Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Apartament cu bucatarie amenajata in hol

Când vezi o locuință, greu îți poți da seama ce modificări i-au fost aduse pentru ca ea să arate bine. Uite, spre exemplu, locuința de față avea o mare problemă: ferestre puține și o suprafață foarte mare în centrul casei cu holuri mici și întunecate. Când te uiți pe plan realizezi că și acum centrul casei pare să nu aibă lumină naturală, dar specialiștii care au amenajat-o au găsit cea mai elegantă rezolvare. Au direcționat  lumina către centrul apartamentului. Cum? Hai să-ți spun mai jos.

adelaparvu.com despre bucatarie amenajat in hol Foto Micasa (2)

Camerele cu ferestre largi, livingul și biroul, erau separate de holul mare din centrul casei. Designerii au eliminat ușile interioare și au decupat golurile rămase cu în arcadă. Bucătăria cu locul pentru gătit a rămas unde era inițial, într-o parte a holului central, dar la fel au desființat pereții și au lăsat-o la vedere. Dar partea cea mai frumoasă este că au creat un generos loc de luat masa în mijlocului holului. Practic, acesta a devenit bucătărie cu totul.

adelaparvu.com despre bucatarie amenajat in hol Foto Micasa (3)

Și pentru că era nevoie de spații de depozitare, în spatele mesei insule din noua bucătărie, a fost instalat un dulap încastrat în perete. Este frumos faptul că mobila de bucătărie albă, ce include și cuptorul are aceeași înălțime ca și biblioteca din birou, ambele la vedere din zona mesei insule. Pe partea opusă de locul de gătit, se află un mic birou, un loc de lucru acasă suplimentar, pe lângă cel deja amenajat ca atare lângă living.

adelaparvu.com despre bucatarie amenajat in hol Foto Micasa (5)

adelaparvu.com despre bucatarie amenajat in hol Foto Micasa (7)

Mobilarea și decorarea încăperilor este reușită. Corpuri de iluminat cu abajururi colorate, textile cu imprimeuri, tablouri de efect și obiecte decorative colorate vin să aducă un plus de vivacitate pieselor de mobilă vechi prezente în living și dormitor. Pentru locul de luat masa, două lămpi cu abajur generos și colorat vin să atragă atenția pe centrul spațiului. Dulapurile și etajerele mari sunt albe, tocmai pentru a amplifica senzația de luminozitate, iar finisajele din lemn sunt deschise pentru a nu încărca vizual locuința mică. Mi-a plăcut mult soluția de reorganizare a spațiului și de folosire a holului ca loc de sufragerie. Acum, deși apartamentul este mic, el are imaginea unui loft. Sper că te-a inspirat și pe tine!

adelaparvu.com despre bucatarie amenajat in hol Foto Micasa (8)

adelaparvu.com despre bucatarie amenajat in hol Foto Micasa (6)

adelaparvu.com despre bucatarie amenajat in hol Foto Micasa (4)

adelaparvu.com despre bucatarie amenajat in hol Foto Micasa (10)

adelaparvu.com despre bucatarie amenajat in hol Foto Micasa (9)

adelaparvu.com despre bucatarie amenajat in hol Foto Micasa (11)

adelaparvu.com despre bucatarie amenajat in hol Foto Micasa (12)

adelaparvu.com despre bucatarie amenajat in hol Foto Micasa (1)

Sursa foto: Micasa

2 comentarii la “Apartament cu bucatarie amenajata in hol

 1. Casa Nobel
  septembrie 18, 2013

  Misto idee, dar au avut noroc la implementarea ei, constructia i-a avantajat – cate din blocurile de apartamente sau casele in care ai fost, ai vazut sa aiba holul cu pereti exteriori?

  • adela parvu
   septembrie 18, 2013

   Nici aici nu sunt pereti exteriori. Initial bucataria era separata, locul unde este acum locul de gatit a fost de fapt o chicineta. Am vazut asa ceva in blocurile vechi de la noi. Pentru situatiile de genul asta am prezentat locuinta 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 40 de abonați.
%d blogeri au apreciat: