Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Clasic si rustic in decorul unei locuinte de bloc

Dacă tânjești după atmosfera caselor vechi, dar tu locuiești la bloc, poți rezolva asta printr-o amenajare deosebită. Mai exact, poți combina obiecte și decorațiuni clasice cu unele rustice și vei ajunge la un ambient cald, de poveste. Uite, îți și exemplific cu o locuință în care un astfel de decor a fost realizat. Am să-ți spun și câteva trucuri pentru că aici sunt aplicate idei cu buget mic, dar cu efect mare, mai ales în cazul unor încăperi mici, așa cum sunt de fapt la bloc.

adelaparvu.com despre clasic si rustic la bloc Foto Micasa (1)

Livingul are o mobilă pentru ședere cu alură clasică, iar tapițeria este una tipică stilului englezesc victorian. Da, te-ai prins, mă refer la husele în carouri alăturate celor cu motive florale. Este acel contrast complementar de geometric și vegetal care oferă varietate și culoare. Mai departe, o măsuță cu textură împletită vine să încălzească atmosfera, este tușa rustică, alături de comoda pentru tv (găsești model similar AICI) și măsuța din lateralul canapelei din fier vopsit, ambele în stil provensal. Dar știi că ți-am spus despre provensal că e tot rustic :). Și pentru că pereții sunt albi, un plus de culoare este adăugat prin draperiile înflorate, asortate tapițeriei canapelei.

adelaparvu.com despre clasic si rustic la bloc Foto Micasa (2)

Spațiile de depozitare sunt în dulapuri înzidite, dar ușile lor au fost îmbrăcate cu tapet. Ăsta e un truc de mare efect și nici nu te costă mult. Locul de luat masa, adică sufrageria, este în centrul casei și pentru că e în zonă de trecere, s-a ales o masă rotundă la care s-au pus scaune de grădină din fier (găsești mese similare AICI și scaune similare AICI). Apoi un bufet în stil provensal într-o nuanță asortată tapetului de pe dulap și a culorii pernelor scaunelor creionează o zonă frumoasă (bufet similar găsești AICI). Bucătăria, fiind separată, deci într-un spațiu delimitat, este una modernă și într-o culoare îndrăzneață. Poți vedea la final și planul casei, poate îți prinde bine. Dar sunt de remarcat în zona de zi, unde sunt multe textile colorate și variate, covoarele simple, în ton cu nuanța pardoselii.

adelaparvu.com despre clasic si rustic la bloc Foto Micasa (3)

adelaparvu.com despre clasic si rustic la bloc Foto Micasa (4)

Dormitoarele sunt mici, dar îmbrăcate cu tapet. Și pentru a spori senzația de spațiu, într-unul din ele s-a montat un tapet cu model mărunt, folosit și pentru fețele dressingului. În plus, același model se regăsește și pe storul roman de la fereastră. Astfel modelul se continuă peste tot și ai impresia că încăperea este mai mare. În celălalt dormitor s-a mers pe motivul dungilor, întrerupte doar de carourile lenjeriei de pat. Este clar o cameră pentru un băiat, dar atmosfera este în tema amenajării, numai dacă iei în considerare patul din lemn și lampa cu abajur din împletitură. Chiar și la baie brâul decorativ vegetal de deasupra oglinzii vine să imprime ambianței o tușă de rustic. Plăcută amenajare, sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre clasic si rustic la bloc Foto Micasa (6)

adelaparvu.com despre clasic si rustic la bloc Foto Micasa (7)

adelaparvu.com despre clasic si rustic la bloc Foto Micasa (8)

adelaparvu.com despre clasic si rustic la bloc Foto Micasa (9)

adelaparvu.com despre clasic si rustic la bloc Foto Micasa (10)

Sursa foto: Micasa

2 comentarii la “Clasic si rustic in decorul unei locuinte de bloc

  1. Gina Angheli
    octombrie 15, 2013

    buna idee! tapetul ajuta si da mult farmec camerelor, parca inspira mai multa caldura

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 40 de abonați.
%d blogeri au apreciat: