Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Lucreaza acasa, dar ce casa frumoasa are!

Și eu am biroul acasă, într-un colț al camerei de zi către fereastră și niciodată nu m-am simțit mai fericită. Tehnologia chiar ne ajută în privința asta. Dar nu sunt sigura care lucrează acasă. În domeniul amenajărilor interioare e o practică des întâlnită ca designerii să-și amenajeze biroul într-o parte a locuinței lor, care, de regulă, este cea mai bună carte de vizită pentru munca lor. Și totuși m-a surprins apartamentul pe care ți-l voi prezenta. De ce? Pentru că biroul designerului de interior pe care-l vei vedea nu este amenajat la clasic, ci ea lucrează chiar la masa din sufragerie. Dar după ce-o să-i descoperi casa ai să înțelegi de ce îi face plăcere să creeze acolo.

adelaparvu.com despre casa designerului Barbara Sindreu Foto ElMueble (6)

Designerul de care-ți vorbesc se numește Barbara Sindreu și este din Spania. În timpul zilei, sufrageria ei deschisă către living, este biroul unde lucrează și unde-și primește și clienții. Cât copii sunt la școală, soțul la serviciu, casa nu rămâne goală, ci devine spațiul perfect pentru ca alți oameni să vină să-și împlinească visul în privința locuinței lor. Dar se mai ascunde un secret. Barbara a amenajat totul astfel încât să le poată fi de folos și clienților ei. Soluțiile aplicate la ea sunt mai ușor de priceput și înțeles – de la mobilă, la culori și texturi, dar și în privința așezării lucrurilor. Una e când vezi ceva gata amenajat și după aia ți se desenează și alta e când vezi doar desenul din prima.

adelaparvu.com despre casa designerului Barbara Sindreu Foto ElMueble (3)

Dar Barabara nu a avut întotdeauna acest birou. Casa a cumpărat-o cu vreo 3-4 ani în urmă, dar și-a dat seama că aici ar fi locul perfect și de muncă? De ce? Pentru că toate camerele erau orientate către sud, deci avea lumină naturală din plin și era suficient de spațioasă pentru familia ei, dar și pentru primirea clienților. Construită în urmă cu șaizeci de ani, locuința a trebuit amenajată, iar designerul a adoptat un stil mai modern și practic, a ales mobilă confortabilă și materiale naturale fără inserții opulente. Rezultatul? Un spațiu primitor, dar în perfect acord cu arhitectura casei.

adelaparvu.com despre casa designerului Barbara Sindreu Foto ElMueble (1)

Și masa din sufragerie, unde familia ia cina în fiecare seară, a devenit locul ei de birou. Tot în jurul mesei se strâng și clienții ei cărora le arată mostre de materiale și ideile ei pentru casa lor. Masa este una solidă din stejar masiv care extinsă atinge 3,20 metri lungime. Ziua o folosește simplă și lucrează pe suprafața ei dură, iar seara, la cină, o îmbracă cu o față de masă din in. Biblioteca a pus-o alături ca să aibă la îndemână cataloagele și lucrurile ei. Sincer, nu m-aș fi gândit că poți folosi în felul acesta masa de sufragerie, dar Barbara are dreptate. Până la urmă de ce să folosești așa de puțin un loc, când uite, el poate deveni funcțional și dincolo de servirea mesei.

adelaparvu.com despre casa designerului Barbara Sindreu Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre casa designerului Barbara Sindreu Foto ElMueble (7)

Mi-au plăcut tare mult culorile din casă. Dacă te uiți cu atenție sunt niște culori elegante și o combinație rafinată. De la nuanța cafelei cu lapte la griu albăstrui al mobilierului și șemineului până la tonurile de bej de pe țesături. Nu mi-aș fi închipui că inul și materialele textile naturale pot arăta așa de elegant. Într-un interior ca acesta îmi imaginam mătase sau voaluri, dar am greșit. Aici totul pare atât de cald și plăcut tocmai din cauza țesăturilor și nuanțelor. De asemenea, mi-a plăcut că a ales canapele din piele, care merg mai mult pentru un spațiu de birou, nu neapărat și pentru acasă. Dar la ea se potrivesc perfect tocmai pentru că aici primește și clienții, care deseori sunt invitați să se așeze pe ele. E adevărat că și lumina naturală din abundență ajută enorm în această amenajare. Într-o casă mai întuneacoasă, nuanțele astea ar fi fost sumbre, dar aici sunt superbe. Ce mai? O locuință de vis. Cred că nici ție nu ți-ar veni să mai pleci de-acasă dacă ai avea așa un ambient. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa designerului Barbara Sindreu Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre casa designerului Barbara Sindreu Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre casa designerului Barbara Sindreu Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre casa designerului Barbara Sindreu Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre casa designerului Barbara Sindreu Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre casa designerului Barbara Sindreu Foto ElMueble (4)

Design interior: Barbara Sindreu, Foto ElMueble

Un comentariu la “Lucreaza acasa, dar ce casa frumoasa are!

  1. pitici, dar voinici
    noiembrie 19, 2013

    oh,ce sentiment nemaipomenit de comoditate, intimitate si liniste….

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Articole din arhivă

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te celorlalți 40 de abonați.
%d blogeri au apreciat: