Adela Parvu – Jurnalist home & garden

IDEATTIC? Da, idei de la mansarda. Articole despre oameni, locuri, idei care-ti fac casa si viata mai frumoase.

Cum poti folosi imaginile preferate in decorul casei. Fotografii de Eliza Marin.

Când ai imagini frumoase, fie că le-ai făcut tu sau le-ai văzut în portofoliul unui artist, poți face mult mai mult cu ele decât să le înrămezi și să le expui în loc de tablouri. Eu când am văzut fotografiile Elizei Marin, care se semnează Eligreeneli, mi-a venit imediat ideea unde le-aș folosi în decorul casei. Evident, poți să adaptezi sugestiile mele și pentru alte spații, cum ar cele comerciale sau de birou.

Play food - fotografie de Eliza Marin © Eligreeneli

Play food – fotografie de Eliza Marin © Eligreeneli

Dar să-ți spun câteva vorbe despre Eliza Marin. Lucrează ca art-director într-o agenție de publicitate, mai exact la Next Advertising, și este pasionată de fotografie. Îi place să surprindă lucrurile simple, atitudinile firești din viața cotidiană, îi atrag atenția naturalețea și detaliul. Vede altfel lumea, într-un mod mai delicat, chiar și atunci când e vorba despre o coajă de ou sau de o femeie care are cuțitul de bucătărie în mână.

Heartache - fotografie de Eliza Marin © Eligreeneli

Heartache – fotografie de Eliza Marin © Eligreeneli

Îmi place tușa feminină, dulce pe care multe dintre imaginile ei o au. M-au surprins fotografiile care au ca subiect mâncarea și bucătăria. Cât de frumoși pot fi ardeii iuți! Cât de grafice și high tech pot apărea un măr plin de cuie sau o pădure de primăvară surprinse în alb negru. Dar ce spui de coaja de ou cu o inimă pictată în ea? Indiferent ce emoții îți trezesc, fotografiile Elizei Marin reușesc să te provoace să plătești atenție la lucrurile ce te înconjoară. Eliza ți le pune sub lupă, de fapt sub obiectiv, și ele devin dintr-o dată mari, suficient de mari cât să le descoperi fragilitatea, forma, textura, culoarea.

Fara titlu - fotografie de Eliza Marin © Eligreeneli

Fara titlu – fotografie de Eliza Marin © Eligreeneli

Eu mi-am închipui imaginile ei în decorul casei, mai exact în bucătărie. Desigur, inspirată de tema pe care a ales-o. Dar cum în bucătărie? Ei bine, poți să ai acum dulapurile mobilierului tău printate cu imaginile preferate. Spre exemplu, cei de la Komandor pot face asta și dacă nu mă înșală memoria și cei de la Tia Colors. Este un mod frumos de a-ți personaliza mobila, iar fotografiile semnate de Eliza Marin se pretează perfect pentru asta.

Propunere bucatarie cu imagini imprimate de la Komandor

Propunere bucatarie cu imagini imprimate de la Komandor

Și dacă n-ai curajul să-ți personalizezi mobila cu imagini, poți alege să faci asta pentru finisajul din zona de lucru de la bucătărie. Acum îți poți pune în loc de faianță sticlă securizată, iar decorul din spate poate fi o fotografie frumoasă sau un colaj făcut de un artist. Parte frumoasă la această metodă de decorare este că poți schimba mult mai ușor sticla și decorul decât mobila, iar odată cu asta și aspectul bucătăriei tale se înnoiește.

Bucatarie Nolte cu decor in spatele sticlei securizate folosite in loc de faianta

Bucatarie de la Nolte Home Studio cu decor foto in spatele sticlei securizate

Unde mai poți folosi imaginile preferate? Poți spre exemplu să le alegi pentru decorul ușilor de dressing, iar dacă vrei să le imprimi pe textile se poate și asta. Uite, firma Verla din Cluj-Napoca face niște chestii senzaționale. Îți pot imprima fotografiile preferate pe o mulțime de materiale, de la cele textile, pe care le poți folosi ca huse pentru canapea, perdele – ce vrei tu, și până la materiale autocolante care rezistă la trafic, deci pentru a acoperi pardoseala, dar și pentru pereții rugoși, cum ar fi cei din cărămidă brută.

Bucatarie Nolte cu decor si sticla securizata in loc de faianta

Bucatarie Nolte Home Studio cu decor foto si sticla securizata in loc de faianta

În ziua de azi chiar ai ce să faci cu imaginile artistice și profesioniste realizate de către oameni talentați cum sunt Eliza. Și până una alta, te invit pe blogul ei să vezi ultimul proiect la care lucrează, Womans Dilema – sau femeia și roșia, pentru care pregătește în curând o expoziție. Abia aștept!

IZA - fotografie de Eliza Marin © Eligreeneli

IZA – fotografie de Eliza Marin © Eligreeneli

Pure - fotografie de Eliza Marin © Eligreeneli

Pure – fotografie de Eliza Marin © Eligreeneli

Din seria Play food - fotografie de Eliza Marin © Eligreeneli

Din seria Play food – fotografie de Eliza Marin © Eligreeneli

Mogosoaia - fotografie de Eliza Marin © Eligreeneli

Mogosoaia – fotografie de Eliza Marin © Eligreeneli

Cipru - fotografie de Eliza Marin © Eligreeneli

Cipru – fotografie de Eliza Marin © Eligreeneli

Un comentariu la “Cum poti folosi imaginile preferate in decorul casei. Fotografii de Eliza Marin.

  1. Pingback: Locuinta mica, dar eleganta cu mult alb, nuante pastelate si accente wenge | Adela Parvu - IDEATTIC jurnalist home & garden

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la aprilie 4, 2013 de în Artisti si artizani, Cum sa..., Idei pentru acasa, Oameni talentati şi etichetată , , , , , , .

Articole din arhivă

Twitter

Introdu aici adresa ta de mail şi vei putea fi pe fază cu noutăţile despre amenajari.

Alătură-te altor 31 de urmăritori

%d blogeri au apreciat: