Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Producatorul roman de cazi Belform va colabora cu designerul Irina Alexandru

Este senzațional faptul că producătorii români își îndreaptă atenția către designerii români. Asta înseamnă că vom avea in ce în ce mai multe produse concepute de români și la fabricate la noi în țară. Iar asta chiar e o veste bună! Am scris de atâtea ori despre designerii străini, încât am crezut că designul e ceva ce se face doar peste hotare. Dar ne-a venit și nouă rândul. Uite, producătorul român de căzi cu hidromasaj și cădițe de duș Belform Prod, care are niște produse de o calitate foarte bună, a organizat un concurs prin care i-a provocat pe designerii români să creeze o oază de relaxare.

Proiectul de mini piscina spa semnat de Irina Alexandru si desemnat castigator la concursul Belform

Proiectul de mini piscina spa semnat de Irina Alexandru si desemnat castigator la concursul Belform

Designerul Irina Alexandru (stanga) alaturi cei din conducerea Belform

Designerul Irina Alexandru (stanga) alaturi cei din conducerea Belform

Irina Alexandru despre el, așa că s-a decis să participe. Ce a motivat-o? Oportunitatea de a colabora cu un producător român, deci posibilitatea ca proiectul ei chiar să fie materializat. A creat o mini piscină spa cu un design total diferit față de ce există acum în oferta Belform. A citit sârguincios de mai multe ori regulamentul concursului în care existau și câteva indicații tehnologice, dar nu s-a limitat la asta. S-a pus pe telefoane și mailuri ca să înțeleagă mai bine ce-și doreau producătorii cu adevărat. A făcut și o vizită producătorilor. În urma discuțiilor, Irina și-a dat seama care sunt capacitățile de producție și limitele tehnologice și a încercat să conceapă un produs care chiar se poate realiza. De ce a făcut asta? “Cred că sunt puțini designeri români curioși și insistenți, de obicei așteptăm ca primul pas să vină din partea producătorului”. Și are dreptate!

Casa cu hidromasaj Senso 150 x 100 cm de la Belform

Te mai miri că a câștigat? Eu nu! Documentarea este esențială în munca unui designer. Atunci când își dorește să proiecteze ceva fezabil, designerul trebuie să se adapteze nu doar pieței, necesităților și gusturilor oamenilor, ci și posibilităților de fabricare a produsului. Proiectul ei urmează a intra curând pe linia producție, desigur cu câteva ajustări, dar asta înseamnă că anul viitor vom avea produse 100% românești. Belform este unul dintre puținii producători români, care trece în dreptul produselor sale numele designerilor, evident tot români. Adrian Dumitrașcu semnează alte trei produse din portofoliul firmei. Bravo lor! Felicitări Irinei și celor de la Belform! Îmi pare rău că n-am aflat din timp să fi anunțat și eu concursul la mine pe blog. Uite, intră și tu pe site-ul lor belform.ro și vezi ce produse pentru baie și pentru spa-uri au. Și dacă vezi căzi cu hidromasaj sau cădițe de duș din acrilic în magazine, s-ar putea să fie de la ei. Produsele lor le găsești sigur în Hornbach, Romstal, Leroy Merlin și SSAB.

Casa cu hidromasaj Melancholia 150 x 100 cm de la Belform

Casa cu hidromasaj Sunset 150 x 100 cm de la Belform

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 40 de abonați.
%d blogeri au apreciat: