IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.
Chiar glumeam aseară, la deschidere, și ziceam că dacă vin designeri de interior străini la noi ne putem gândi că urmează o perioadă frumoasă și creativă, așa cum a fost și cea interbelică, atunci când mulți arhitecți, în special francezi, au proiectat și amenajat o mulțime de clădiri în București. Bon, dar înainte să crezi că Pascal Delmotte e francez, mai ales că are birou și la Paris, îți spun că e belgian. Este un talentat designer de interior, iar de formație profesională este, de fapt și de drept, expert în textile. Așa ai să înțelegi de ce, pe lângă activitatea de design interior, agenția sa este distribuitor exclusiv în România a colecțiilor de tapet și țesături a celebrei case Hermès Paris.
Pascal Delmotte a ajuns în România în urmă cu opt ani de zile când a reamenajat o casă veche din perioada interbelică, iar rezultatul a fost așa de spectaculos că a avut imediat noi comenzi, deci noi clienți. Așa că și-a deschis birou și aici. Acum a găsit ocazia perfectă și ideea ingenioasă de a combina activitatea biroului de design interior cu cea de showroom pentru țesăturile și tapetele Hermès. Cum? Prin crearea unui spațiu mixt, nonconformist. Mie mi-a părut ca o casă și într-un fel asta a și fost intenția. Când pășești în spațiul agenției de pe strada Puțul lui Zamfir nr 22-24 vei descoperi o mulțime de soluții atipice pentru amenajările interioare (fotografiile frumoase de la sediul agenției sunt realizate de Dorin Constanda, cele mai puțin frumoase sunt ale mele :)). Stilul abordat, unul eclectic este elocvent pentru modul de lucru a echipei Pascal Delmotte. Arhitecții de aici sunt pasionați să creeze amenajări personalizate, care să fie unice, pe gustul fiecărui client în parte.
Hai să-ți dau niște exemple clare despre ce înseamnă decor personalizat. Uite, spre exemplu în sediul agenției ai să vezi o lustră mai specială, cu pești din ceramică. Ei bine, n-ai cum să găsești una la fel pentru că ea a fost făcută după ideea celor din agenție și materializată cu ajutorul unui artist ceramist. Au cumpărat pești de la piață, artistul le-a făcut mulajul, i-a făcut apoi din ceramică și culmea ironiei este că în cuptor s-au lipit între ei. Apoi au fost luați, grupați, pictați și montați pe suportul din fier vopsit. Rezultatul? Spectaculos și unic! La fel și cu impozantul candelabru din cealaltă încăpere realizat dintr-un suport de fier pe care au fost montate bucăți de marmură. Și știi de unde e marmura? A rămas un surplus de la plăcile folosite pentru fundalul rafturilor unde sunt expuse țesăturile. Asta înseamnă personalizare, să-ți folosești creativitatea și resursele pentru a concepe obiecte unice, funcționale și deosebite.
Alte idei? Desigur! Mobila din lemn a fost interesant finisată, un degrade cu alb. Arată atât de nonconformist, dar e o soluție atât de simplă. La fel și taburetele din cuburi de lemn vopsite și lăcuite parțial. Merg ca și măsuțe, piedestale pentru lucrări de artă sau lămpi, dar și ca piese pentru ședere. La baie nu mai spun. Totul vopsit în aceeași nuanță, inclusiv ușile și apoi pictură ce se continuă peste tot. Câteva păsărele lipite și colorate transformă spațiul mic, iar picturile murale de pe perete îți stârnesc râsul. Dar detaliile contează, cum ar fi o față a ușilor și muchia lor care sunt negre, oglinda de aceeași formă rotundă cu a lavoarului, mânere de la uși negru mat. În spațiul unde e chicineta, peretele a fost realizat tradițional, din paiantă, lăsat să crape și apoi dat cu var. De ce? Pentru textură și pentru a îngloba într-un spațiu modern ceva autentic românesc.
Și știi ce mi-a mai plăcut? Faptul că în jurul numelui Pascal Delmotte este o echipă. Chiar dacă el pare să fie în centrul atenție, întotdeauna folosește pluralul „noi facem, noi dregem”. Și la lansare aveau cărțile de vizită una lângă alta (vezi foto mai jos). Chiar am stat de vorbă cu Daniel Orzeata, arhitect în cadrul agenției și mi-a spus că modul de lucru al lui Pascal l-a ajutat mult în carieră. Sunt lucruri pe care școala nu te învață, nici măcar ca și mentalitate. Spre exemplu, belgianul are darul de-a nu cataloga ideile ca fiind proaste sau bune. De ce? Pentru că scopul lui este ca decorul pentru client să iasă perfect, cu detalii frumoase și conform bugetului alocat și pentru asta trebuie ascultate toate ideile. Nu știu care sunt tarifele agenției de design interior Pascal Delmotte, dar eu zic să mergi la noul lor sediu ca să-ți clătești privirea și să vezi ce propuneri au. Așa măcar vei avea niște repere despre ce înseamnă personalizare sau cum spun designerii englezi “custom made”. Și până atunci intră pe site-ul pascaldelmotte.com ca să vezi portofoliul lor. Sper să te inspire!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.