Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Idei pentru spatii mici: living, bucatarie si dormitor

Cele mai bune idei sunt cele simple, dar e adevărat că până nu le vedem aplicate, nici nu ni le putem închipui. Dacă ar fi să te gândești la strictul necesar dintr-o casă, sigur ai constata că ai tot ce-ți trebuie. Și totuși nu te simți bine. De ce? Unul dintre motive este lipsa de organizare a spațiilor. Avem prejudecata că fără pereți ne-ar fi mai bine, că un spațiu deschis ne-ar da acea senzație de atmosferă plăcută și luminoasă. Dar câteodată chiar ai nevoie de intimitate. Uite, spre exemplu acest living a fost unit cu holul de la intrare, de unde se accede și în bucătărie. Au mărit spațiul, au creat și un loc de dulap, dar au vrut să existe și o separare. Soluția? Hai să vezi mai jos.

adelaparvu.com despre spatii mici living Foto Christoph Koster

Separarea spațiilor nu e musai să fie întotdeauna realizată cu o ușă. Un sistem modern, un panou cu suporturi ingenioase poate rezolvat problema. Funcționează similar ușilor acelea clasice, batante de bar, doar că totul este mult mai rigid. Tu hotărăști dacă separi zona fix în dreptul canapelei sau deschizi paravanul mai către hol. Și în fostul hol se află un dulap de haine, perfect să arunci totul acolo, când n-ai chef să vezi peste lucruri împrăștiate prin casă J. În rest, decorul este simplu, elegant și practic. Tot ce ai nevoie, dar în culori calde, deschise și plăcute.

adelaparvu.com despre spatii mici living Foto Christoph Koster (2)

Se prea poate ca în living să nu ai loc de sufragerie, dar tot ai nevoie de un loc de masă. Îl poți crea în bucătărie. Secretul este să privești spațiul altfel, să-ți imaginezi locul de ședere ca pe un mare raft decupat. Deasupra și dedesubtul lui poți avea zone de depozitare, iar locul de ședere în el. În acest fel spațiul este mai bine exploatat, scaunele ocupând, de regulă, mai mult loc decât o banchetă. O masă ovală sau rotundă ajută mult, nu te vei răni dacă te lovești de ea. Iar pentru scaune, poți alege varianta celor plainte, ca să ai la nevoie câte îți trebuie.

adelaparvu.com despre spatii mici bucatarie Foto Olaf Szczepaniak

Dormitoarele sunt prea mici câteodată ca să ai un dressing de la un capăt la altul. Atunci de ce n-ai avea două dulapuri? Astfel poți organiza spațiul mai bine și mai plăcut. Ideal este ca dulapurile să le ai la intrarea în cameră, ca să-ți fie la îndemână și aproape de baie. E important să te observ, să vezi care este rutina ta zilnică și să-ți așezi mobilierul după nevoi, nu după cum crezi că se potrivește în cameră.

adelaparvu.com despre spatii mici dormitor Foto Heike Schroder (1)

Aici, decorul dormitorului este în nuanțe sigure de maro, cremuri și bejuri. Tapetul îmbracă pereții, de o parte și de cealaltă a patului, iar mocheta este peste tot aceeași. Asta îți dă o senzație de confort, de siguranță. La fel, fețele dulapurilor au un model mărunt, discret, elegant. Așa nu ai senzația de aglomerare, cum ai fi avut-o dacă erau simple, într-o nuanță de maro. Sper să-ți prindă bine ideile acestea!

adelaparvu.com despre spatii mici dormitor Foto Heike Schroder (2)

Sursa foto: Schoner Wohnen

Un comentariu la “Idei pentru spatii mici: living, bucatarie si dormitor

  1. Pingback: Ceva nou, ceva vechi, ceva original pentru o frumoasa locuinta de familie | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la septembrie 2, 2013 de în Idei pentru acasa şi etichetată , , , , .

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 40 de abonați.
%d blogeri au apreciat: