Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Sobe de teracota cu loc de aragaz si cuptor

Credeai că sobele vechi cu plită sunt ceva depășit de vreme? Uite că nu-i așa deloc. Și nu doar că-ți încălzesc casa, dar poți să le folosești și pentru gătit. Și nu doar pe plită, ci poate avea încorporate cuptoare, chiar unele electrice dacă vrei, plus cuptor cu microunde, după preferințe. Crezi că e ceva potrivit numai la țară sau într-un interior tradițional? Te-ai înșelat. Ia vezi modelele astea moderne cât de bine arată. Și pe lângă design este incredibil faptul că pot fi dotate cu elemente speciale care să-ți asigure și apa caldă în casă sau să-ți încălzească apa din calorifere, deci și mai multă căldură în restul camerelor. Adică energia calorică rezultată în urma arderii lemnelor este exploatată la maximum.

adelaparvu.com despre sobe de teracota cu aragaz (4)

adelaparvu.com despre sobe de teracota cu aragaz (5)

Partea frumoasă este că aceste sobe îmbină tradiția cu tehnologiile moderne. Cahlele frumoase sunt din teracotă (ceramică smălțuită), deci răspândesc uniform și plăcut căldura în casa. Dar uite că poți și găti la ele. Iar construcția unei astfel de sobe poate fi și sub formă de masă insulă. Deci ai căldură, gătești, coci, prăjești. Poate fi suport pentru sistemul de apă caldă menajeră și încălzirea centralizată a asei. Poți să te aștepți la mai mult? Acum o să vină partea care nu-ți place. Sobele astea sunt din Germania și Austria. Partea bună este că avem internet, deci îi poți contacta fără probleme. Uite aici site-ul hagos.de, unde ai sobele cu plite mai moderne și aici pe flechl-kachelofen.at site-ul cu sobele în stil  mai rustic. Trebuia să-ți spun despre ele pentru că sunt prea tari. Dacă știi vreo firmă de la noi care are în portofoliul ei așa ceva, nu ezita să treci la comentariile de sub acest articol datele ei de contact. Până atunci sper ca aceste sobe să-ți demonstreze că tradiția poate fi îmbinată cu noile tehnologii. Sper să-ți placă și ție!

adelaparvu.com despre sobe de teracota cu aragaz (6)

adelaparvu.com despre sobe de teracota cu aragaz (7)

adelaparvu.com despre sobe de teracota cu aragaz (2)

adelaparvu.com despre sobe de teracota cu aragaz (3)

adelaparvu.com despre sobe de teracota cu aragaz (8)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la noiembrie 18, 2013 de în Coltul preferat, Idei pentru acasa, Imi place, Nou lansate, Unde gasesc....

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 39 de abonați.
%d blogeri au apreciat: