Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Casa din lemn veche de 200 de ani loc perfect pentru weekenduri si vacante

Este exact căsuța din poveste! Înconjurată de pădure, fără grădină amenajată, fără gard, fără vecini. Când au descoperit-o prima dată nu s-au gândit că va deveni casa lor de vacanță. Până la urmă era doar o cabană foarte veche. Dar pentru că aveau câini pe care-i scoteau în weekenduri la plimbare prin zonă, au tot dat târcoale construcției și așa au avut ocazia să o vadă și pe dinăutru. Dar mare lucru n-au găsit, însă în mintea lui și-au făcut loc amintirile din copilărie cu case țărănești și ceaiurile de cireșe pe care le bea pe prispa casei parohiale din satul natal.

adelaparvu.com despre casa veche de vacanta Foto Kuba Pajewski (5)

Este vorba despre o cabană din lemn din Polonia și un cuplu care locuiește în Varșovia. Satul unde se află căsuța este aproape de oraș, așa că până la urmă au cumpărat-o. Ea s-a speriat când s-a trezit cu construcția asta veche, dar el a și început să-i spună cum vor decora la interior, cum vor face plimbări cu bicicleta prin pădure, cât de fericiți vor fi câinii. Și uite așa, cu ajutorul unor prieteni au început să o decoreze și s-o mobileze pentru că structura ei era în stare foarte bună, foștii proprietari având grijă de casă.

adelaparvu.com despre casa veche de vacanta Foto Kuba Pajewski (6)

Majoritatea lucrurilor le-au cumpărat de la târgurile de vechituri, doar mobila de la bucătărie, baia și soba șemineu au fost cumpărate noi. Dar zău că atunci când vezi casa pe-afară nu ți-ai închipui că este așa de frumoasă la interior. Nu este mare, dar chiar asta e șarmul ei. Cei doi se simt așa de bine împreună aici și mereu în weekenduri mai au și invitați. Și nu e nimic complicat în decor, dar totul e potrivit bine.

adelaparvu.com despre casa veche de vacanta Foto Kuba Pajewski (9)

Îmi place cum au așezat mobila, că doar la parter au de fapt o singură cameră mare, dar au separat cu canapeaua locul către scara ce duce la etaj. Și mi-a mai plăcut că au placat cu cărămidă peretele unde a fost instalată soba. De asemenea, arată foarte bine suprafețele pereților din lemn și pardoseala tratate cu lac închis la culoare, pe când tavanul, tâmplăria și mobila sunt din lemn, dar într-o nuanță deschisă. Este creat un contrast interesant, dar cald și plăcut, iar tavanul în tonuri deschise face ca interiorul să pară mai luminos. Prispa largă de la intrare e perfectă și pe timpul toamnei, iar ferestrele destul de măricele fac ca interiorul să pară decorat cu tablouri de vegetație. Mie mi-a plăcut casa asta, sper să te inspire și pe tine.

adelaparvu.com despre casa veche de vacanta Foto Kuba Pajewski (1)

adelaparvu.com despre casa veche de vacanta Foto Kuba Pajewski (7)

adelaparvu.com despre casa veche de vacanta Foto Kuba Pajewski (3)

adelaparvu.com despre casa veche de vacanta Foto Kuba Pajewski (8)

adelaparvu.com despre casa veche de vacanta Foto Kuba Pajewski (4)

Foto: Kuba Pajewski/ Weranda Country

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 39 de abonați.
%d blogeri au apreciat: