Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

La Pensiunea Pepino din Magura te simti ca in familie

Este superb locul acesta si tare îmi mai place și casa. A fost una bătrânească, care în urmă cu aproape 20 de ani, adică prin 1995, a început încet, dar sigur să fie extinsă. Totul a început cu prietenii, care veneau aici de la București. Și a fost un weekend, apoi altul. Și lumea a început să recomande locul. Doamna și domnul Pepine sunt cadre didactice în Brașov, ea învățătoare, el profesor de dansuri populare. Vara o aveau liberă, așa că s-au gândit că au suficient timp să se ocupe de casă și să o transforme în pensiune. Și au făcut totul pe parcurs, încetișor, dar bine. Podul generos, folosit inițial pentru depozitarea alimentelor făcute în casă, a devenit locul perfect pentru camere. Acum sunt vreo zece locuri la mansardă și alte două camere cu paturi duble la parter. Și cum să-i pună numele? Păi Pepino, de la Pepine, că așa-i cheamă. Și Pepine vine de la pepene, dar cu accent ardelenesc 🙂

adelaparvu.com despre Pensiunea Pepino din Magura (1)

Dar știi ce e frumos? Că bunica, proprietara casei, încă mai locuiește aici într-o cămăruță de la parter, și se ocupă de gospodărie ajutată de fetele ei. La cei 78 de ani ai săi este activă și fericită să-și întâmpine oaspeții. Este unul din acei bătrâni binecuvântați mereu înconjurați de lume, că tare urâtă mai e bătrânețea în singurătate. Dar uite, ea are parte de o viață plină și fericită. De aia zic, când te duci la pensiunea asta ai senzația că te duci la vreo rudă din familie. Să-ți mai spun că cea mai mare parte dintre alimente sunt făcute în casă? Da, de la legume, la unt și brânză toate sunt de aici. Și sunt gustoase foc! Acum e vremea murăturilor și pentru ele muncește toată familia. Lucia Pepine, învățătoarea pe care o vezi în poză, e acolo și pune umărul la treabă, la fel ca și sora ei.

adelaparvu.com despre Pensiunea Pepino din Magura (17)

E stupefiant de frumos locul! Simți că respiri aer adevărat și pantele acelea pe care sunt cocoțate casele… Zici că e dintr-o pictură totul. Și e minunat în orice anotimp. Iarna, îți dai seama că te distrezi la săniuș, iar vara poți să colinzi aiurea fără să-ți dai seama când trece timpul. Iar dacă ești o fire mai sportivă așa, ai și un teren de sport amenajat alături. Mie mi se pare locul perfect ca să mergi cu familia. Mi-a și povestit Sînziana, una dintre nepoate, cum oaspeții pensiunii au revenit constant, la început singuri, apoi cu copiii. Și familia Pepine se simte ca făcând parte dintr-o familie extinsă, că doar și-a văzut oaspeții din ipostaza de tineri îndrăgostiți, la cupluri de părinți cu copii.

adelaparvu.com despre Pensiunea Pepino din Magura (2)

adelaparvu.com despre Pensiunea Pepino din Magura (13)

Prețurile sunt accesibile, respectiv 85 lei pe cameră dublă și 110 lei pe camera triplă. Doar ți-am spus că sunt oameni care vin cu copii lor aici. Uff! Dar uitam să-ți spun unde este pensiunea Pepino. E în Mădura, într-un sat situat în Parcul Național Piatra Craiului, mai exact între Bucegi și Piatra Craiului, la vreo 6 kilometri de Zărnești, 12 km de Bran și 30 de km de Brașov. Uite, intră AICI pe pagina lor de Facebook, unde ai datele de contact și rezervă-ți un weekend cu familia. O să dai peste oameni gospodari și prietenoși care o să aibă grijă de tine, dar o să te bucuri și de un loc tare, tare fain!

adelaparvu.com despre Pensiunea Pepino din Magura (19)

adelaparvu.com despre Pensiunea Pepino din Magura (12)

adelaparvu.com despre Pensiunea Pepino din Magura (3)

adelaparvu.com despre Pensiunea Pepino din Magura (5)

adelaparvu.com despre Pensiunea Pepino din Magura (6)

adelaparvu.com despre Pensiunea Pepino din Magura (7)

adelaparvu.com despre Pensiunea Pepino din Magura (9)

adelaparvu.com despre Pensiunea Pepino din Magura (8)

adelaparvu.com despre Pensiunea Pepino din Magura (4)

adelaparvu.com despre Pensiunea Pepino din Magura (21)

adelaparvu.com despre Pensiunea Pepino din Magura (20)

adelaparvu.com despre Pensiunea Pepino din Magura (18)

adelaparvu.com despre Pensiunea Pepino din Magura (14)

adelaparvu.com despre Pensiunea Pepino din Magura (10)

adelaparvu.com despre Pensiunea Pepino din Magura (22)

adelaparvu.com despre Pensiunea Pepino din Magura (15)

adelaparvu.com despre Pensiunea Pepino din Magura (16)

adelaparvu.com despre Pensiunea Pepino din Magura (11)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 40 de abonați.
%d blogeri au apreciat: