IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.
El este scriitor, iar ea este ilustrator. Și-au dorit o locuință în oraș ca să poată ajunge repede oriunde. În plus, au căutat ca locuința de bloc să fie foarte luminoasă. Ceea ce i-a convins să cumpere generosul apartament de față a fost luminozitatea mare. Deși peisajul urban este prezent, respectiv blocurile din apropiere, faptul că exista o terasă închisă i-a convins pe cei doi că pot să separe imaginea de afară cu multe plante. Și chiar asta s-a întâmplat. Dar cel mai interesant este că și-au mobilat noua locuință cu mobila pe care o aveau deja. Și asta e dificil pentru că atunci când te muți, îți dorești să ai totul nou, ca să nu te mai chinuiești să adaptezi piesele vechi. Dar au reușit să le combine astfel încât să obțină un ambient plăcut pentru a locui aici, dar și pentru a munci acasă. Să vedem cum.
Livingul mare din această locuință le-a permis celor doi să organizeze totul astfel încât fiecare să aibă locul de lucru în cea mai luminoasă cameră din locuință. El avea mobilă clasică din lemn, iar ea avea mai multe piese colorate și extravagante, inclusiv accesorii de vestimentație deosebite. Au hotărât să le combine pornind de la așezarea pieselor vechi, clasice. Pentru că acestea se mută greu, sunt masive și sar imediat în ochi, au decis mai întâi să le găsească locul, după care să ambienteze în jurul lor restul. Au mizat și pe faptul că finisajele, cum e parchetul vechi, impunea o ținută mai elegantă interiorului. Ca atare, în zona de ședere din living, au creat un colț marcat și de o baghetă decorativă în ton și au așezat și un șemineu decorativ pentru a da spațiului un aer de casă. În rest, au condimentat cu piese colorate.
Chiar și în dormitorul matrimonial au plecat de la comoda veche cu sertare. De acolo a fost doar un pas pentru a decide locul patului, iar deasupra cestuia a venit la fix oglinda spectaculoasă cu corali care îi aparținuse ei. Și pe comoda veche și-au găsit loc și accesorii ei minunate, de la pălării la bijuuri. În camera copilului nu s-au complicat prea mult. Strictul necesar, dar au dat culoare prin tablouri prezente aici. Baia are și ea un aer clasic cu blatul din marmură și mobilă cu patină. Chiar și holul a fost folosit inteligent pentru expunerea de obiecte și acestea combinate.
Poate cea mai atipică încăpere este bucătăria cu aspect industrial. Locul de luat masa de aici este și el unul straniu cu scaune disparate, unele de la el, altele de la ea, dar se pare că în jurul mesei de sticlă se împacă bine. Au prevăzut și un decupaj în arcadă a ferestrei, ca să mai domolească aspectul rece al încăperii, plus câteva covorașe colorate, că doar ea iubește culorile. Rezultatul pe ansamblu este unul interesant, un stil eclectic în care noul și vechiul sunt reconciliate frumos și fiecare piesă iese în evidență, inclusiv cele vintage. Au folosit și multe textile, covoare, perne, iar în living contează mult paravanul de plante înalte care-i separă de vecinii de cartier. Mie mi-a plăcut locuința asta, sper să te inspire și pe tine.
Sursa foto: Micasa
Fluturii sunt reali?
Au fost saracii 🙂