IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.
Știi care e secretul ca o casă mică să fie plăcută? Cât mai multă lumină naturală. Interiorul de față n-ar fi fost la fel de spectaculos fără generoasele ferestre, adevărate tablouri către grădina cu arbori ce încojoară casa. Și dacă poți să crezi, această casă este de fapt o extindere a uneia vechi. E adevărat că ferestrele existau deja, dar când vezi tot decorul nu realizezi că este o casă care ar fi suferit modificări.
Arhitectura contemporană, cu acoperiș în terasă, deci plat, a permis o extindere rapidă și faci de realizat pe orizontală concepută de arhitectul Antonio Guzmán. Da, este vorba despre o casă în Madrid, de aici și peisajul frumos cu arbori, dar și ambientul coerent. Arhitectul s-a folosit de vegetația zonei pentru a imprima locuinței un aer de vacanță. A lăsat suprafețele de la interior cât mai albe pentru ca lumina să fie amplificată, iar centrul de interes să fie mutat către ferestre (care după cum vezi n-are perdele, căci și vecinii sunt departe :)). În rest, totul e foarte bine organizat. În livingul deschis către bucătărie există și un loc de birou, iar canapele confortabile vin să ofere suficient loc pentru familia cu trei copii.
Și tot în ton cu peisajul natural, arhitectul a folosit piese de mobilier din lemn, alături de altele finisate în alb, dar din materiale moderne. Astfel totul este jonglat pe tonuri deschise și căldura lemnului, prezentă și în finisajul pardoselilor. Și dacă te întrebi despre stil, poți să-i spui ecletic, unde piese conteporane sunt combinate cu mobilă rustică. În rest, decorațiunile vorbesc despre personalitatea proprietarilor. Totul este funcțional, practic, dar plăcut grație albului predominant și al accentelor de lemn masiv. Sper să te inspire și pe tine pentru decorul locuinței tale, chiar dacă nu ai ferestrele acestea spectaculoase. Și uite, dacă te interesează planul casei, care include 3 dormitoare, îl poți vedea AICI ca să-ți dai seama cum sunt organizate încăperile.
Daca asta e o „casa mica ” … (??? ) 🙂
Poti sa spui ca e o casa mare? Pare mare pentru ca are un singur nivel, dar de fapt este exact ce-i trebuie unei familii si da, este o casa mica. Intr-o casa mare ar fi existat spre exemplu o camera separata pentru locul de birou. Sau ar fi avut un etaj suplimentar 🙂
da nu este mica deloc 🙂
Nici mare nu este Janeta. Daca te uiti bine vei vedea ca incaperile sunt de dimensiuni normale. Eu am fost in case mari, deci stiu despre ce vorbesc 🙂
Superb!!!
Ma bucur ca-ti place 🙂
Da, este! Multumesc Antheea 🙂