Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Mobila alba, parchet wenge. Ce culoare mai pui?

Da, sunt multe locuințe amenajate frumos, dar parcă la final mai lipsește o culoare, un accent, ceva. M-ați rugat pe mail să vă prezint o locuință mai simplă cu parchet wenge și mobilă albă, dar și o idee de culoare. Interesant este că mi-ați cerut o singură culoare. Și mai interesant e faptul că am găsit exact ceva trebuia. Despre ce culoare e vorba? Roz! Dar nu orice fel de roz, ci unul fucsia, adică o culoare vibrantă, îndrăzneață și foarte actuală. Deși este o nuanță rece, ea imprimă veselie și bună dispoziție, antrenează starea de spirit și insuflă optimism.

adelaparvu.com despre fucsia Foto Micasa (1)

Te invit să urmărești cu atenție imaginile și ai să vezi că dozele de fucsia sunt în cantități mici, dar își fac din plin simțită prezența. Întotdeauna când îți amenajezi casa încearcă să o gândești până la final. Adică nu lucra pe etape – pereți, finisaje și la final mobilă oi vedea tu de care. Fă-ți un plan de bătaie bine închegat. Secretul este ca piesele mari de mobilă să fie neutre sau ca aici albe. De ce? Pentru că poate schimbi culoarea pereților și atunci ai vrea ca și mobila să se asorteze, nu? Alege culorile pentru obiecte mici, care pot fi ușor înlocuite și fără să te coste mult: abajururi de lampă, cuverturi, fețe de pernă, ghivece de flori. Cel mult covoare sau carpete. Noi nu avem exercițiul acesta de a concepe o casă, dar asta nu înseamnă că nu putem învăța. E ca și atunci când îți cumperi haine, doar te gândești cu ce pantofi le potrivești, nu?

adelaparvu.com despre fucsia Foto Micasa (2)

Referitor la fucsia îți spun că tentația ar fi să o cataloghezi ca fiind o culoare feminină. Da, e adevărat. Dar oare parchetul wenge nu e suficient de masculin? Vezi? Totul e ca și în simbolul  yin-yang, feminin și masculin, cald și rece, închis- deschis. Acest echilibru e bine să-l ai în vedere și în amenajarea interioară. De aceea,  locuința de față nu pare feminină, ci actuală, cu o imagine proaspătă. Frumusețea nuanței de fucsia este că poate fi combinată frumos și cu alte culori și finisaje. Spre exemplu, dacă mai adaugi accente de portocaliu totul devine vesel, dacă o combini cu obiecte turcoaz sau verzi devine și mai proaspătă (ca o petalele unei flori), dacă o combini cu auriu devine elegantă și sofisticată. Imaginea cea mai modernă o are în combinație cu inoxul, de aceea și la baie se potrivește să ai câteva prosoape în această nuanță. Mie una îmi place mult fucsia, este printre culorile mele preferate. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre fucsia Foto Micasa (3)

adelaparvu.com despre fucsia Foto Micasa (4)

adelaparvu.com despre fucsia Foto Micasa (5)

adelaparvu.com despre fucsia Foto Micasa (7)

adelaparvu.com despre fucsia Foto Micasa (6)

Sursa foto: Micasa

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 39 de abonați.
%d blogeri au apreciat: