Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Apartament de bloc radical transformat. Baia mutata in locul bucatariei!

Câteodată pentru a avea suficient loc într-o locuință mică de bloc ai nevoie de transformări radicale. În cazul de față apartamentul de două camere, care măsoară în total 53 de metri pătrați, avea bucătăria între dormitor și living. Problema a fost că nu existau suficiente spații de depozitare, iar camera de zi era prea mică. În plus, dressingul situat la intrarea în locuință era incomod și departe față de dormitor. Arhitectul, care a reconfigurat planul casei, a avut în vedere să creeze două zone simetrice față de axul central al casei – una de zi și una de noapte. Pentru asta a schimbat locul bucătăriei cu baia, iar locul dressingului inițial a fost luat de bucătărie.

adelaparvu.com despre apartament radical transformat Foto Micasa (13)

În urma transformărilor a rezultat un living foarte luminos. Acum el beneficiază și de fereastra existentă inițial în spațiul separat al bucătăriei. Fiind o locuință pentru tineri, bucătăria este complet deschisă către living, doar ei gătesc puțin acasă, deci riscul ca obiectele să se îmbibe cu miros de mâncare este mic. Pentru a amplifica senzația de spațiu aerisit și luminos, arhitectul a folosit nuanțe deschise, pastelate și mult alb. Mi-au plăcut mult tablourile cu textură ca de ciment. Deși nu sunt colorate arată excelent aici! Rup din monotonia albului, dar conferă și eleganță. În urma reamenajării traseul vechi al țevilor a trebuit mascat. Astfel stâlpul prezent în living a devenit pretext pentru crearea unui corp de mobilier atipic, unde poate fi așezat televizorul.

adelaparvu.com despre apartament radical transformat Foto Micasa (1)

adelaparvu.com despre apartament radical transformat Foto Micasa (3)

Locul sufrageriei este mic, dar logic așezat între canapea și bucătărie. Și pentru că totul este la vedere, bucătăria are toate electrocasnicele încorporate. Mi-a plăcut soluția pentru hotă pentru că ea este perfect înglobată la nivelul corpurilor suspendate. Desigur că în loc de plita cu gaz sau ales una electrică, mai ales că extinderea țevilor de gaz este interzisă și periculoasă. Ele nu pot fi îngropate, iar extinderea lor poate modifica presiunea gazului.

adelaparvu.com despre apartament radical transformat Foto Micasa (4)

Zona dormitorului este separată acum cu o ușă culisantă albă, pe care greu o sesizezi deoarece se confundă cu pereții albi. Asta tot pentru a câștiga spațiu. Interesant este că baia, la care se ajunge ușor și din living, fiind practic după ușa culisantă, este așezată aproape de centrul locuinței și nu beneficia de lumină naturală nici înainte. Dar acum soluția găsită de arhitectă este de-a dreptul curajoasă: pereți din sticlă! E drept că intimitatea este asigurată de poziționare și că zona din spatele vasului wc este un perete din gips carton, dar trebuie să recunoști că nu te-ai fi gândit la varianta asta. Totul este în alb și argintiu, iar plăcile ceramice par a fi mai degrabă tapet.

adelaparvu.com despre apartament radical transformat Foto Micasa (2)

Fiecare zonă disponibilă a fost exploatată la maximum. Micul hol creat către dormitor adăpostește biblioteca. Mai departe dressingul generos se întinde pe un perete întreg al dormitorului și este frumos separat față de dormitor. Iar camera de odihnă este foarte relaxantă. Însă și aici spațiu de deasupra golului către dressing este folosit pentru obiecte. Ți-am mai spus eu că cele mai problematice sunt locurile de depozitare. Nu știu cum se face dar niciodată nu-ți ajung.

adelaparvu.com despre apartament radical transformat Foto Micasa (9)

Dormitorul este foarte plăcut și în perfect acord cu tema luminoasă și modernă a amenajării. Câteva accente de culoare date de decorațiuni aduce un plus de căldură, confort și șarm. Altfel, cu tapetul cu inserții metalice, pereți și mobilă albe, camera de odihnă ar fi putut părea prea rece. Transformările radicale au făcut din aceasta locuință cu siguranță una mai eficientă și mai plăcută. Merită să te uiți pe planuri, poate te ajută și pe tine cu vreo idee. Mie mi-a plăcut casa asta. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament radical transformat Foto Micasa (10)

adelaparvu.com despre apartament radical transformat Foto Micasa (11)

adelaparvu.com despre apartament radical transformat Foto Micasa (7)

adelaparvu.com despre apartament radical transformat Foto Micasa (5)

adelaparvu.com despre apartament radical transformat Foto Micasa (8)

adelaparvu.com despre apartament radical transformat Foto Micasa (6)

Sursa foto: Micasa, Design interior: Paloma Martínez Gil

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 40 de abonați.
%d blogeri au apreciat: