante de lemn de cires si albastru

Poți avea acasă o atmosferă proaspătă și revigorantă dacă știi să alegi culorile și să dispui bine mobila. Uite, ca să-ți fie mai ușor, îți dau exemplul de față, o bucătărie mică deschisă către living, unde ambientul are un aer mediteranean. De ce? Datorită nuanțelor plăcute de albastru și a combinației lor cu piese de mobilă, jaluzele și împletituri din lemn de cireș sau aproapiate acestei esențe lemnoase. Totul este simplu, dar excelent organizat. Și ceea ce-mi place foarte mult – prezența nenumăratelor spații de depozitare, exact ceea ce avem mereu nevoie într-o casă.

adelaparvu.com despre bucatarie deschisa living Foto Hajo Willig (1)

Jocul faianței în șah este potrivit aici pentru că mobila are un aspect foarte curat. Bucătăria este lipsită și de mânere, având sertare și dulapuri moderne cu sisteme de închidere pneumatice. Locul de gătit este așezat ca într-o nișă uriașă în stânga intrării în cameră. Asta face ca la accesul în cameră să se dezvăluie în primul rând ambientul plăcut al livingului și nu bucătăria, pe care o descoperi ca pe o surpriză. Între bucătărie și living a fost creat locul pentru sufragerie, perfect situat la granița dintre cele două funcțiuni. Mai departe, în living, canapeaua a fost orientată cu spatele spre bucătărie. În acest fel, separarea este sugerată, iar cine stă în living nu este deloc deranjat dacă cineva trebăluiește în bucătărie sau mănâncă la masă.

adelaparvu.com despre bucatarie deschisa living Foto Hajo Willig (2)

Rafturile fixe din gips carton asigură spațiu de depozitare. Și pentru a ordona imaginea, o ușă culisantă cu aspect tradițional, albastră, ascunde la nevoie o parte din etajera fixă. Ușa poate fi mutată pe toată lungimea peretelui și ea maschează aparatura audio-video, unde vrând-nevrând sunt multe cabluri inestetice. Loc de depozitare este și în dulapul de la intrarea în cameră, ale cărui uși imită un bufet cu multe sertare (cu dimensiuni asemănătoare faianței). Decorul este aerisit, jaluzele cu aspect de lemn de cireș, la fel ca și mobila sunt discrete și nu ocupă mult loc. Canapeaua din ratan completează atmosfera mediteraneană, iar fotoliile au husele în aceeași culoare ca faianța și pernele de pe canapea. Covorul deschis la culoare aduce un plus de luminozitate. Simpatică amenajare, nu-i așa?

adelaparvu.com despre bucatarie deschisa living Foto Hajo Willig (3)

Sursa foto: Schoner Wohnen

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la septembrie 1, 2013 de în Idei pentru acasa şi etichetată , , , , .

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 40 de abonați.
%d blogeri au apreciat: