Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Minunate case de lemn cu acoperis din plante

Am oftat mult până să mă apuc să scriu articolul ăsta, pierzându-mă în imaginile pe care le-am văzut și revăzut de zeci de ori. Nu știu alții cum sunt, dar mie tare mult îmi plac construcțiile din lemn cu arhitectură contemporană. De ce am oftat? Pentru că e incredibil de frumos locul ăsta! Am oftat de plăcere, de bucurie pentru că sunt oameni care au bani și care știu ce să facă cu ei. Am oftat pentru că am văzut atelierul de pictură și mi-am dat seama ce repede trece timpul și cât de puțin ne rezervăm din el pentru noi, pentru sufletul nostru, pentru preocupările noastre creative. Aici, în aceste case din lemn sunt adăpostite și două ateliere – unul de pictură și altul pentru yoga.

adelaparvu.com despre Mill Valley Cabins Foto Joe Fletcher (9)

Dar ca să ajungă la acest uimitor rezultat la construcția caselor, mai exact la extinderea unei case, cu anexe pentru atelierul de pictură și spațiul pentru yoga, au contribuit patru echipe de oameni: cei care au conceput proiectul – biroul de arhitectură Feldman Architecture, firma de construcții JP Builders, echipa peisagistului Jori Hook, care a realizat și acoperișurile verzi, și firma de ingineri geotehnici Miller Pacific Engineering Group. Rezultatul pare atât de firesc, elegant, încât nu te-ai fi gândit că e nevoie de atâția specialiști la un loc pentru două case din lemn (Mill Valley Cabins). Dar ele sunt perfect integrate în peisajul natural. Proprietarii și-au dorit ca pentru ridicarea atelierelor lor intervenția asupra naturii să fie minimală, iar costrucțiile să fie adaptate terenului și nu invers. De aceea, cele două case sunt situate la nivele diferite, fiecare beneficiind de o panoramă unică.

adelaparvu.com despre Mill Valley Cabins Foto Joe Fletcher (8)

Prima construcție, aflată mai sus, la care a fost adăugat atelierul de pictură, măsoară în total 500 de metri pătrați. Mai jos, se află cea de-a doua construcție ce adăpostește sala de yoga ce măsoară în total 300 de metri pătrați. Și pentru că de sus se vedea acoperișul cabanei din vale, au hotărât să-l îmbrace cu plante. Grădina a fost dorită și pentru că proprietarii sunt pasionați de grădinărit, dar nu au dorit transformarea mediului pădurii doar ca aibă ei unde grădinări, așa că acoperișul le oferă prilejul perfect să lucreze în aer liber și să se îngrijească de plante. Un proiect materializat foarte frumos și un peisaj uimitor surprinse de fotograful Joe Fletcher. Te las să te bucuri de imagini și să oftezi în voie :).

adelaparvu.com despre Mill Valley Cabins Foto Joe Fletcher (3)

adelaparvu.com despre Mill Valley Cabins Foto Joe Fletcher (5)

adelaparvu.com despre Mill Valley Cabins Foto Joe Fletcher (4)

adelaparvu.com despre Mill Valley Cabins Foto Joe Fletcher (6)

adelaparvu.com despre Mill Valley Cabins Foto Joe Fletcher (7)

adelaparvu.com despre Mill Valley Cabins Foto Joe Fletcher (1)

adelaparvu.com despre Mill Valley Cabins Foto Joe Fletcher (10)

adelaparvu.com despre Mill Valley Cabins Foto Joe Fletcher (11)

Un comentariu la “Minunate case de lemn cu acoperis din plante

  1. Pingback: Casa bordei de la Olanesti. Rezistă la cutremur de 10 grade pe scara Richter | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 40 de abonați.
%d blogeri au apreciat: