IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.
Avem oameni foarte talentați în țară noastră și îmi face o reală plăcere să-ți scriu despre lucrurile frumoase pe care le fac. Acest proiect pe care ți-l prezint îmi place la nebunie pentru că este prima dată când văd o colaborare de succes între un birou de arhitectură și un artist textilist. Ai să vezi că amenajarea de față demonstrează cum un spațiu banal poate fi transformat spectaculos și te vei convinge că un artist poate să-ți creeze lucrări frumoase, dar și funcționale. Despre ce este vorba? Despre restaurantul unui hotel, mai exact Gerald’s Hotel din Rădăuți, județul Suceava care s-a dorit a fi extins. Situat la parterul clădirii, absolut banală în opinia mea, restaurantul și barul de zi s-au dorit a fi o evadare din monotonia cotidiană, un loc relaxant care să destindă clienții, dar care să poată oferi la nevoie și zone mai retrase.
Și ce să faci într-un spațiu în care pereții sunt puțini, că doar ferestrele sunt imense, deci culoare n-ai unde să pui, un spațiu pe unde trebuie să treacă și instalațiile și care să adăpostească cât mai multe locuri de ședere, dar fără să pară înghesuit? Arhitecții de la biroul Tecto Arhitectura, Cristina Petrea și Sergiu Petrea, au venit cu o propunere ce combină ideea de contemporan cu accente ce duc către rustic. La Rădăuți sunt peisaje frumoase și trebuia cumva evocat la interior și acest lucru. Ceea ce mi-a plăcut la arhitecți a fost că s-au gândit ca toată mobila să fie produsă în România, iar culoarea și spectacolul să-l ofere prin lumină și textile. Ei bine, la partea de textile au apelat la Dorina Horătău, care a realizat superbe draperii și panouri de separare imprimate manual.
Arhitectul Sergiu Petrea spune că a fost foarte mulțumit de colaborarea cu artistul Dorina Horătău, despre care ți-am mai scris. Amenajarea a ieșit minunat, chiar dacă proiectul, în aparență simplu, a presupus mult efort pentru implementare și realizare. Arhitecții de la Tecto au primit și câteva indicații în privința culorilor de la designerul din Austria, angajat al grupul Gerald’s Hotel, dar mai departe, în privința motivelor, a modului de combinare a nuanțelor, a rămas la latitudinea specialiștilor români. Mi-a plăcut modul de iluminare interioară și modul de mascare a instalațiilor cu elemente din lemn la nivelul plafonului. Se creează niște efecte scenografice de impact, iar atmosfera restaurantului este mereu diferită pe parcursul zilei.
Și ca să ai la îndemână toți protagoniștii implicați în proiect uite-i aici: antreprenor general – Nizar Construct, consilier proiect ing. Nicu Curcudel; tâmplării – Moldivars Grup; instalații – Bavaria Eco System; mobilier – Intermedio General Grup. Și da, am cerut și poza arhitecților de la biroul Tecto Arhitectura ca să-i cunoști și tu, deși poza lor e mai jucăușă așa. O ai la finalul articolului. Tare mult mi-a plăcut cum a ieșit restaurantul. Poate și pentru că e viu colorat, dar cu siguranță pentru că poți să vezi cum o colaborare între profesioniști duce la un rezultat spectaculos. Și să știi că ideile de aici te pot inspira și pentru casa ta, mai ales în privința combinaților de materiale și culori. Știi vorba mea, nu? O viață avem? Colorată să fie!
Arhitectii de la Tecto Arhitectura de la stanga la dreapta: Sabrina Ene, Sergiu petrea, Cristina Petrea, Sebastian Burcoveanu
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.