Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Idei pentru o baie cu atmosfera relaxanta

Baia este mai mult decât un spațiu funcțional dedicat igienei. Aici ne și înfrumusețăm, dar ne și machiem. Este încăperea n care intrăm prima dată dimineața și cea în care ne revitalizăm la finalul unei zile de muncă, cu un duș bun. Chiar dacă la bloc această cameră este mică și în ea trebuie să înghesuim și mașina de spălat și coșul pentru rufe murdare, e bine să ne bucurăm de o atmosferă plăcută. Baia trebuie să fie ambientul pentru starea noastră de bine, cum zic cei de la Sensodays.ro. Și pentru ca să obținem această stare, putem apela la culori. Una dintre cele mai relaxante este movul. Dar am să-ți prezint trei idei băi diferite în care movul se regăsește.

adelaparvu.com despre baie cu atmosfera relaxanta (2)

Uite, secretul este să nu acoperi toate suprafețe cu plăci ceramice. Așa, mai ai libertatea să decorezi pereții cu texturi și finisaje interesante. În baia aceasta mov complet, este un joc foarte frumos de texturi. Plăcile ceramice lila sunt combinate cu un finisaj stucco, care dă pereților un aspect de catifea. Deja te simți mult mai bine. Nu e doar o încăpere cu detalii tehnice, ci una cu atmosferă. N-ai cum să nu te simți bine aici. De asemenea și tonalitățile de culoare contează – jocul între deschis și închis conferă rafinament și movul devine elegant în combinație cu obiectele sanitare albe. Finisaj stucco similar poți avea de la Atelier by Edmon sau Deco Color.

adelaparvu.com despre baie cu atmosfera relaxanta (1)

adelaparvu.com despre baie cu atmosfera relaxanta (3)

Dar poate nu-ți dorești o baie cu plăci ceramice sau pereți colorați. Și totuși poți aduce movul și starea de relaxare pe care ți-o imprimă această culoare prin accesorii. Prosoapele sunt omniprezente în baie, dar le acordăm puțină importanță. Ei bine, dacă-ți alegi seturi asortate camerei tale, vei vedea că impactul lor decorativ nu e deloc de neglijat. De asemenea, covorașele de baie, draperiile și micile obiecte – cutii, suporturi – toate contribuie la creionarea ambientului. Într-o baie simplă, albă, cu mobilier închis sau wenge, movul dă foarte bine. Este o combinație reușită. Mobilier similar poți avea de la Delta Studio, Sensodays.ro, iar prosoape de la Dedeman, covorase de la Mobexpert. Accesorii pentru baie găsești la IKEA, KIKA, JYKS, iar obiecte decorative la Shabby Chic Shop, Chic Ville, Yankee Land.

adelaparvu.com despre baie cu atmosfera relaxanta (4)

Atmosfera o mai poți contura prin decorul suprafețelor mari și prin designul mobilierului. Dacă ești o fire romantică și vrei să ai o baie în stil provensal, shabby chic sau clasic, poți alege un tapet din vinil cu motive florale care să conțină mov. Combinat cu verde, movul devine proaspăt, tineresc și revigorant. Uite, baia aceasta chiar e deosebită, dar aici contează pe lângă accentele de mov și forma, finisajul mobilierului, ca și prezența decorațiunilor. Poți avea un mobilier similar de la Szel Mob, European Heritage, Deco Vintage. Sper să te inspire aceste idei.

adelaparvu.com despre baie cu atmosfera relaxanta (5)

Sursa foto Casa Diez

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la septembrie 5, 2013 de în Coltul preferat, Cum sa..., Idei pentru acasa, Unde gasesc... şi etichetată , , , , , , .

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 40 de abonați.
%d blogeri au apreciat: