Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Amenajare eclectica intr-o locuinta luminoasa

Mi-a plăcut mult locuința aceasta pentru lumina care invadează fiecare colțisor. Este foarte importantă lumina naturală într-o casă pentru că ești mai ancorat în bioritmul naturii. Îți face plăcere ca totul să se vadă cu claritate, să ai aceea senzație de prospețime și deschidere către exterior. Luminozitatea acestei mansarde a convins-o și pe Beatriz Silveira, care este designer de interior la Batik Interiores, să cumpere apartamentul de trei camere și să-l transforme în spațiul de locuit și birou de lucru. Hai să afli ce trucuri a aplicat pentru decorare.

adelaparvu.com despre amenajare eclectica (5)

Este o locuință situată pe colțul clădirii, așa că beneficiază de ferestre mari, care sunt orientate către sud și vest. Și pentru că are experiență în amenajări interioare, Beatriz a întrevăzut posibilitatea creării unor spații multifuncționale. Amplificarea luminii naturale a fost realizată prin folosirea culorilor deschise și a materialelor textile ușoare, plăcute. Bucătăria este separată, iar în living prezența stâlpului de rezistență a fost un prilej de a poziționa inteligent mobilierului. Deși nu există o delimitare fizică între living și sufragerie, modul de așezare al mobilierului le face ușor de reperat. Îmi place culoarul de acces către terasă și sufragerie. Imediat după stâlp e comoda pentru tv, iar paralel e un spațiu generos de depozitare cu mobilă albă.

adelaparvu.com despre amenajare eclectica (1)

Mobilierul este diferit, canapeaua de la B&B  este alăturată unor piese provesale, shabby chic și rustice. De asemenea, sunt prezente în sufragerie scaune cu design industrial de la Vitra, model Silla Eames Plastic Armchair DAW, alăturate unei mese rustice din lemn masiv. Este o combinație foarte reușită, un stil eclectic personal, care vorbește despre abilitatea designerului în a mixa cu ușurință elemente diferite. Contează enorm în atmosfera casei prezența plantelor verzi și a peisajului de afară, ce dă înspre vegetația bogată a copacilor înalți.

adelaparvu.com despre amenajare eclectica (10)

Locul de luat masa, sufrageria mai bine spus, este la un capăt al bucătăriei, ascunsă de peretele despărțitor din living. Dar acest loc este la vedere și nu deranjează. Ba din contră, aduce un plus de lumină în camera de zi și de varietate în decor. Pe fundalul cuminte și calm de alb și lemn natur, o lampă colorată tonifică încăperea, iar, pe timp de seară, lumina ei transformă totul într-un colț romantic.

adelaparvu.com despre amenajare eclectica (2)

Și biroul designerului apare ca un living relaxant. A știut să imprime acea senzație de confort și rafinament prin folosirea numeroaselor perne și textile din colecțiile Zara Home, frumos alăturate pe canapea. Dar senzația de ordine există, grație modului de aranjare a oglinzilor și tablourilor pe perete. Deși sunt diferite ca formă, faptul că sunt aliniate, puse în șiruri paralele, face ca zona să fie una plăcută. E și un truc aici, pe care e bine să-l reții. Toate tablourile sunt de fapt încadrate într-un dreptunghi virtual, dacă observi bine la extremități totul e ordonat, în colțuri și în liniile paralele sus și jos. Centrul poate fi astfel mai jucat, fără să deranjeze vizual. Aici, e prezent și biroul, frumos și simplu, o masă cu blat de sticlă și un fotoliu confortabil, dar la fel fiecare piesă e diferită. Tonul unitar e dat de paleta cromatică și textile.

adelaparvu.com despre amenajare eclectica (4)

În dormitor, designerul a folosit materiale cu texturi calde, care invită la odihnă și relaxare. Dar contează și arhitectura ferestrelor. Și modul cum sunt ele îmbrăcate e foarte frumos. Storurile romane sunt aici pur decorativ, din voaluri transparente, iar draperiile, aproape de nuanța pardoselii, vin să asigure umbra necesară. E o combinație rafinată între estetic și funcțional. Piesele de mobilier sunt și ele diferite, unele shabby chic, altele rustice și patul modern, cu tăblie capitonată, generoasă și confortabilă.

adelaparvu.com despre amenajare eclectica (8)

Baia îmi place mult ca și organizare – locul vasului wc este separat cu o ușă de cel al lavoarului și cabinei de duș. Marmura și travertinul, la fel ca și mobilierul simplu din lemn, creionează un ambient elegant. Este fără îndoială o baie luxoasă, dar un lux fără opulență, ci subtil și rafinat. O locuință foarte plăcută, unde lumina naturală relevă detaliile subtile și obiectele ce par să șoptească povești.

adelaparvu.com despre amenajare eclectica (6)

adelaparvu.com despre amenajare eclectica (9)

adelaparvu.com despre amenajare eclectica (7)

adelaparvu.com despre amenajare eclectica (3)

Sursa foto El Mueble

8 comentarii la “Amenajare eclectica intr-o locuinta luminoasa

 1. Tudor Harapu
  septembrie 5, 2013

  Criza de farmece sau,,,, ? eclectic? Du-te si scrie pe site-ul academiei

  P.S Te iert numai si numai daca completezi corect spatiul liber.

 2. Catalin ENACHE
  septembrie 5, 2013

  Fabulos!!!

 3. Pingback: Piese vintage reconditionate intr-un apartament cu aer romantic | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

 4. Pingback: Living somptuos la Constanta. Proiecte inedite de design interior la InSign Awards 2013 | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

 5. Pingback: O casa mica din lemn cu interior placut | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

 6. Pingback: Incantatoare casa in stil rustic cu influente de decor frantuzesc | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

 7. Pingback: Amenajare eleganta intr-o agenție de fashion PR | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 39 de abonați.
%d blogeri au apreciat: