Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Casa veche transformata in refugiu de vacanta

Mi-a plăcut mult atmosfera acestei case mici. Numai când te uiți la imagini parcă te simți ca într-un cuib, în ciuda prezenței finisajelor de piatră masivă. Dar și piatra asta e foarte veche, mai exact din secolul XVIII, când a fost ridicată căsuța. Ea arată acum mult mai bine decât era inițial, dar asta se datorează ochiului format al proprietarului, profesor de arte plastice din Barcelona, care atunci când a văzut-o s-a îndrăgostit iremediabil de ea, intuindu-i potențialul. Casa este una de țară situată într-un sat medieval de la poalele Munților Gavrarres din Catalonia și a devenit dintr-o locuință țărănească cu grajduri un minunat refugiu de vacanță.

adelaparvu.com despre casa veche secol XVIII Foto El Mueble (2)

Ca un adevărat artist și profesionist, proprietarul a căutat cei mai buni specialiști în restaurare pentru reabilitarea casei. A apelat la arhitecții Oriol Alcindor și Monica Rosello de la Bangolo Arquitectos și la designerul de interior Antonio Perez Mani. În străinătate este o practică curentă ca de arhitectură să se ocupe arhitecții, iar de interior un designer. La noi, de multe ori, arhitecții concept totul, de la ziduri la interior, și nu întotdeauna rezultatul e reușit. Ideal este ca în cazul de față -, o colaborare dintre un arhitect și un designer de interior. Aici, arhitecții au prevăzut inclusiv un spațiu exterior, o curte mică, unde înainte erau niște anexe, respectiv grajduri. De asemenea, ei au conceput și diferența de nivel pentru organizarea zonei de zi cu bucătărie, sufragerie și acces la o terasă interioară, precum și terasa de la etaj, unde e dormitorul, inexistentă înainte.

adelaparvu.com despre casa veche secol XVIII Foto El Mueble (4)

Modificările nu sunt vizibile pentru că specialiștii au folosit materiale reciclate de la alte construcții vechi și au ținut cont de arhitectura și finisajele specifice zonei. Totul s-a făcut cu respect față de trecut și tradiție pentru a păstra caracterul autentic al casei. Terasele au fost construite și din considerente practice. Ele asigură ventilația naturală a casei și lumină naturală la interior. Înălțimea parterului a fost modificată, respectiv mărită pentru a conferi senzația de aerisire, iar pardoselile au fost pavate cu ceramică lucrată manual și recuperată de la alte clădiri vechi demolate. Iar după transformările spațiilor și aplicarea finisajelor, interiorul își păstrează aerul tradițional prin prezența unor piese de mobilier și obiecte achiziționat din magazinele de antichități. Lucrurile vechi cu iz provensal și mobilierul contemporan (în special cel de șezut canapele, fotolii, dar și bucătăria) se întâlnesc fericit aici, pentru a creiona o atmosferă relaxantă și romantică. Sper să te inspire și pe tine această casă.

adelaparvu.com despre casa veche secol XVIII Foto El Mueble (3)

adelaparvu.com despre casa veche secol XVIII Foto El Mueble (5)

adelaparvu.com despre casa veche secol XVIII Foto El Mueble (6)

adelaparvu.com despre casa veche secol XVIII Foto El Mueble (1)

adelaparvu.com despre casa veche secol XVIII Foto El Mueble (7)

Sursa foto: El Mueble

3 comentarii la “Casa veche transformata in refugiu de vacanta

 1. Bianca
  septembrie 29, 2013

  Minunata aceasta casa!va multumesc pentru articolul frumos pe care l-am primit.Asemenea case din pacate nu se mai prezinta in reviste home@deco

  • adela parvu
   septembrie 29, 2013

   Din fericire exista bloguri ca al meu 🙂 Multumesc Bianca ❤ Si te rog spune-mi Adela 🙂

 2. Pingback: Explozie de culoare la interior si in gradina. O casa pe sufletul meu! | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 39 de abonați.
%d blogeri au apreciat: