Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

O pensiune rustica transformata intr-o locuinta placuta

Dacă ți-aș spune că înainte, în același spațiu, au fost unsprezece dormitoare mici, greu m-ai crede…De ce așa de multe? Pentru că aici a fost o pensiune. Ba mai mult, pensiunea a fost amenajată într-un stil rustic, aproape de shabby chic, cu câteva piese de mobilă mai scorojite așa și finisaje ce păreau neterminate. Dar proprietarii au angajat specialiștii care trebuiau, adică un birou de arhitectură care avea deja în portofoliu tot felul de lucrări de transformare a destinației spațiilor. Ceea ce este interesat: arhitecții au integrat ceea ce au găsit rustic într-un stil cosmopolit cu influențe de design nordic.

adelaparvu.com despre loft Rocio Monasterio Foto Micasa (3)

Mi-a plăcut foarte mult ideea de a lăsa ceva din amprenta fostului spațiu în noua amenajare, cu atât mai mult cu cât e vorba despre o schimbare radicală în privința destinației lui, de la ceva hotelier la rezidențial. Uite, spre exemplu bârnele din lemn masiv ce încadrează ușile arată foarte bine acum în ambientul ce pare imaculat. Și dacă te uiți bine totul e atât de simplu, mai ales în camera de zi: locul de ședere încadrat de sufragerie și birou. De ce arată totuși bine? Pentru că sunt foarte frumos alăturate piesele de mobilă cu alură elegantă, anii 50, cu decorațiuni ritmate, adică imprimeuri binevenite, dar discrete la nivelul covoarelor, în ton cu tapițeria scaunelor. Suprafețele mari sunt albe, la fel ca și bibliotecile. De ce? Pentru că s-au gândit la culoare ca venind din partea volumelor de cărți, a decorațiunilor, a corpurilor de iluminat.

adelaparvu.com despre loft Rocio Monasterio Foto Micasa (5)

Și când vrei să obții un ambient rafinat, nu trebuie să-ți fie frică să folosești piese vechi de mobilă. Uite, spre exemplu aici fotoliile cu mânere curbate, la fel ca și masa veche, de lângă fereastră, dau foarte bine. Este aceea tușă personală pe care fiecare casă e recomandat să o aibă. Poate ai moștenit așa ceva de la părinți, fotolii similare găsești și la noi. E suficient să le schimbi tapițeria și să le lustruiești din nou brațele, și te vei bucura de ceva original, care păstrează o parte din povestea familie tale. Îmi plac mult genul ăsta de recuperări, dar și alăturările dintre vechi și nou, dintre piese de design și unele simple, de serie, dar personalizate.

adelaparvu.com despre loft Rocio Monasterio Foto Micasa (2)

adelaparvu.com despre loft Rocio Monasterio Foto Micasa (4)

Cel mai mult din fosta amenajare rustică a fost păstrat în ambientul bucătăriei. Aici clar se vede cam cum era inițial amenajată pensiunea. Oricum, proprietarilor le-a plăcut ideea de a evada la bucătărie într-un mediu plin de lucruri vechi, ce par să spună și ele pățanii din trecut, așa că au marșat pe ideea de a păstra unele piese vechi, cum e masa improvizată și scaunele, la fel ca și bufetul din preajmă. Pentru a închega ideea de rustic elegant, arhitecții au ales un tapet pentru bucătărie, unul în dungi, ca subliniază luminozitatea camerei, dar și înălțimea spațiului, așa ca să ai impresia dimineața că ai ieșit pe o terasă, nu că ai ajuns la bucătărie.

adelaparvu.com despre loft Rocio Monasterio Foto Micasa (8)

adelaparvu.com despre loft Rocio Monasterio Foto Micasa (10)

În privința dormitorului singurele elemente care mia aduc aminte de decorul rustic sunt bârnele de lemn ce încadrează golul ușii și pielea de vacă pe post de covor. Tăblia patului a fost încadrată de două noptiere în stil Art Deco, ce arată tare bine aici. Și ca să scape mai repede de amprenta rustică și ca totul să capete o imagine mai confortabilă și adaptată ideii de locuință, arhitecții au ales varianta mochetei în dormitor. Covorul este doar decorativ, dar o mochetă de calitate chiar poate fi o soluție excelentă pentru camera de dormit. Vezi? Ce-ți spuneam eu că nu mai există stiluri clar delimitate? Aici bârne de lemn, mobila shabby chic la bucătărie, și un aspect nordic în rest. Deci, o amenajare cosmopolită, care mie mi-a plăcut. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre loft Rocio Monasterio Foto Micasa (11)

adelaparvu.com despre loft Rocio Monasterio Foto Micasa (12)

adelaparvu.com despre loft Rocio Monasterio Foto Micasa (13)

adelaparvu.com despre loft Rocio Monasterio Foto Micasa (1)

adelaparvu.com despre loft Rocio Monasterio Foto Micasa (6)

adelaparvu.com despre loft Rocio Monasterio Foto Micasa (7)

Arhitecți: Rocio Manasterio, Foto: Micasa

Un comentariu la “O pensiune rustica transformata intr-o locuinta placuta

  1. Pingback: De la o plimbare cu masina au ajuns sa-si deschida o pensiune agroturistica de vis | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 40 de abonați.
%d blogeri au apreciat: