Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

La subsol, amenajarea unui apartament cu 2 camere

Spațiile de la subsolul sau de la demisolul clădirilor sunt dificil de amenajat. De ce? Pentru că de cele mai multe ori sunt probleme cu igrasia din cauza lipsei ventilației. Când nu ai ferestre sau acestea sunt mici, aerul nu circulă cum trebuie, deci nici zidurile nu respiră. Dar e păcat totuși ca aceste spații să nu fie exploatate când ele există. Uite, am ales să-ți prezint o astfel de locuință unde vei găsi și o idee ingenioasă în privința repartiției celor două camere, mai ales că spațiul este unul lung și îngust. Apartamentul rezultat este unul ce măsoară aproximativ 50 de metri pătrați.

adelaparvu.com despre apartament la subsol Designer Inigo Echave Foto Micasa (2)

Proprietarii acestei case au apelat desigur la o firmă de design interior, dar nu și-au închipuit că din subsolul casei lor poate să iasă o locuință modernă, care să poată fi închiriată. Primul pas pe care l-au făcut specialiștii a fost inspecția stării pardoselii și a zidurilor, izolarea cu fibră de sticlă a pereților și evacuarea excesului de umezeală de la nivelul podelei. După rezolvarea structurii spațiului, au ales finisaje care să se întrețină ușor și să asigure confort. Dar pentru că lumina naturală lipsește, cu excepția unei mici ferestre din dormitor, au ales ca livingul și bucătăria să fie separate cu un perete de sticlă, ce include o ușă culisantă. Astfel senzația de claustrofobie este înlăturată, iar aburul de la gătit rămâne în spațiul bucătăriei unde există ușa de acces către scara interioară a casei, iar ventilația este mai puternică.

adelaparvu.com despre apartament la subsol Designer Inigo Echave Foto Micasa (1)

În privința decorului piesele de mobilă care ocupă o suprafață mare au fost alese albe. Nu întâmplător, pentru că spațiului închis a trebuit cumva să i se imprime senzația de luminozitate. Accente mici de culoare, cum ar fi tapițeria roșie a canapelei sau a finisajului din zona de lucru a bucătăriei (acoperit cu sticlă) vin să ofere un plus de vivacitate și strălucire. Pe jos, în spațiul bucătăriei au fost alese plăci ceramice care imită lemnul, iar în rest, pentru celelalte camere, s-a optat pentru o mochetă din fibre sintetice care nu atrage praful și lasă pardoseala să respire. Merită să te uiți pe planul casei, postat mai jos, la finalul articolului, ca să vezi cât de simplu și eficient au poziționat designerii mobila și au conceput succesiunea camerelor. Mie mi-a plăcut mult soluția asta. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament la subsol Designer Inigo Echave Foto Micasa (3)

adelaparvu.com despre apartament la subsol Designer Inigo Echave Foto Micasa (4)

adelaparvu.com despre apartament la subsol Designer Inigo Echave Foto Micasa (5)

adelaparvu.com despre apartament la subsol Designer Inigo Echave Foto Micasa (6)

adelaparvu.com despre apartament la subsol Designer Inigo Echave Foto Micasa (7)

adelaparvu.com despre apartament la subsol Designer Inigo Echave Foto Micasa (8)

Amenajare interioara: Inigo Echave, Foto: Micasa

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 39 de abonați.
%d blogeri au apreciat: